logoImpact EST nr. 867 - 23.04.2021

ilovednaNoi credem că a scrie despre o aşa instituţie importantă a STATULUI este absolut normal, că doar este a noastră a tuturor, plătită din banii noştri şi că în sistemul democraţiei nici vorbă nu poate fi de „lezmajestate”, că doar nu acesta este rolul mass-mediei, câinele de pază al libertăţilor şi idealurilor dobândite în decembrie ’89. Uite, noi, în articolul de faţă, chiar nu avem intenţia de a leza imaginea instituţiei cu pricina, în a denigra sau amesteca în problemele interne, apreciind efortul depus în lupta cu corupţia. Numai că, avem totuşi unele nelămuriri, unele întrebări, ce musai trebuie puse tocmai în interesul DNA dar şi al nostru, al opiniei publice, al societăţii civile. Ne întrebăm totuşi de ce la noi în Republicuţă sunt, după părerea noastră prea, puţine cazuri instrumentate, prea puţine puse pe rol, trimise în instanţă, cazuri prezentate mai ales de colegii noştri în media, dar şi cele anunţate cu surle şi trâmbiţe de alte autorităţi şi servicii. Zilnic auzim în ţară, de noi şi noi cazuri de corupţie, descoperite, anihilate, pedepsite, pe când la noi din An în Paşte şi acelea, multe dintre ele cu amplitudine scăzută. Şi, slavă Domnului, în acest areal pe care îl păstoriţi, sărăcit, devalizat, jefuit (uitaţi-vă în ce hal a ajuns Republicuţa Galaţi) are balta peşte cât cuprinde. Toate acestea datorită melanjului construit şi cimentat în douăzeci şi cinci de ani între lumea interlopă, cea infracţională şi politicienii gălăţeni şi chiar cu unii din justiţie sau poliţie. Destructuraţi fraţilor, suflecaţi-vă mânecile, apucaţi-vă serios de treabă, faceţi curăţenie, că numai aşa putem să trăim mai bine, numai aşa poate să funcţioneze DEMOCRAȚIA şi STATUL DE DREPT.

Uite, noi o să reamintim şi o să punem pe tapet câteva din faptele ce au oripilat opinia publică, şi o face şi în continuare, şi la care POPORUL aşteaptă o soluţie, un răspuns, aşteaptă rodul muncii voastre, de ani şi ani de zile. Orizontul de aşteptare pe faptele penale de retrocedări ilegale este imens, mai ales prin prisma resuscitării acestora produsă de arestarea d-nei Bica. Păi noi, aici la Galaţi avem zeci şi zeci de cazuri, care desigur trebuie anchetate şi probate, dar să nu fie finalizată nici una, parcă e prea mult. Ce spuneţi de speţa cu d-l fost prefect (unul de dată mai recentă) şi restituirea către un controversat om de afaceri a peste 50 ha de teren, plus alte suprafeţe mai mici? Ce spuneţi de zecile şi zecile de retrocedări cu cântec făcute de comisiile „minune” de la Primărie sau Judeţ, terenuri, case, acte false, grupuri organizate în acest sens, ce au mutilat actul de Justiţie? Dar de faptul că organele în drept, compartimentele de specialitate ale Administraţiei municipiului nu s-au prezentat la procese (la unele niciodată), favorizând sau pactizând cu infractorii? Dar de unele hotărâri judecătoreşti de retrocedare pe aiurea în mijlocul oraşului, de străzi asfaltate, canale tehnice pentru utilităţi?

Uite, tot aşa, Primăria Galaţi cu aportul unui Budescu, Pătruţă, Gurzu şi tot neamul lor, prin neprofesionalism sau complicitate (pe care dumneavoastră, cei de la DNA, trebuie să o dovediţi sau nu) a pierdut valori imense din patrimoniu, din Buget. Ne aducem aminte acum (dar câte exemple nu sunt) cum s-a pierdut terenul de 10 ha al Necropolei Romane, în valoare de 9,5 mil euro, tot prin „neprezentarea” juriştilor din Primărie.

Dar cazul recent al Grădiniţei „Cristal”, model de jaf şi operare mafiot, de retrocedare a unui imobil renovat pe bani de la Uniunea Europeană?

Dar în retrocedarea SF a clădirii Camerei de Comerţ, fosta casă memorială, prin rapt şi minciuni, jaf la drumul mare către Episcopia Dunării de Jos, cu largul concurs al Justiţiei şi Autorităţii Administrative Judeţene care nu atacă hotărârea?

De ce nu ne spuneţi nimic despre jaful secolului de la Galaţi de returnare ilegală a TVA-ului în valoare de 20 milioane euro, produs de trei oameni de afaceri celebri, confirmat ca „CERT” de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi şi Poliţie şi care zace de peste trei ani în birourile DNA. Lună de lună tot se întreabă şi întreabă cei din Comisia de dialog social, doar, doar, o da cineva un răspuns, ce se întâmplă cu dosarele. În târg se vehiculează că de fapt cele 20 milioane euroi, ca şi alte multe returnări ilegale de TVA, au ajuns la nişte personaje cheie din Republicuţă. Dar de privatizarea frauduloasă a unor instituţii gălăţene, fabrici, hoteluri, restaurante a unor instituţii gălăţene se mai ocupă cineva în viaţa asta, sau au fost prescrise? Uite la Voiculescu şi la Becali nu s-au prescris şi noi credem că de fapt această noţiune a prescrierii nu ar trebui să existe NICIODATĂ. Vom aduce un exemplu, cel al „Alcom-ului” unde preţul achitat pentru spaţii şi marfa existentă în stoc a fost mai mic decât al mărfii din depozite şi circuit. Şi poate continua cu Atlas, F-ca de Elice navale, IMEH, Casa Roşie şi altele o sumedenie, împroprietărite prin jaf şi corupţie, la care populaţia aşteaptă împietrită după atâta amar de vreme un răspuns, un act de dreptate.

Câtă treabă aveţi domnilor de la DNA, câtă speranţă este pusă în dumneavoastră. Uite, noi vă înţelegem (cât se poate) efortul şi volumul muncii, dar la unison cu cititorii noştri, cu cetăţenii Republicuţei Galaţi vă cerem mai mult, vrem rezultate, cât mai multe rezultate.

Ştim că sunteţi insuficienţi din punct de vedere numeric, ori cu atât mai mult am aprecia efortul pe care îl depuneţi. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile Prezidenţiale arată clar că opinia publică, populaţia, nu mai suportă, că mai mult de atât chiar nu se mai poate. Faceţi dreptate, munciţi pe rupte, nu cedaţi, contribuind din plin la consolidarea democraţiei şi a statului de Drept, pentru o Românie prosperă şi liberă.

JAP 30 - noiembrie - 2014

One Response so far.

  1. kmy spune:

    Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: carmen_laca@yahoo.ro

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...