logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Niciodată, dar niciodată, Republicuţa Galaţi nu a fost mai batjocorită din punct de vedere urbanistic, al amenajărilor peisagistice, al gospodăririi. Ceea ce se întâmplă în prezent este o golănie impardonabilă marcă a pe-se-de, a unui Consiliu Local de no name, de chiloţari şi marionete, a unor directori din Primărie, niște loaze puturoase şi neștiutoare şi a unui Primar diletant şi bășcălios.

Ca şi cum acei arhitecți ai vremurilor care au gândit amenajările din centrul târgului sub formă de parcuri şi esplanade au fost niște tâmpiți, cu o furie şi determinare a răului, reprezentanții noştri s-au năpustit la a distruge, punând la loc  kitsch-uri, orori din punct de vedere arhitectural. Ne-a lovit damblaua pur şi simplu când la revolta opiniei publice, ni s-au pus în față câțiva arhitecți necunoscuți, cică mari „scule pe bascule”, ce au mai proiectat ei (oare ce?) prin Occident şi care chipurile din puțurile gândirii lor străine, au reușit să îngrozească populimea gălățeană. Lucrările propuse sunt pur şi simplu niște panarame, de învârtit banii cu lopata în interesul clanurilor politico-economice, de șmenuri şi para-ndărăt pentru nesătuii şi profitorii vremurilor actuale, Galaţiul neavând de câștigat decât schilodirea, mutilarea şi transformarea lui într-un oraș anost, cenușiu şi de prost gust.

La Potcoava de Aur şi mai în sus pe Brăilei, o lucrare urâtă, o stupizenie, prost gândită şi foarte prost executată, din materiale de cea mai proastă calitate.

La Spicu, o expresie arhitecturală, o concepție peisagistică demnă de niște minți bolnave. În Parcul Eminescu, după spusele unora care se adună zilnic să vadă minunea şi să-şi scuipe în sân, e jale mare şi după noi caz PENAL. Tot pe Domnească, la fostele Arene de Box, dărâmate ca un semn de neputință al căcăcioşilor cățărați la putere, s-a construit un parc (dacă se poate numi așa) numai din BETON. De altfel, peste tot BETONUL (marcă înregistrată a orașului nostru) domină, devorând sute şi mii de metri pătrați în dauna spațiilor verzi, a zonelor cu iarbă, cu flori, cu pomi. Se toarnă beton cu o frenezie greu de imaginat, în așa fel încât întreaga opinie publică  a făcut o adevărată obsesie a betonului. Până şi bordurile din oraș s-au dublat ca înălțime, iar spațiile verzi de pe Brăilei parcă sunt sarcofage sau cavouri din cimitire, efectul dezastruos fiind şi pentru maşini, atunci când sunt parcate în majoritatea cazurilor ating bordura, care se deteriorează şi în egală măsură, elementele de protecție ale maşinii.

De unde această invenție, care a dublat dimensiunea bordurii dar bineînțeles şi costurile şi profiturile producătorilor?!? A, adică, celelalte borduri de dinainte (ca să nu mai vorbim de cele de granit dispărute misterios din Galaţi) ce erau proiectate şi construite, aveau un STAS, pe măsura vremurilor, care rezistau sute de ani până la Revoluție, iar după ați inventat voi ROATA… de furat!

Dar cu copacii ce aveți, măi, bagabonzilor politici, măi ăștia, voi, care le știți pe toate, cu educație precară, cu școli de mâna a șaptea, cu tupeu şi aroganță? Decimarea aceasta continuă a copacilor ce ar trebui să vă facă iar şi iar penali. Atâta îndârjire, atâta ură, atâta violență, atâta greață, împotriva copacilor, nu credem că mai există undeva.

Cuvântul de ordine este TĂIAŢI! cu orice preț TĂIAŢI, copaci falnici, sănătoși, unii monumente ale naturii, cei care dau în fapt viață nouă tuturor într-un oraș sufocat de poluare. Sunteți niște javre ordinare şi penale, în frunte cu cei de la MEDIU, care nu văd, nu aud, plânsetul teilor, salcâmilor, platanilor seculari, ce au slujit şi străjuit bulevardele şi parcurile orașului.

Găsiți, măi, netrebnicilor o soluție pentru teii de pe Faleza superioară care se usucă pe capete ca şi cum ar fi bântuiți de o epidemie. Ăștia de la Gospodărire Urbană mai udă şi ei un copac, o floare, un petic de iarbă nebetonat, ceva acolo?!?

Dar cu Bulevardul Traian de la Baia Comunală şi până în Piața Centrală ce ați avut, băi cocalarilor politici?

Grijania mamei voastre de nespălați şi neînțărcați politic, cine a plantat separatoarele de circulație? Cine a avut ideea? Cine plătește acum tărășenia pe bani mulți din banii comunității?

Iată, s-au făcut praf într-un an de zile, rupte, distruse, smulse în totalitate, la care ar trebui să contabilizați şi pagubele produse mașinilor. Băi, baragladinelor, ce draku’ vă leagă pe voi de orașul acesta decât în a suge cu conducta călare pe siloz?

Unde e mă, Arhitectul Şef? Unde e Directorul de la Investiţii? Unde sunt salariaţii şi diriginții de șantier? Unde este Comisia de Urbanism? Uite, de aceea la alegerile viitoare o să primiți M _ _ E şi o să dispăreți ca măgarii în ceață, huliți şi aruncați la lada de gunoi a istoriei.

Observator 13 - septembrie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...