logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

La zdup cu patronul firmei IEPURAŞUL SRL!

Iar pentru această nenorocire cu care a lovit în bugetul de stat lăsând bătrânii fără pensii, bolnavii să moară în spitale mizerabile, profesorii fără salarii şi copiii fără jenant de micile alocaţii, noi, vajnicii apărători ai legii şi legalităţii în Republicuţa asta îmbâcsită, poreclită şi Galaţi, adică adevăraţii cavaleri ai dreptăţii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Galaţi ne-am sesizat din oficiu şi l-am adus pe îmbuibatul de evazionist de urechi şi de guler la sediul miliţiei din Brăilei, la anul, luna, ziua şi ora stabilite UNILATERAL, de către noi, mama lui de contribuabil, că ce, să nu ne luăm noi lefurile nesimţite din cauza lui?…

Şi ia să-i facem noi şi dosar penal, fir-ar al drakului, să-l dăm pe mâna procuraturii, la zbârnă şi la zarcă cu el, că iote ce sumă uriaşă a reţinut cu titlu de impozite şi contribuţii de la … sumedenia de angajaţi şi, iacătă, nu i-a virat la bugetul de stat, punând în pericol siguranţa naţională, practic destabilizând întregul sistem de asigurări, subminând, aşadar, statul nostru drag.

Aşa au gândit cei de la Investigare Fraude din cadrul IPJ Galaţi, când pentru suma de 498 de lei8 m-au deferit Parchetului Judecătoriei Galaţi…

 

Amendă 500 lei şi 89 lei cheltuieli judiciare

Iacătă pe ce sunt tocaţi banii contribuabililor, când sunt atâtea miliarde de euro de recuperat de la cei care chiar se ocupă doar cu evaziunea fiscală. Pe hârtii, citaţii, taxe poştale, somaţii de plată pentru sume derizorii, punerea în mişcare a unui sistem costisitor, alcătuit din inspectori ai ANAF, hârtie tocată, toner, plicuri, taxe de expediere, ofiţeri de poliţie, procurori… citări, referate, ordonanţe, plângerea flauşatului de la IEPURAŞUL SRL, din nou Ordonanţă de Parchet în care este admisă plângerea, infirmarea Ordonanţei dată prima dată de către procuror, restituirea dosarului penal al îmbuibatului de patron al IEPURAŞUL SRL către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Galaţi, în vederea continuării cercetărilor, mama lui de bandit.

Păi, repetăm, iată ce torpilă a tras el în însăşi fiinţa statului, suma ameţitoare fiind de, repetăm 498 de lei.

Hai să-l rupem cu amendă administrativă, deocamdată, până îl dăm şi-n penal, de 500 de lei, şi să plătească dracului miliardaru lui peşte prăjit şi 89 de lei cheltuielile astea judiciare, FĂPTUITORUL naibii!

Io, Bâclea Ana, recunosc, IEPURAŞUL SRL a achitat toată suma

Acum suntem în răcorosul şi neaerisitul sediu al fostei miliţii şi fostei securităţi, de pe strada Brăilei, nr. 200. E undeva între 15 şi 20 septembrie, anul de greaţă 2013. Mă prezint tuns regulamentar, asudat de emoţie, total nepregătit, căci în citaţia lipită cu un kil de scotch pe uşa domiciliului nu se spune nimic despre ilegalitatea comisă.

Deci, cu atâta mai mari, cât sediul miliţiei şi securităţii la un loc, emoţiile şi sudorile, căci vin complet nepregătit să răspund la investigaţiile la care voi fi supus.

Sunt preluat de o tânără – ORGAN DE CERCETARE PENALĂ, subinspector Bâclea Ana – Elena.

Mă conduce în biroul ei, după ce la intrare mi se trec datele de identitate într-un registru şi mi se reţine dreptul la comunicare, adică telefonul mobil. Aici, câţiva poliţişti cu feţe palide de contabili cu mânecuţe, abia se zăresc dintre munţii de hârtii aşezate şi pe mobilierul vechi, scorojit şi prăfuit, şi pe jos … În fine, subinspectoreasa îmi spune că am dreptul să nu declar împrejurările în care am comis EVAZIUNEA FISCALĂ, conform art. 70 din Codul de procedură penală, urmând doar să dau cu subsemnatul, cât să poată bifa subinspectoreasa la dosarul Parchetului Judecătoriei Galaţi, cu nr. unic 5252/P/2013, şi în faţa procurorului, întregul ei travaliu de a-l găbji pe nenorocitul de evazionist, tu-le-n gura mamei lor de patroni, că nu mai încăpem de ei.

Îmi face loc pe un colţ al biroului ei încărcat de terfeloage ale altor şi altor bandiţi ca de-alde mine, că doară nu o să-i ia la AUTOSESIZAT, citat şi regulat pe timpul lor şi pe banii lor pe cei care din 1992, la zi, practică cu intenţie stopajul la sursă de zeci şi sute de miliarde de lei vechi, lei noi şi de dolari şi euro.

Transpir iar şi merg după dictarea sacadată a subinspectoresei… Îmi spun „iote, mă, mică, tânără, aproape puştoaică, dar are deja sânge de miliţieneasă în ea …” Deci, subsemnatul, fiul lui şi al … declar, susţin şi semnez, data, pagină cu pagină, gata, am terminat, am scăpat, mi-am zis …

Şi cuvântă în scris Bâclea, subinspectoreasa Bâclea, la REFERAT, aşa: „ ÎN FAPT: La data de 22.06.2013 ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la reprezentanţii legali ai SC … (noi îi spunem tot IEPURAŞUL SRL!), pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală … Din cuprinsul sesizării rezultă că reprezentanţii legali ai SC (tot IEPURAŞUL SRL, îi spunem!) … au reţinut şi nu au virat în termenul legal sumele cu titlu de impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, în valoarea totală de 2.133 lei.”

Mergem la fişa analitică de plătitor a SC IEPURAŞUL SRL şi constatăm că datoriile totale ale acesteia către bugetul de stat şi către bugetele asigurărilor sociale, la data de 22.06. 2013, dată la care s-a sesizat ORGANUL, erau ameţitor de…mici, adică de 1279 de lei! Din această colosală sumă, doar 498 de lei reprezentau sume reţinute de la angajaţi. Şi, oricum, IEPURAŞUL SRL avea conturile bancare executate silit de către ANAF Galaţi, deci dacă ar fi fost bani, statul s-ar fi îndestulat prin voinţă unilaterală. Iată încă o dovadă că banditul de patron nu a avut nici o clipă intenţia de evaziune fiscală, de subminare a economiei naţionale…!

Dar veţi citi în episodul următor despre aflarea în treabă pe banii noştri, nervii noştri, stresul nostru, avatarurile la care am fost supus, căci acum poliţia nu mai bate fizic, ci, pervers, mult mai parşiv …adică psihic. Vom ajunge la Parchet, Parchetul la noi adică, apoi noi la Parchet şi iarăşi la IPJ – Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Şi asta pentru uriaşa sumă de 498 lei, chiar dacă ORGANUL de  poliţie recunoaşte negru pe alb că AJFP Galaţi îi comunică faptul că la data de 13.08.2013, IEPURAŞUL SRL ”a achitat integral obligaţiile restante către bugetul de stat”.

Va urma.

Pentru patronul SC IEPURAŞUL SRL

Gelu CIORICI 28 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...