logoImpact EST nr. 880 - 28.07.2021

galateniiEste clar, toată gloata de parlamentari trimisă la Centru n-a fost în stare să scoată Galaţii din fundătura de ţară şi de Europa. De 27 de ani aleşii de mucava se foiesc prin parlament fără rost pentu interesul public. Galaţiul, parte a Zonei metropolitane Galaţi-Brăila, a două aglomerare urbană după Bucureşti, a ajuns să fie din ce în ce mai izolat şi scos din programele de investiţii guvernamentale, de multe ori în favoarea unor judeţe bogate, a căror dezvoltare este susţinută în mod constant. Investiţiile private de orice fel care pot fi atrase către judeţul nostru au nevoie de o infrastructură performantă iar gălăţenii au nevoie de un drum expres care să le ofere siguranţă rutieră. Investitorii îşi fac calculele folosind formula de cost pe kilometru şi timp de livrare, dar gălăţenii îşi fac calculele în accidentele care se întâmplă din cauza unor drumuri improprii, înguste şi supraaglomerate! Sudul Moldovei a fost exclus din nou şi ca de obicei din strategia de dezvoltare a României. Parlamentarii de Galaţi sunt surzi, muţi şi orbi. Cât să mai aşteptăm? Cât să mai tolerăm sărăcirea parcă intenţionată a judeţului nostru? Cât să mai aşteptăm bunăvoinţă de la jupânii votului manipulat?  Ceea ce nu se poate rezolva pe cale politică se poate realiza prin vocile unite ale oamenilor. Acest lucru a fost suficient pentru a dărâma un guvern, oare nu se poate ca în acelaşi mod să realizăm un lucru constructiv şi necesar, ca realizarea drumului expres pe care-l aşteaptă de atâta timp oamenii din patru oraşe? Şi pe această cale solicităm sprijinul tuturor locuitorilor judeţului Galaţi care nu mai vor să facă parte dintr-o zonă defavorizată, pentru a exercita vointa societăţii civile asupra decidenţilor politici. Vrem să semnăm cât mai mulţi o Petiţie online pentru construirea drumului expres Focşani-Tecuci-Galaţi-Brăila- autostrada A2.

Viitorul Galaţiului este şi al tău! Semnează pentru Galaţi! Semnează pentru Tine!

Sub această deviză, am preluat initiativa de a consulta vocile autorităţii publice locale din judeţul Galaţi, de a-i mobiliza la acţiune pentru strângerea de semnături. Nu este mult pentru o societate civilă atomizată, dar este mai mult decât nimicul pe care îl crează hoardele de parlamentari ce se cer alese din nou, pentru a-şi vedea de salariile grase şi de pensiile speciale nesimţite. Noi, comitetul de iniţiativă „Drum expres Focsani – Tecuci – Galati – A2” am ieşit la drumul cel mare al civismului şi dezvoltării. Voi, parlamentarii deziluziilor, ce faceţi?

Asociaţia Fiii Galaţiului de pe alte meleaguri-prof. univ. asoc. Pompiliu COMŞA

Societatea Jurnaliştilor din Galaţi – inginer Silviu VASILACHE

Coordonator comitet – economist Cristian DIMA

GĂLĂŢENII VOR DRUM EXPRES!

Burlacu ZAMFIRA, secretarul Primăriei ŞENDRENI: ‘’Toţi locuitorii comunei noastre care sunt afectaţi de traficul greu pe DN Galaţi-Tecuci, prin vocea mea, îşi dau acordul pentru o asemenea iniţiativă. Locuinţele suferă acum foarte mult, deja au crăpături în toţi pereţii şi ar fi în beneficiul localităţii noastre ca tot traficul greu să fie în exteriorul Şendreniului. A mai fost în urmă cu ceva timp o iniţiativă asemănătoare pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru o variantă ocolitoare a traficului greu în extravilanul comunelor Şendreni, Smârdan, Vânători, cu ieşire la punctul de frontieră Reni. Vom strânge şi noi semnăturile necesare pentru ca petiţia să „mişte” autorităţile ca să ne ajute. Altfel, judeţul nostru va rămâne ca şi acum rupt de tot ce înseamnă România.’’

Costache BUNGA, viceprimarul comunei BRANIŞTEA: „Judeţul Galaţi, ca întreaga Moldovă, este văduvit din multe puncte de vedere, dar cea mai gravă problemă este lipsa infrastructurii, cea care ne poate lega la civilizaţie. Iniţiativa este un lucru bun şi benefic pentru locuitorii comunei, dar şi ai judeţului. Sigur va aduce un beneficiu, mai ales dacă e un drum mai de viteză decât actualul.  De aceea o să vă dăm tot concursul la strângerea de semnături.”

Viorel TĂRBUC, primarul comunei Independenţa: ‘’Cu siguranţă că sunt de acord cu o asemenea iniţiativă, de altfel sunt de acord cu orice iniţiativă care vine în sprijinul comunităţii noastre, aşa cum este şi aceasta. Vorbim de un drum care va veni în sprijinul tuturor, este aşteptat de toţi locuitorii judeţului Galaţi. Avem nevoie de drumuri mai bune, avem nevoie de căi de comunicaţie care să facă legătura cu Capitala ţării, cu celelalte provincii. Subscriem ideii dvs. şi vă vom acorda tot sprijinul în acţiunea de strângere de semnături.

Costel ANGHELUŢĂ, viceprimarul comunei Fundeni: „Drumul Expres nu e necesar, e imperios necesar pentru dezvoltarea zonei, pentru dezvoltarea judeţelor şi pentru cetăţeni. Lipsa unei infrastructuri duce automat la mai puţină informaţie, la mai puţină industrie, la mai puţină economie. Vă dau un exemplu: avem în zonă mult pământ pe care nu-l cere nimeni din cauza faptului că nu avem căi de acces. Vrem un drum care să facă legătura cu partea de vest a ţării. S-a făcut un studiu şi pentru că nu avem drumurile care ne trebuie, zona noastră nu este interesantă pentru investitori. Eu vă mulţumesc pentru o asemenea iniţiativă şi cu mare drag vă mai aştept la noi în comună.”

SV 18 - noiembrie - 2016

One Response so far.

  1. Blade spune:

    Nu mai aberati cu petitii in care rugam „miticii” sa ne faca drum la Galati; sunteti batuti in cap, cum o sa ne bage altii bani in tescherea si noi sa stam cu destu’n gura!
    Galatenii trebuie sa faca singuri, sa nu mai stea cu cocoasa incovoiata la altii. Comunismul a lasat urme adanci, nu mai suntem in stare sa vedem ce-i bine pt noi…Cum este posibil sa ne rugam de bucuresteni de 50 de ani, sa ne faca pod la…Braila, in loc sa ni-l facem singuri in dreptul Galatiului. Am avut un Combinat; acum va mai functiona cu mai putin de 20% din capacitatile sale, lasand libere hectare intregi de foste spatii pe care altadata se „sprijineau” utilaje de mii de tone geutate. Acolo Galatiul sa faca cel mai mare aeroport din Europa, in care Mittal sa fie cooptat si nu guvernantii nostrii de mucava, pe care-i doare in floci de noi. Aici vor veni apoi sa aterizeze cele mai mari avioane din lume, dupa care zeci de curse pe aeronave mai mici vor duce in fiecare ungher al Euroasiei milioane de pasageri si se vor intoarectot aici. Numai astfel se va dezvolta Galatiul. Apoi isi va regasi si Dunarea ,vocatia sa milenara de cale importanta de transport.
    Cum naiba sa aberati la tot felul, habarnistilor, n’aveti nici macar cunostinte elementare de economie, geografie; unde mai pui ca unii dintre voi se mai dau…economisti!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...