logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Da ce credeaţi, că cine nu face parte din haita politică este doar mârâit şi lătrat? Noo, se trece la încolţeală, la muşcături, încercuire şi nu mai e mult să asistăm şi la o sfâşială de toată oroarea. Cam aşa se poate prezenta succinct  coabitarea haitelor de partid din Consiliul Local cu animalul rătăcit şi pândit Daniela Vreme.

La şedinţele trecute s-a ales cu absent, deşi a fost prezentă, la ultima şedinţă a fost scoasă din listele de nominalizare ca reprezentant  într-una din comisiile de validare a funcţiei de director pentru liceu, şcoală generală sau grădiniţă.

Carevasăzică, consilierul independent Simona Daniela Vreme a fost exclus de la această împărţire. Băieţii răi de la celelalte pupitre îşi dădeau coate şi se râdeau pe înfundate, cum i-au tras-o din nou. „Aţi văzut că se poate, perseveraţi! Îi scoatem noi, băieţii de băieţi din găştile de cartier  independenţa din cap. Şo pă ea!” Cam astea au fost mesajele prin sala de şedinţă de Consiliu Local. A fost şi o interpelare a consilierei Vreme, la adresa majorităţii zdrobitoare. „Domnule Preşedinte, stimaţi colegi, referitor la prezentul proiect de hotărâre supus dezbaterii şi votului in plen, privind numirea consilierilor locali în cadrul comisiilor de concurs ale unităţilor de învăţămant din Galati, la care trebuie să participe doi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale pentru fiecare comisie, respectiv unitate de învăţamânt la care se desfăşoară un astfel de concurs, constat că urmare a tragerii la sorţi, subsemnata în calitate de consilier independent, nu mă regasesc printre cei nominalizaţi. Am depus o adresă către preşedintele Consiliului Local, către d-nul Primar si d-nul Secretar prin care am solicitat să mi se aducă la cunostinţă motivele care au stat la baza unei astfel de decizii individuale, ocazie cu care aştept un răspuns în scris in acest sens. Vă fac cunoscut că legea prevede că fiecare autoritate administrativă trebuie să desemneze câte un reprezentant în fiecare comisie de concurs, iar pe principiul prevederilor art. 37 si următoarele din Legea 215/2001 privind administratia publica locală: ,,Persoanele împuternicite să reprezinte interesele unităţilor administrative teritoriale în diferite organisme de cooperare şi parteneriat, în condiţiile legii, trebuie să respecte configuraţia politică de la ultimele alegeri”.

Va fac cunoscut domnule Primar si domnule Presedinte faptul că un consilier independent nu are în spate o majoritate în consiliul local dar are în spate un număr semnificativ de cetăţeni pe care trebuie să-i reprezinte şi are în susţinerea atribuţiilor sale dispoziţii de drept conferite de legiuitor cu scopul de a nu fi discriminat şi prejudiciat de o eventuală majoritate a consiliului local.” Ce va urma? Nimic! Ba, putem fi în eroare, dacă notăm şi caragaţa ce a fost produsă de candidatul eligibil şi penibil George Stângă. După ce au făcut buletine de vot, au votat şi au comunicat-totul fără independenta Daniela Vreme- Stângă vine cu o propunere de Gâgă: „Dăm de la noi un liceu, două şcoli şi o grădiniţă, astfel încât Vreme să facă parte dintr-o astfel de comisie!”. Evident, era hilar, era futil, nu s-a reluat votul şi Consiliul a demonstrat ce era de demonstrat: Legea suntem noi, nu şi Vreme!

SV 14 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...