logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Unii dau cu aspiratorul şi se uită la episodul 11.000 din „Tânăr şi neliniştit”, alții se duc la Bruxelles şi lucrează la Parlamentul European, la Comisia Europeană şi la Ambasadă, unii stau şi aşteaptă oferte de muncă, alții îşi fac singuri oferte şi lucrează la Nokia, Johnson&Johnson şi la Universitatea din Antwerp.

 

Lume multă, conştiinţe rare…

Un grup de 18 elevi însoţit de prfesorul doctor Corneliu Goldu, din CNVA Galaţi, la inițiativa unei foste eleve al acestui colegiu de prestigiu, Nicoleta – Denisa Enache, au plecat în data de 26.03.2014 la Bruxelles pentru a avea o carieră de o zi în domeniul ales.

Cine se mai încumetă, domnilor, în ziua de azi, la aşa ceva? Cui îi mai pasă de viitorul nostru, cel care constă în tinerii elevi, dornici de schimbare şi cultură? După ce au împărtăşit inițiativa şi au răspândit cereri de sponsorizare prin tot Galațiul nostru, numai Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Biblioteca „V.A. Urechia” (inistituția dezvoltată ca un brand gălățean vast cunoscut şi apreciat), Criomec S.A. , Social Trade S.A.  şi, nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Galați au fost de acord să ajute şi să întrețină, pe cât posibil, visul de viitor şi viitorul de vis al acestor tineri.

EI nu au reprezentat numai Galațiul, ci întreaga Românie la Bruxelles. Două dintre eleve au lucrat chiar cu doamna europarlamentar Adriana Țicău, o doamnă în toată puterea cuvântului, o femeie extraordinar de inteligentă şi pricepută în ceea ce face, care le-a instruit pe fete atât în domeniul din cadrul Parlamentului European, cât şi în cadrul devenirii unui om. Unul dintre băieți a lucrat cu domnul profesor universitar Thorsten Strauss, declarat „Profesorul Anului” în 2013.

Pe când 19 persoane se chinuaiu cu cereri de sponsorizări şi interviuri (apărute, ulterior, în emisiunea de la Vox TV), Ministerul Educației spunea că proiectul nu era suficient de cunoscut, iar o doamnă reporter de la „Viața liberă” condamna faptul că Primăria a fost de acord să sponsorizeze un astfel de proiect.

Un astfel de proiect, domnilor?! Unul din puținele proiecte de viitor şi cu siguranță un viitor proiect european, prin care aducem prestigiu şi multe laude acestui Galați uitat de inițiative, prin elevi inteligenți, care vor să ne reprezinte în capitala europeană şi în anii ce urmează.  Ne cerem scuze că nu am putut face şi în episodul 11.001 din „Tânăr şi neliniştit” o popularizare a acestui proiect!

Aceşti elevi (şi sunt sigur că nu sunt singurii), ştiu exact de unde vin şi nu le e frică să menționeze cu fiecare ocazie, pe când dumneavostră, domnilor, veniți şi aruncați cu pietre în ei pentru că încearcă, chiar când voi sunteți aceia care abia aşteptați să uitați de Galați şi chiar de voi?!

Ruşine!

Viitorul stă în mâinile acestor elevi, care vor şi pot mereu mai mult. Nu le mai tăiați aripile în zbor, nu îi mai condamnați, pe nedrept, desigur, nu vă mai rugați pentru ei să nu le crească aripi!

Felicitări, CNVA! Felicitări, Galați! Bruxelles vă cunoaşte şi vă aşteaptă, o întreagă lume vă aşteaptă acolo, sus, pe unde veți zbura în viitorul vostru, în viitorul nostru!

O menţiune aparte: fară iniţiativa viceprimarului Radu Coţca, a preşedintelui Comisiei pentru Cultură din CLM, dr. Gheorghe Bugeag, fără votul din plenul CLM, visul rămânea mototolit în sertarele patronilor celor 60 de companii gălăţene cărora ne-am adrsat şi de la care am primit o sponsorizare totală de…1700 de lei…

Vitamina A&C 18 - aprilie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...