logoImpact EST nr. 840 - 28.09.2020

De prin 1992 şi până mai zilele trecute, Costică Onica a şefit călărind Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, în repetate rânduri făcând o jalnică rocadă de funcţii cu Ion Popa, Dumnezeu să-l ierte.

Ca director executiv, nea Costică a încasat din salarii, pe anul fiscal 2015, doar 125.037 ron, adică vreo 120 milioane de lei vechi pe lună.

Soaţa sa, Lenuţa, a încasat în acelaşi an, ca şi cadru didactic, ridicola sumă de 17.642 ron! Şi fiind el un pensionar meritoriu, masa de „laudatio” i s-a fost organizată la restaurantul „Havana”, aşezată fix pe drumul de centură, ce duce-n combinat, pe care vin siderurgiştii înjurând anticipat pe boşii care se dau în stambă în acel loc patronat de controversatul Mircea Cadar. Desigur, carele cu boi au afluit din tot judeţul pentru o bună aprovizionare, antreprenorii creînd o adevărată competiţie din grosimea caşcavalului or a lopeţilor cu icre de Manciuria. Noi îl felicităm şi-i urăm pensie uşoară, să se poată lăfăi în linişte prin acareturile agonisite. Despre vila de lângă centrul Viva, întinsă pe 0,4 ha de teren, am scris la vreme de an 2007. Suprafaţa căsoaiei este de 383 de mp, nea Costică şi Tanti Lenuţa orientându-se cu busola prin aşa han de vilă. Cum îi stă bine unui baron local, Onica şi-a tras în 1996 şi o viluţă de doar 159 mp în comuna Tulnici, sat Lepşa, unde şi-au făcut căsoaie toţi alde nimeni cu bani, erijaţi în tractorişti de asfalt.

În conturi, inclusiv fonduri de investiţii, harnicul Onica a adunat peste 127.000 lei noi.

Dar, cam slăbuţ, având în vedere că el câştigă anual peste 125.000 de lei noi, încât îl putem bănui că ar fi un împătimit al păcănelelor! Am glumit, desigur.

Locul său este vânat de Lucian Domniţeanu, acum şef Birou Contestaţii, în locul puşcăriabilului Mirică. Şi şanse sunt, căci să nu uităm că firma Agroport este membră pedele vărsat în peneleul care l-a dat premier pe Cioloş.

Încă odată îi urăm lui Costică Onica ani mulţi şi deşi, şpriţuri uşoare şi activitate îndelungată în alungarea muştelor din curtea vilei!

(GECO) 11 - noiembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...