logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Avocaţii părţilor inculpate în Dosarele Aviasan, precum şi surse judiciare apropiate de epicul şi esenţa a ceea ce eu am numit „Afacerea Secolului”, sesizează că Rechizitoriul întocmit de DNA-ST Galaţi,  însuşit şi de Gh. Ivan, procurorul şef al DNA-ST Galaţi şi de către şeful său ierarhic din structura centrală a DNA, care a semnat, pe doveditelea, ca primarul, cu documente şi mărturii că anchetatorii Ivan, Agheniţei şi Pîrcălăbescu şi ofiţerii judiciarişti s-au folosit de martori mincinoşi cărora le-au luat declaraţii pe genunchi şi la seral, aducându-i cu lectica la anchetă din Puşcăriile Patriei. Sunt noi şi noi dovezi din care rezultă că Ivan şi acoliţii săi vor buşi „Afacerea Aviasan”, venind în instanţă cu însăilări şi nu cu documente indubitabile.

În ediţia de faţă, vom argumenta presupunerile noastre cu declaraţiile unor martori, declaraţii care se bat cap în cap, veţi vedea, minciuna, delaţiunile şi dictarea fiind argumentele de drept cu care s-a operat şi în acest dosar.

 

Intră cu minciuna în drept puşcăriaşul TURBUŢ

Lui Sandu-Marian TURBUŢ i se ia, adus din Penitenciarul Brăila, o declaraţie în 07.02.2013.

El este unul dintre martorii cheie care susţin acuzaţiile privind mita la sacoşă de două milioane de euro dată de către Mircea Marosy prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Caloenescu Roşca.

Turbuţ îşi începe dictarea spunând că în perioada 2008-2011 activa prin zona „A”-urilor din Ţiglina 1, intermediind şi el printr-o agenţie imobiliară vânzarea-cumpărarea unor locuinţe. Sigur că Turbuţ ştia că celebrul avocat Boldea îşi avea cabinetul la etajul 1 al blocului A 3 din Ţiglina 1 şi că mânca, mai mereu, prânzul la Restaurant „Antic”, fost „Mama”, proprietate a lui Marosy. Şi implicat fiind Turbuţ într-un dosar penal, prin vara lui 2011, aşa la cunoscut pe Boldea. Au devenit frecventabili, atât la restaurant cât şi la cabinetul lui Boldea, au făcut schimburi de telefoane, timp în care îl cunoaşte şi pe Adrian Azoiţei, alt personal aflat în Puşcărie, implicat fiind, ca săgeată, şi în afacerile lui Maricel Păcuraru. Turbuţ mai spune că s-a întâlnit de mai multe ori cu Azoiţei iar acesta îi relata anumite aspecte mai puţin legale pe care Boldea îl punea să le execute, Turbuţ, personal, declarând că l-a văzut nemulţumit de situaţia în care era pus…

De la Azoiţei, via Turbuţ, Azoiţei devine Dobrin!

Haideţi să cităm un prim fragment din declaraţia la care ne-am referit:

„În cursul anului 20ll, posibil vara-toamna, m-am întâlnit cu Azoiţei în Ţiglina 1, în spatele blocurilor A3-A4, ocazie cu care acesta mi-a povestit, printre altele, că a dus o sacoşă cu bani domnului procuror Roşca Costache, în care se aflau 2 mil. euro, cu scopul ca acesta să dea o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul penal privind Aviasan, faţă de Boldea, Marosy, (…nume ilizibil) şi cred că şi faţă de alte persoane.” …..” Eu nu am văzut sacoşa cu bani şi nu pot confirma existenţa lor şi dacă cele relatate de Azoiţei sunt adevărate.”

Păi poate Azoiţei se băga în seamă, găsise şi el un fraier faţă de care să-şi exacerbeze importanţa. Dar tu, ditai anchetatorul şcolit chiar şi seara, cu o armată de ofiţeri judiciarişti şi specialişti la picioare, cu un întreg sistem de servicii de ascultare, interceptare şi de urmărire, să pui botul la astfel de vrăjeli de spate de bloc, între puşcăriabili? Cum naiba, mă, să încapă două milioane de euro într-o sacoşă?

 

Dar, haideţi să vedem şi un extras din ce minte Azoiţei!

Declaraţia lui Azoiţei, şi el populant al penitenciarelor patriei, a fost consemnată în 25.01.2013, adică cu circa 12 zile înainte de ce i-a fost dictat lui Turbuţ.

Printre altele, Adrian Azoiţei declară că Mircea Marosy a vândut două hectare de teren şi  a încasat 2.000.000 de euro, bani pe care i-a dat lui DOBRIN MITRIŢĂ să-i dea şpagă procurorului Caloenescu Roşca.

Observaţi că Azoiţei declară că nu el a intermediat darea de mită a celor două milioane de euro procurorului Roşca, aşa cum îi spusese lui Turbuţ, iar acesta a declarat la DNA, ci declară că intermedierea a făcut-o Mitriţă Dobrin.

Culmea, Azoiţei mai declară că ştia că terenul din zona Aviasan se vinde cu 100 E/mp, din cele povestite de către şeful său, Mitriţă Dorin, cu care a lucrat o perioadă de timp.

Aşteptăm clarificări, dar nu de la DNA-ST Ivan. Poate le limpezeşte vreun judecător ancorat în secolul XXI.

În pagina patru şi în ediţiile viitoare ale Impact-est vă vom desluşi odiseea acestui mare dosar fumat, repet, de la ambele capete de către DNA-ST Ivan şi echipa lui care nu-l mai urmează, ci îi denunţă faptele reprobabile.

Gelu CIORICI 22 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF