logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

CoscaO ştire care mi se pare că a trecut prea puţin comentată. Sau, în orice caz, doar din punctul de vedere al celui care i-a dat prilejul să apară. Radu Cosca a demisionat, motivând că nu a putut să facă „nimic ca viceprimar”, dar a renunţat şi la postura de consilier local fiindcă nu crede că va reuşi „să fac din această postură ce n-am reuşit să fac ca viceprimar”. Şi cu alegătorii cum rămâne?

Problema căreia pare să nu-i acorde importanţă domnul Cosca, nu este aceea că a demisionat din postul din imediata subordine a primarului. Acolo a ajuns prin votul consilierilor, unul dat fără alternativă dacă ne gândim că, pentru două posturi de viceprimar, au fost doar două propuneri, a sa şi a lui Florin Popa. Un algoritm perfect al împărţirii puterii în USL-ul superînvingător la ultimele alegeri locale: primar PNL-ist şi adjuncţi de la PC şi PSD. Problema este că a demisionat şi din postura de consilier, adică a dat un vot de blam inclusiv încrederii acordate de electorat.

Pe cine reprezintă Radu Cosca?

Ştiut fiind că, cel puţin la nivel local, Eugen Durbacă este stăpânul absolut a tot ce mişcă în Partidul Conservator, mulţi s-au grăbit să i-l apropie pe Cosca, cel puţin la nivel de mentorat politic. Pe de altă parte, inclusiv perioada 2004-2008 de consilierat judeţean a viceprimarului demisionar, când activa sub steagul partidului lui Dan Voiculescu şi sub directa „îndrumare” a lui Eugen Durbacă, îl ştampilează pe Cosca drept conservator.

Privit însă prin prisma afacerilor în parteneriat cu un alt fost viceprimar al Galaţiului, pedelistul Constantin Dumitriu, dar şi aceea a unor contribuţii mai mult decât generoase la PDL,  Cosca pare înrolat în gaşca portocalie. Totuşi, cu sponsorizări generoase (750 de milioane în 2005) de la pesedistul Dumitru Nicolae pentru echipa de fotbal pe care o patrona, Politehnica Galaţi, ex-fotbalistul Ştiinţei şi al CSU, Radu Cosca, pare a juca şi în tabăra roşie, a socialiştilor.

Pe de altă parte, indiferent pe cine reprezintă Cosca la partid, la vot el reprezintă cetăţenii. Şi încă unii care chiar au crezut că Radu şi cei din partidul lui le vor schimba viaţa în mai bine. Fiindcă sunt oameni care au nevoie de ajutor.

Sunt, de exemplu, pensionarii cu trei mere, cinci cartofi, patru roşii şi zece cepe mici într-o sacoşă, cărora le predica PC-istul Bogdan Ciucă despre bunăstarea ce va să vie, în piaţa din Micro 17. Că pe mine nu m-a găsit acolo, eram la supermarket, să descarc din cărucior direct în portbagaj. Sunt persoane cu studii medii sau cel puţin incerte cărora li se dau posturi cu multă alergătură şi mulţi şefi, prin diverse companii publice deţinute de Consiliul Local. Astfel, obişnuite cu fuga, dau ture şi pentru partid. După program cel puţin, mai ales în campanii. Ce le va spune Radu Cosca acestor ale(r)gători care chiar mai cred în politicienii ce le schimbă viaţa? Că s-a pus al doilea pe lista de consilieri PC, că s-a dat viceprimar fără concurenţă pentru ca acum să sară din barcă precum ultimul şobolan?

Revocatul îşi reneagă şi el electoratul

De un lucru putem fi siguri însă: că tam-tamul făcut de Radu Cosca acum şase ani a fost unul absolut gratuit. A, nu mai ţineţi minte? Păi, în 2008, Radu Cosca a fost ales consilier local PC, dar n-a apucat decât să depună jurământul. Fiindcă cei de la partid l-au exclus inexplicabil şi şi-a pierdut şi mandatul. Cosca a contestat decizia în instanţă şi chiar s-a prezentat cu avocatul său la şedinţa de Consiliu.

Doar că, vedem acum puţin îi păsa lui Radu Cosca de postul de consilier local în care fusese ales. Lui, probabil, îi păsa de prezenţa la butoane, în locul unde mai obţii un PUZ, un PUD, o aprobare, o sponsorizare.

Altminteri, acum, dacă i-ar păsa de electorat, revoluţionarul braşovean (pag. 10 poz. 1051!) Radu Cosca s-ar zbate să rămână măcar consilier. Măcar pentru a demonstra că acum şase ani n-a fost totul doar un circ. Măcar pentru a nu-i lăsa să creadă pe cei care i-au dat votul că el se mulţumeşte şi cu nimic dacă nu e să fie vice sau poate chiar primar. Sau măcar şef la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Cum era când activa în CJ şi a trecut uşor peste un dosar penal pentru accidentarea pe trecerea de pietoni a unei amărâte.

Într-un articol viitor, vom încerca să vă explicăm de ce nu credem că Radu Cosca a făcut ceva de care să se teamă, ca viceprimar. Dar şi ce ar putea să facă acum nestingherit, nemaifiind nici măcar consilier. Şi de ce s-ar putea să vrea să se uite în altă parte, eventual una mult mai profitabilă.

Notă: acest articol reprezintă strict opiniile autorului. Majoritatea formate prin deducţii logice. Deci orice încercare de influenţare prin vorbe, fie ele şi de bine, este nerecomandabilă.

Made in Galati adică Mihai Angheluţă 9 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...