logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

durbaca01La pe-se-de lucrurile au luat o întorsătură comico-tragică, după aşa-zisele alegeri de la nivelul organizaţiei judeţene. Manipulare şi intoxicare, aduse la nivel de rafinament, mai ceva ca pe vremea lui Stalin şi Beria, ce să mai spunem despre amărâţii aceia de comunişti de pe vremea lui nea  Nicu.

Cert este că doar la şcolile înalte ale „serviciilor” se poate vorbi de aşa ceva, după însuşirea manualelor de management în domeniu şi după practică serioasă, elemente de care se pare că tovarăşul Nica&gaşca nu este străin. Oribil şi de neimaginat ce stil şi metodă în DEMOCRAŢIE, într-un partid ce se revendică a fi de doctrină social-democratică în tradiţie şi pe fundamentul lui Dobrogeanu Gherea sau ferească Dumnezeu a social-democraţilor suedezi.

Cimitirizarea lui Nica

În fapt, un aranjament de rahat, prin care un număr extrem de redus, acoliţii de bază ai lui Nica, a ştiut şi pus la cale MAREA DIVERSIUNE prin care se anunţă că BOSSUL şi ETERNUL NICA, pivot central în afacerea Microsoft, nu va mai candida pentru al patrulea mandat de Preşedinte al Judeţenei PSD. Toate acestea pentru adormirea şi prostirea eventualilor contestatari, a cârcotaşilor din partid, a opiniei publice, a mass-mediei care a pus „botul” în majoritate. Ce a urmat se cunoaşte: EL COMANDANTE, EL MAXIMO LIDER, chipurile s-a răzgândit, toată lumea din sală a căzut pe spate, scurtcircuitată, iar până la dezmeticire, Nica era deja votat în majoritate. Şi, pentru ca puterea să fie deplină, la execuţie l-a numit Preşedinte de paie pe FOTEA, un individ şters, nevăzut, necunoscut, fără boaşe, fără experienţă politică, fost economist de IAS şi manager de spital la rural, cu paturi cât degetele de la mâini. Neica-nimeni. No Name. Ce democraţie de partid? Ce tineri? Ce reînnoire? Ce restructurare? Ce schimbare? Poate la alţii, la pe-se-de niciodată!

Dar vorba aceea, pentru ce? când pe-se-de-ul are 30% procent de voturi în judeţul Galaţi fără să mişte un deget. La aşa electorat, aşa partid şi şmecheri de tip securisto-comunişti în frunte!

Stan şi-o ia de la Ciumi

Chestia cu candidatul la Primărie propriu şi cu Saghian „mazilit” doar vicepreşedinte, se înscrie în aceeaşi notă de manipulare şi intoxicare inclusiv a propriilor membri de partid. În fapt, la Primărie va fi Marius Stan impus de Oprea (fără să se crâcnească) iar la C.J. e pregătit Saghian Gheorghe.

Numai că sigur STAN nu va câştiga alegerile pentru că nu îl mai vor gălăţenii, dar în acelaşi timp nu îl mai vor nici pesediştii (sub nicio formă) care vor mima la ordinele şefilor că vor face ceva ca acesta să câştige.

Cel ce va câştiga Primăria este Nicuşor Ciumacenco de la PNL, nu că ar fi mare „sculă pe basculă”, ci pentru că va fi beneficiarul conjucturii exemplificate mai sus. În rest, la PNL se va veni cu liste pe care se regăsesc aceleaşi gloabe, reciclate, rebranduite, date cu odicolon şi care se vor vrea votate de prostime. După ştiinţa noastră, a unui sondaj ce aproape este gata, făcut profesionist şi pe bani adevăraţi, nu de partid, la ora actuală PNL-ul Republicuţei se află cam „cap la cap” în sondaje, undeva între 35 şi 38 la sută (vom reveni la vreme cu rezultatele finale).

Durbacă joacă la preşedinţia CJG

Dragi cititori, şi acum intră în scenă ALDE (alianţa liberal-democrată) condusă de DURBACĂ EUGEN şi Dima Cristian. Aşadar suntem în stare să vă spunem că pentru prima dată în istoria post-decembristă a Republicuţei Galaţi, cei mai mari şi mai tari vor fi ăștia de la ALDE cu Durbacă în frunte. De ce? Simplu. După toate calculele, vrute şi nevrute, după sondaje, după flerul nostru, vor obţine în jur de de 15-18%, ba chiar un pic mai mult. Partid nou, oameni aproape noi, doctrină brici, carisma şi personalitatea lui Tăriceanu în frunte, cu un Durbacă (încă verde la peste şaptezeci de ani) neagreat de noi şi mulţi alţii, dar votat şi de mai mulţi alţii. Ce vrem să vă spunem, şi să ia aminte toată populimea gălăţeană, este că aceştia vor face legea, adică vor hotărî „ce şi cum” în politichia Republicuţei. Adică, nici PE.SE.DE., nici P.N.L. nu vor putea să facă MAJORITATEA şi să deţină PUTEREA fără Alianţa Liberal-Democrată.

Şi, uite aşa, cotoii bătrâni din politică, care au început să priceapă cum stau lucrurile au frisoane, nu mai dorm noaptea, sunt insomniaci. Durbacă a devenit „CUIUL”, „nodul gordian”, „PROBLEMA”, adică de partea cui va fi? Cu cine va bate palma după alegeri? Ce va cere? Câte posturi? Care anume? şi tot aşa. Cert este că Durbacă nu are mamă şi tată când este vorba de interesul politic propriu, că va obţine tot ce-şi doreşte şi ce nici nu a visat, precum postul de Preşedinte al Consiliului Judeţului numit de consilierii aleşi. Pe-se-de-ul mizează pe alinierea lui Durbacă la ordinele lui Tăriceanu iar noi spunem VACS ALBINA, adică în Republicuţă el va hotărî cine se aliază şi nu-i va păsa de indicaţiile de la CENTRU. În plus, Durbacă ştie că nu obţine mai nimic sigur şi că pe-se-diştii gălăţeni nu se ţin de cuvânt, că viaţa cu ei la „comun” este grea, că…

Şi, uite aşa, pentru prima dată în ISTORIE, Pe-se-de-ul poate fi înlăturat de la putere în Republicuţă, cu consecinţe greu calculabile, dar cu o certă înlocuire a eternilor şi actualilor şefi constituiţi în gaşcă. Deci, Primăria va reveni PNL –ului, iar Consiliul Judeţului va reveni lui ALDE.

Perfect logic, posibil realizabil, lucru de care noi nu îndoim.
Ehei, neicuşorilor, dar lucrurile evoluează, nu se opresc aici, încep presiunile, ameninţările, înscenările, se pun tunurile în funcţiune sau din contră încep îmbrăţişările, pupăturile, promisiunile şi tot arsenalul bine cunoscut, toate pentru un singur om şi anume DURBACĂ. Al drakului cum se scrie istoria asta, a năpăstuiţilor şi rupţilor în cur!

Nota Redacţiei: Articolul de faţă a fost scris marţi, 25 august, dar din motive editoriale a fost amânat.

Analistul de serviciu 3 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...