logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

stadoleanuDirectorul financiar al Primăriei e drakul gol!

Sigur, Primarul Marius Stan a scos importanta şi respectata funcţie de director general al Direcţiei Generale de Buget-Finanţe a Primăriei Galaţi la concurs. Iar pentru Ioan-Daniel Stadoleanu a fost o bagatelă să câştige o astfel de competiţie, chiar dacă ar fi concurat cu Doina Stamate, cu Sorin-Ovidiu Vântu şi cu alţi mari finanţişti la pachet.

Dacă aş fi fost în comisia de examinare, l-aş fi desemnat câştigător al funcţiei pe Daniel Stadoleanu, fie şi numai pentru că între 2004 şi 2009 acesta s-a putut opune ingineriilor financiare extrem de agresive ale Clanului CHELU, cel care controla prin diverse firme şi interpuşi şi SC GALFIN-BAND SA Galaţi, unde Stadoleanu a şefit din 1999, din 2004 până în 2009 fiind chiar la butoanele finanţelor acestei companii.

Marius Stan poate fi fericit că are un director de coşmar!

Istoricul profesional îl recomandă pe Daniel Stadoleanu măcar secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice căci, repet, cine i-a ţinut piept împăratului CHELU se joacă oricând cu un de-alde Stan, Popa şi Cosca, oricât de aţăşi ar fi aceştia, mai ales Cosca, iar Popa fiind chiar economist la bază. Pentru Stadoleanu, prin pixul căruia trece anual un buget public de circa 120 milioane de euro, e o plăcere să împarţi, să tai, să spui NU, după ce ai fost călit în bătălii reale, naţionale şi de primă linie. Deci Stadoleanu vine la Galfinband, ca economist, în anul 1999, funcţie în care uceniceşte până în 2004. Între 2004 şi 2007 el deţine temuta şi ingrata funcţie de director financiar, iar între 2007 şi 2009 devine numărul unu în Galfinband SA, ocupând funcţia de director general. După ce a fost dat afară de sutimiliardarul CHELU şi trupa lui de comando financiar, Stadoleanu s-a refugiat într-o funcţie la Banca Transilvania, Filiala Galaţi. El deţine acţiuni valoroase la mai multe companii naţionale de top, bine cotate, dar şi 4,99% din acţiunile Galfinband SA Galaţi, dovedinu-se şi un bun practician pe piaţa valorilor mobiliare cotate la bursă, vădindu-se şi prin asta o nucă tare pentru CHELU şi armata lui de locotenenţi. El vine în această importantă funcţie publică deja bogat, declarând în 2014 că în 2012 şi-a deschis două depozite bancare în valoare de 341.000 de lei noi, respectiv 14.500 de euro. Dar raportează şi un credit de 31.000 de euro, contractat în 2014. Şi vine în primărie pentru un salariu modic pentru el: circa 5000 de lei în mână. Aşadar, primarul Stan ar trebui să fie fericit că are spatele legalităţii financiare asigurat de un astfel de profesionist, dar cred că mai degrabă îl consideră pe Stadoleanu drakul gol, un finanţist de coşmar!

Din firmele lui Chelu au curs în buzunarele lui Stadoleanu 1,4 milioane de lei. Deocamdată!

Avem de gestionat un volum uriaş de informaţii privind creşterea şi descreşterea imperiului financiar al defunctului Cătălin Chelu, care însumează peste 30 Gigabiţi. În acest ocean de informaţii, Daniel Stadoleanu reprezintă doar o picătură dar care a ştiut să-şi câştige în instanţele de judecată drepturile salariale, dobânzile legale la zi, plus cheltuielile de judecată, câteva verigi din lanţul de firme al lui CHELU fiind deja obligate să-i achite acestuia sume care totalizează o avere de circa 1,4 milioane de lei, echivalând cu aproximativ 316.000 de euro.

În detaliu, sumele sunt cam astea: 357.413 lei de la Galfinband, printr-o decizie definitivă a ÎCCJ din 29.01.2014. Printr-o hotărâre a unei instanţe a Tribunalului Galaţi, din 21.02.2014, lui Stadoleanu i se mai acordă 279.848 de lei. Cea de a treia hotărâre dată de o instanţă a Tribunalului Galaţi (nr. 220/2015 din 10.07.2015) îi completează lui Stadoleanu veniturile cu încă 735.000 de lei. La această sumă instanţa adaugă şi dobânzile legale calculate din 2009 la zi, plus circa 16.000 de lei cheltuieli judiciare. Părţile din dosar, având calitatea de pârât, sunt cam aceleaşi în acţiunile iniţiate pe partea vătămată Daniel Stadoleanu: Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Succesoare în Drepturi a Comisiei Naţionale a Valorilor Imobiliare (reamintesc faptul că D. Stadoleanu are 4,99% din acţiunile Galfinband, evaluate la 45.140 de lei), Galfinband SA, Altur SA Slatina, Vulturul Comarnic, Fricom SA Galaţi, Pneu Service Galaţi şi Prosanio, ultimele cinci fiind acţionare a Galfinband şi toate la un loc controlate de sutimiliardarul defunct Cătălin-Constantin Chelu. (C.C.C.)

Sidermanul lui Sandu şi Nicolae e acţionar la Siderman

Până când ochiul de păianjen al lui Chelu a observat profitabilitatea de invidiat a Galfinband, cu desfacerea asigurată prin contracte ferme cu firme de top din Uniunea Europeană, Daniel Stadoleanu şi predecesorii săi la conducerea financiară şi generală a societăţii au prosperat liniştiţi, luându-şi inteligent sacii cu dividende anuale. Şi după ce CHELU a început să ţese achiziţionând pachete importante de acţiuni de pe piaţa de valori imobiliare la Galfinbank, aruncând în joc resurse uriaşe de la firmele Altur Slatina şi Vulturul Comarnic, controlate tot de el, s-a cam dus şi raiul de la perla de pe Platforma Combinatului. Chelu a cumpărat până a devenit acţionar strategic cu 35% la Galfinband, unde a lăsat în pantaloni scurţi inclusiv celebra SIDERMAN, care a manageriat cândva inclusiv Sidex Galaţi, Siderman rămânând doar cu 27,12% care cu cele 4,99% ale lui Stadoleanu tot nu se puteau opune jocurilor şi meandrelor lui Chelu. Din Siderman mai fac parte Florentin Sandu, Dumitru Nicolae, Aristide Iordache (încă membru în CA la Galfinband).

Viorel Munteanu, plus alte trei persoane.

Vom reveni pentru eventuale clarificări, dar şi asupra caracatiţei creată de CHELU.

Gelu CIORICI 27 - august - 2015

One Response so far.

  1. Gelu spune:

    Acest Stadoleanu Ioan Daniel este un excroc care o sa faca puscarie pentru tot ce a facut in activitatea sa personala/privata

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...