http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

vila daniela bontea (3)Comisioanele şi salariile ei au sărit de 507.000 lei în 2014, numai din opt dosare

Lăcomia unor lichidatori judiciari îi lasă în pielea goală pe foştii patroni, pe creditorii-furnizori pe cei cu salarii restante, bunurile agentului economic lichidat fiind prăduite de-a dreptul. În ediţia de faţă o să exemplificăm doar cu activităţile de lichidare ale câtorva firme de către lichidatorul C.I. Bontea Daniela, devenită şi avocat. Organele abilitate ale statului au obligaţia de a se autosesiza, jurnalistul neavând nici putere de decizie, nici capacitatea de a investiga până la capăt cazurile care îi ajung în vizor. Căci nu credem că poate un lichidator judiciar să-şi facă singur de cap, în dispreţul legii, atâta timp cât există judecător sindic, statul creditor, bănci creditoare şi, desigur, persoane fizice şi firme creditoare înscrise la masa credală.

Încălcarea legii şi a legalităţii să fie stabilită de către instituţiile în drept, noi, ca jurnalişti şi editori rămânând doar să ne uimim dacă este moral ca numai într-un an, din opt lichidări, Cabinetul de Insolvenţă Bontea Daniela să încaseze în 2014 circa 507.000 lei noi. Aatâtea firme am reuşit să inventariem noi la avizierul instanţei, dar îi aşteptăm pe petenţi să ne contacteze pe e-mail, în scris sau telefonic.

Fişă de bugetar devenit milionar

Da, Daniela Bontea a acumulat o avere de invidiat, chit că ani buni a fost un biet bugetar. Da, dar în cadrul DGFP – AFP Galaţi ea a ocupat la stat funcţia de şef birou juridic al instituţiei. După ce s-a refugiat de aici în zona lichidării judiciare, înfiinţându-şi Cabinetul de Insolvenţă C.I. Bontea Daniela, devenind apoi şi avocat, prosperitatea ei răbufnind la vedere.

Orice patron şi administrator de firmă ştie că statul, prin Ministerul Finanţelor Publice-ANAF, este, de regulă, aproape mereu cel mai mare creditor al firmelor intrate în insolvenţă, lichidare, reorganizare, faliment. Deci, DFGP-urile, ca şi creditori principali, decid alegerea lichidatorului. De pildă, D. Bontea, după ce s-a refugiat din DGFP pentru a deveni lichidator, a primit, în mai puţin de o săptămână lichidarea ditai S.C. Hortigal SA, firmă care deţinea peste 30 de spaţii comerciale, toate depozitele de legume fructe, zeci de hectare de teren agricol, sere şi solarii, firmă pe care a supt-o cu conducta prin comisioane şi salarii timp de trei ani. Dar, vom vedea asta în filmul DNA privind megaescrocheria HORTIGAL, unde un rol îl are şi D.B.

În cele ce urmează ne vom referi la activitatea C.I. Bontea Daniela, doar pe anul 2014 şi doar pentru lichidarea a opt firme, an în care şi-a tras pe cabinet un BMW-X3 nou-nouţ, iar somptuoasa vilă, pe care şi-a edificat-o pe strada Luminoasă din dreapta Metrou Galaţi, a început să se învârtă după soare. Tot în C.I. şi-a adus şi soţul care s-a pensionat din MApN.

200.000 de lei, salarii şi comision doar de la o firmă

Vă amintiţi cazul prezentat în penultimele două săptămâni, când acelaşi C.I. Bontea Daniela acorda un onorariu record avocatului Dragoş Gavriluţă, din bani publici, în valoare de 220.000 de lei, fără acordul creditorilor, sumă la care se adaugă încă peste 100.000 de lei, reprezentând onorarii şi cheltuieli pentru un executor judecătoresc şi un alt avocat. Tot de la acelaşi agent economic, şi este vorba de celebra Vâlceana SA Galaţi, aceeaşi Bontea Daniela şi-a fixat ca onorariu şi salarii pentru activitatea pe un singur an (2014) suma de 200.000 de lei noi, tot fără acordul creditorilor, printre care se află şi peste 150 de salariaţi care nu şi-au primit retribuţiile pe ultimii doi ani de dinainte de intrarea firmei în insolvenţă.

Desigur, Bontea face o concurenţă deşănţată în tagma lichidatorilor. Luăm doar un singur exemplu: C.I. „Butnaru Monica Gabriela”. În baza unui raport de lichidare îşi aprobă, tot pe 2014, doar suma de 3.070 lei, onorariu plus cheltuieli.

IMM-iştii flauşaţi, jumuliţi la sânge

Acum inventariem doar şapte firme din categoria Întreprinderilor Mici şi Mijlocii lichidate până la pielea goală de C.I. Bontea Daniela, activitate desfăşurată tot în 2014. Cazul unu: SC Vivas SRL. Suma totală încasată: 221.649,55 din care onorariu lichidator, 128.836 lei, cheltuieli procedură, 89.992,11 lei şi, atenţie, suma de distribuit către creditori, doar 4.000 de lei! Sumele au provenit din vânzarea imobilelor deţinute de către agentul economic.

Luăm cazul doi: SC Trigomet SRL. Din vânzarea imobilelor s-a obţinut suma de 28.288,95 lei, precum şi din alte vânzări. Din aceste sume C.I. Bontea Daniela îşi trage onorariu de 43.749, cheltuieli procedură, 1806 lei, sumă de distribuit între creditori, zero lei! Cazul trei: SC Cosagro Impex SRL. Agentului economic i se vinde un Logan cu circa 16.000 de lei, inclusiv TVA. De aici, onorariu pentru C.I. Bontea, 5.491,20 lei, cheltuieli procedură, 13.616,95 lei, sumă de distribuit creditorilor, zero lei! Cazul patru: SC Omco SRL. Din activele vândute se obţin peste 460.000 de lei. Din aceşti bani lichidatorul ia 27.652 lei, 114.150 se topesc în cheltuieli de procedură, dar rămân şi pentru creditori, de data asta, aproape 320.000 lei. Cazul cinci: Cuantic SRL. Debitorului i se vinde apartamentul cu 89.840 lei şi o Dacia din 1994 cu 586,52 lei! Onorariu lichidator, 52.753 lei, cheltuieli procedură, 9.513 lei, sumă distribuită între creditori, 28.000 lei. Cazul şase: Societatea Agricolă Recolta Frumuşiţa. Onorariul total încasat de C.I. Bontea pe 2013 şi 2014, este de 49.582 de lei, suma rămasă de distribuit între creditori fiind de 5.700 de lei. Cazul şapte: din nou Omco SRL. Din vânzare bunuri imobile se obţin aproximativ 430.000 lei, din care lichidatorul ia 43.533 lei iar cheltuielile de procedură se cifrează la 21.286,48 lei.

Aşteptăm reacţiile autorităţilor, ale altor agenţi economici prăjiţi la rotisorul lichidatorilor, ale Patronatului IMM-urilor, ale celorlalţi lichidatori morali dar şi pe cele ale Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România – Filiala Galaţi, conducere care să pitulată în catacombele din Hanul Pieţei.

Desigur, aşteptăm şi un punct de vedere al Danielei Bontea.

Gelu CIORICI 6 - martie - 2015

6 Responses so far.

 1. Maria spune:

  In ședință publică un judecător sindic a făcut teoria pixului cu precizarea că sumele stau în vârful pixului pe care îl are în mână.Pentru faptele arătate mai sus vârful pixului judecătorului sindic nu face nimic făra vârful pixului unui lichidator judiciar. Și când aceste vârfuri se unesc, atunci apar și vile, mașini, bani, foarte mulți bani……
  În ce priveste conducerea UNPIR -Filiala Galați știe ea de ce stă pitită. Va veni și vremea când va trebui să dea socoteală și asta cât de curând.

  • moldoveanu spune:

   ha!”Dna Maria” se pare ca ai „mici” frustrari!Virful pixului tau nu a reusit aceasta mare unire inca ? Mai incercati, poate o sa va reuseasca !

   • maria spune:

    Pentru unire trebuie sa existe compatibilitate, deci……marea unire nu poate avea loc. Daca ai fi un om destept ti-ai fi dat seama si nu ai fi facut un asemenea comentariu.

 2. Sorin spune:

  Daca faceti sapaturi veti afla ca Bontea Daniela are plangeri penale aflate in lucru , dar se pare ca organele de cercetare nu vad decat banii de la ea nu si plangerile de la noi

 3. Sorin spune:

  Daca mai insistati veti descoperi ca un intreprinzator din Toflea a fost iertat de suma de 200.000 lei datorii catre stat, radiat si iertat de datorii si la ANAF . Sa ai pile domle, e usor pentru unii pe cand altii primesc acasa de la ANAF somatii de plata si popriri si de 1 leu domle …..curat murdar…..

 4. Laura spune:

  Dar de lichidatoarea Stefan Maria ce parere aveti?dupa ce a falimentat firma Mailoo a lui drogatu de fecior ce-l are, acum este lichidatoarea de casa a firmelor Romero.A lichidat pe banda Romero SRL de la 1 la 5 si Romero IFN de la 1 la 24 ! Vre-o 30 de firme Romero !!! asteptam ca organele abilitate sa se sesizeze.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...