logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

În natură, există un fel de parvenit, dar nu artistic sau cultural, ci în domeniul bunurilor materiale. Şi nu aşa, în dorul lelii. Îmbogăţit fără tradiţie, ezitant în gusturi şi nesigur în aprecieri de valoare, parvenitul nu-şi mărturiseşte aderenţa la ceva, disimulând-o cu precauţie. De asemenea, nu-şi poate ascunde anumite carenţe caracteristice. Este neodogmatic, insuficient, nesincer, derizoriu, orgolios, şi în anumite situaţii coleric.
Şi acum să încercăm să concretizăm subiectul care nu este deloc întâmplător.
Individul în speţă a debutat la o vârstă fragedă, încă pe când era cărător fruntaş cu cârca la saci din vapoare în dana portului Galaţi, la gruparea politică numită P.U.R., patronată de dl. profesor Dan Voiculescu SECURISTUL. Cu timpul, această grupare s-a transformat în sigla PARTIDULUI CONSERVATOR, dirijat în totalitate şi fără crâcnire de comunistul declarat, EUGEN DURBACĂ.
Când a simţit că i se clatină scăunelul, acest băiat cu care Durbacă ştersese podeaua în mai multe rânduri, şi care între timp ajunsese director la o societate din subordinea Consiliului Judeţean, fiind singurul director din Galaţi care avea doar un liceu prăpădit. Să mai spunem că, odată cu funcţia, în cartea de muncă au prăsit două facultăţi. Nu mai întrebaţi cum!
Deci, intrând în conflict cu măria-sa jupân Durbacă, a părăsit în grabă Partidul Conservator, rupând bineînţeles şi o parte a membrilor P.C., cu vădit caracter de aplaudaci.
Şi, nu după mult timp îl găsim în fruntea partidului proprietate privată a viitorului puşcăriaş, DAN DIACONESCU (P.P.D.D.).
Aici, după ce a prins şi a jumulit un fost viceprimar într-o campanie de alegeri locale, în urma căreia a înfrânt strălucitor, fostul vice rămânând mofluz şi de funcţie şi de bani, călătorul nostru ce credeţi că a făcut? S-a retras în apartamentele sau viloiul pe care le-a obţinut cu trudă din salariul de bugetar? Fugi bre! A purces la următoarea victimă, U.N.P.R. Aici, după ce i-a „făcut felul” fostului preşedinte fotbalist – de n-a mai avut acesta ce lua de jos (sic), că de sus nici vorbă, în urma scrutinului care tocmai se terminase, s-a pricopsit cu o prăpădită de funcţie de viceprimar, asta, bineînţeles, ştergând sudoarea de pe fruntea singurului partid comunist din România, P.S.D. Şi aventurile politice ale domnului tovarăş cu pricina sigur nu se vor termina aici.
Dar, ca să nu rămână neexplicat un punct din titlul acestui material, trebuie evidenţiate următoarele: c-a fost P.U.R., P.C., P.P.D.D., U.N.P.R., cu sau fără voia directă a acestui individ, toate au sucombat. Fără popă. Atenţie, P.S.D.!

Vasile Puţenaru 25 - mai - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...