logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

22 de ani de exerciţiu civic in democratie şi experimentele în sistemul economiei libere concurenţiale  nu au rezolvat mare lucru pentru cetăţenii care stau la bloc şi beneficiază de servicii publice în sistem centralizat. Crizele de sistem fac ca termoficarea şi apa potabilă să devină obiecte de lux iar ineficienţa energetică să devină regulă. Administratorii numiţi politic ai societăţilor de apăcanal şi termoficare şi-au dovedit incompetenţa-nu pot stopa pierderile decât cu soluţii haotice şi ilogice-pentru datorii de ordinul zecilor şi sutelor  de milioane se întrerupe brusc apa rece/caldă/caldura în toata asociaţia. Mai nou, alţi birocraţi decuplaţi de la realităţi cum sunt cei de la ANRSC au blocat şi branşamentele individuale de apă rece  la bloc. Bun-platnicii sunt lăsaţi astfel fără nicio alternativă. Reacţia în lanţ a neplăţii serviciilor a fost ca un cancer al întregului sistem şi s-a văzut în toată gravitatea sa în momentul falimentului Apaterm. Nici Apă Canal nu are o situaţie mai roză, deoarece investiţiile şi facilităţile pentru construirea de sisteme de distribuţie individuale nu sunt  încurajate. Loviţi violent de sechelele comunismului de bloc, locatarii cu iniţiativă caută soluţii. Una dintre acestea a fost aplicată la blocul PM7 din cartierul Micro 14. Proprietarii unei scări au realizat în urmă cu doi ani o instalaţie de distribuţie individuală a apei curente, iar anul acesta au terminat şi instalaţia de distribuţie a agentului termic. Este foarte probabil prima instalaţie de acest gen din municipiul Galaţi, dar este cu siguranţă semnalul că astfel de modele sunt de urmat. Este modelul locatarului care nu stă cu mâinile încrucişate şi se lamentează. Este chiar soluţia la viitoarele crize şi posibilitatea de a nu mai plăti servicii inexistente, cum sunt cele care au apărut odată cu marea pacaleală numită repartizarea de costuri.

(S.V.) 7 - decembrie - 2012

2 Responses so far.

  1. Ioana Diaconescu spune:

    IN 2013 URGENT contract individual la toate utilitatile la bloc 2013 desfiintarea de urgenta a contractelor la bloc. desfiintarea administratorilor de la bloc. toti locatarii sa plateasca cu factura la fiecare consumator ,ca la energie electrica . Vecinii nu au niciun amestec la facturile lor.facturi nominale .URGENT CONTRACTE INDIVIDUALE LA TOATE UTILITATILE LA BLOCC 2013.

  2. Ioana Diaconescu spune:

    DESFIINTATI DE URGENTA ORDINUL 343/2010 anrsc ORDINCRIMINAL INJUST.ROMANIA este tara UE, SI AVEM DREPTURI.URGENT Contract individual la toate utilitatile la bloc URGENT2013.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...