logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

Lume, lume, suntem în sfârşit şi noi pe locul 1 în ţară. Da! Nu vă vine să credeţi? Păi este adevărat, suntem primul oraş, primul judeţ, cel mai depopulat în ultimii trei ani. Şi când noi spuneam că se pleacă pe capete din Galaţi, nu ne credea nimeni, spuneau că batem câmpii, că suntem cârcotaşi, că nu e adevărat şi tot aşa. Iată că acuşi, cu date oficiale, la vedere, incontestabil se atestă acest lucru.
Asta spune mult, mult de tot, de ce ar trebui ca majoritatea politrucilor gălăţeni post-decembrişti să-şi facă seppuku, dacă ar avea măcar o umbră de onoare, de moralitate, de conştiinţă. Da’ de unde? Aş! Îi doare în cot, nu au nicio treabă, ei să prospere, ei şi neamul lor de sinecurişti, ce stau ca şobolanii pe siloz şi sug cu conducta. Adevărul este că pe vremea lui Ceaşcă, în apogeul dezvoltării oraşului, acesta înregistra vreo 350.000 de locuitori, o dezvoltare economică ce situa oraşul între primele cinci ale României. La recensământul din 2011, ale cărui date nici până în ziua de astăzi nu au mai fost publicate, se afirmă pe surse că am mai rămas vreo 235 de mii de persoane. Iar de atunci, prin acelaşi ritm de plecări cu orice preţ din oraşul ce se duce la vale, se poate presupune că au mai rămas în jur de 200 de mii de locuitori.
Jale mare, pleacă cine poate, pleacă cine vrea, pleacă şi cei cu bani şi cei cu afaceri, pleacă bugetari, pleacă privaţi, pleacă medici, dar şi profesori, strungari şi sudori, practic majoritatea vor să PLECE. Sigur că în mod normal oricine e responsabil ar trebui să se întrebe DE CE? Ce trebuie făcut şi multe altele în aceeaşi notă. Iar răspunsul e foarte simplu, plecând de la lipsa locurilor de muncă la lipsa infrastructurii atât de necesare ca o garanţie a unui viitor sigur. La aceasta se adaugă caracterul de feudă al unei grupări perpetue la nivel de judeţ, creată ca un melanj între politic, economic, instituţii de faţă sau nu, dar cu rol în peisaj. Corupţia, interesul transpartidic, nepotismul dus la paroxism, curvia ca monedă existenţială sunt tot atâtea cauze, la care musai trebuie să adăugăm PROSTIA ridicată la rang de virtute profesională, precum şi apatia concetăţenilor mâncători de mămăligă care nu explodează în nici un caz, chiar dacă le este furată de la gură. Am ajuns un oraş de mâna a treia, cenuşiu, cu politicieni adulaţi şi votaţi de-a-n boulea din patru în patru ani, de o parte şi alta, de stânga sau dreapta. Vorba ceea: „ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi!”.

N.B. Apropo! La aşa scădere, la aşa depopulare, cum draku’ de bugetarii s-au înmulţit, numărul instituţiilor statului a crescut?! Vorba ceea: „unu’ cu sapa şi trei cu mapa.” Sictir!

Titi Chioru 10 - noiembrie - 2017

3 Responses so far.

 1. Stancic Vasile spune:

  Ce mai pot face tinerii în acest oras, în această tară? Speranţele unui trai decent scad în fiecare an. Ce poţi face cu un salariu de mizerie de 300 euro întro ţară în care totul este scump ca afară iar în unele cazuri avem chiar produse mai scumpe.
  S-a gîndit cineva cam cum ar arăta această ţară fără miliardele de euro trimise de cei plecaţi afară la membrii din familie rămaşi acasă? Ar fi dezastru! Simt că am trăit degeaba, am sperat că aşa zisa revoluţia va schimba ceva.Nu s-a schimbat nimic, au venit alţi ciocoi la putere, mai hrăpăreţi. Sărăcia celor mulţi devine pe zi ce trece mai evidentă. Mi se rupe sufletul pentru copii acestui popor.

 2. Donţu Virgil spune:

  Un lucru este foarte clar. Societatea noastră este foarte divizată. O pleiadă de cîteva zeci de mii de oameni foarte bogaţi, poate vreo cîteva milioane bine situaţi şi milioane de oameni ce trăiesc în sărăcie. Vorbesc unii de condiţiile din închisori, că li se încalcă drepturile, că nu au condiţii bune. Dar de milioanele de oameni de la sate chiar şi de la oraş foarte mulţi care se culcă seara cu burta goală, care nu au grup sanitar ca în închisori ci merg în fundul curtii, asta nu interesează pe nimeni? Speranţa pentru tineri ?
  Zero. Se lăuda premierul că Romania este pe locul 3 în lume la creştere economică. Dar la sărăcie pe ce loc suntem? Vai de soarta tinerilor.

 3. Mihai spune:

  Galatiul alaturi de alte aglomerari hidoase de blocuri cumuniste, nu poate fi considerat oras. Este o calamitate.
  Ce este rau ca vor disparea asemenea mizerii gen Galati, Focsani, Tecuci, Pascani, etc?
  Ce s-a umflat fortat in comunism, va muri.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...