logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

carute oras rural01Cam o lună de zile ne-a trebuit să ne documentăm pentru a putea pune în pagină concluzii veridice cu privire la ce să ne aşteptăm pentru alegerile de peste un an. Alegeri extrem de importante pentru întreaga populime a ţinutului Covurluiului, a prezenţilor alegători dar şi a celor viitori, eveniment extrem de aşteptat şi de care toţi ne legăm speranţele, pentru ceea ce va să fie în Republicuţa Galaţi. Uite aşa ne-am legat noi şi alături de noi şi dumneavoastră speranţele că din patru în patru ani vom avea înţelepciunea de a vota CE TREBUIE, OAMENI, persoane adevărate, cu dragoste şi dorinţă de a face ceva pentru comunitate şi nu în primul rând pentru ei. Din păcate, din patru în patru ani, nu am reuşit să schimbăm decât hoţii între ei, alternându-i la putere, reuşind de fiecare dată să păcălească prostimea votantă, cu promisiuni deşarte, cu minciuni ordinare, cumpărându-le votul cu pomeni precum sacoşe cu alimente, găleţi, cizme de cauciuc, brichete, pixuri şi caiete, bani etc. Ceea ce trebuie să se înţeleagă este faptul că, cel mai vinovat în toată această mascaradă de manipulare şi votare de aiurea este EL, alegătorul, cel care prin votul său, prin buletinul de vot introdus în urnă, hotărăşte cine şi cum o să-l reprezinte, să-i rezolve problemele cu care se confruntă. Ori din acest punct de vedere, după douăzeci şi cinci de ani, se înregistrează slabe speranţe în ceea ce înseamnă conştientizarea alegătorului, transformarea acestuia, capacitatea de înţelegere corectă a faptelor sale manifestate prin vot, responsabilitatea asumată şi percepţia corectă a faptelor politice ofertate de partidele politice. Ne asumăm afirmaţia că din 1989 şi până în prezent, din acest punct de vedere nu s-a înregistrat nici un progres care să ne determine să afirmăm că la anul se va vota altfel decât ca turma sau ca proştii, în aceleaşi condiţii ca la alegerile trecute ce ne-au căptuşit cu o clasă politică de tot de rahatul. Uite, de aceea este nevoie şi se justifică până într-un punct acţiunile instituţiilor de forţă ale STATULUI, de curăţenie a menajeriei politice, dar care trebuie ajutată de clasa de mijloc (atâta câtă e), de intelectualitate ce nu mai trebuie să fie amorfă, implicându-se în formarea unor opinii colective, catalizatoare de schimbare, generatoare de suflu nou, atât de necesare procesului de democratizare şi progres.

Altfel, la anul, în Republicuţa Galaţi, nu se va întâmpla NIMIC demn de luat în seamă din punct de vedere POLITIC şi, implicit, mai apoi, din punct de vedere ECONOMIC şi SOCIAL, având soarta pecetluită a celor care mor încet dar sigur, pe mâna lor.

Acum o să vă exemplificăm practic, în urma analizei şi documentaţiilor realizate, în mare şi la nivel de vârf, cum vor arăta lucrurile la alegerile de peste an, în 2016. Astfel, pentru Primăria municipiului GALAŢI se vor înfrunta pe „viaţă şi pe moarte” cele două grupări politice demne de luat în seamă, pe de o parte PSD plus UNPR, PC şi PLReformator, iar pe cealaltă parte (sau baricadă) se va afla PNLul, adică NOUL PNL, format din PNL şi PDL.

Pentru că mai este puţin timp (cel mai târziu în vară) până se vor anunţa candidaţii, noi suntem în măsură să spunem aproape sigur cine vor fi candidaţii pentru Primăria Galaţi şi între cine se va da BĂTĂLIA. Deci, mai mult ca sigur, nu va fi nimic nou sub soare, repetându-se istoria cu aceiaşi actori de la alegerile precedente. La PNL candidatul sigur şi indiscutabil (cel ce-şi doreşte cel mai mult Primăria) este NICUŞOR CIUMACENCO. În atare condiţii noi nu avem decât să-i urăm succes, cu un singur amendament, cel care spune că Ciumacenco nu mai are totuşi acelaşi nivel de simpatie ca în 2012, dar PNL-ul care va fi pe val poate să compenseze uşor acest lucru, plus că omul nu mai este singur şi de capul său, ca în trecut. De cealaltă parte, mai mult ca sigur, candidat va fi Marius Stan, care va fi impus chiar cu „forţa” de Gabriel Oprea, în ciuda evidenţelor legate de sondaje şi altele. Dar, în aceste condiţii, vor apărea şi problemele generate de „balaurul” PSD, care dacă nu va reuşi (şi nu va reuşi) să-şi impună propriul candidat s-ar putea să „se facă” doar că-l sprijină în alegeri, împingând lucrurile spre absurd şi dezastru în POLITIC. Chiar dacă şefii din pe-se-de, de voie sau nevoie, se vor angaja să-l ajute pe Marius, cei din linia a doua, a treia, activiştii, nu se vor implica neam. Din acest punct de vedere, în urma documentării noastre, garantăm că este real şi de necontestat, adică tăvălugul, maşinăria pesedistă (celebră) se va gripa sigur. Pe acest scenariu, cele două partide rămase în afara jocului, Partidul Liberal Reformator împreună cu Conservatorii, ce vor însuma între zece şi cinsprezece la sută, vor hotărî cu sau fără PSD, cine va fi Primarul Galaţiului, aceştia trecând de partea celui cu şansele cele mai mari (aşa a fost de când lumea şi pământul) indiferent de ce se va spune şi hotărî la CENTRU, Durbacă şi Dima fiind „autonomi” în teritoriu, în Republicuţă. Nu excludem ca numai unul sau altul, singuri, să încline balanţa definitiv.

La Consiliul Judeţului, nu avem nicio şansă să scăpăm de cel care a anesteziat tot judeţul, împietrindu-l timp de patru ani. Omul Preşedinte, care a dovedit că are doar un singur scop, cel de răzbunare, dare în judecată şi demolare de instituţii sau structuri interne, spune că „mai vrea o dată”. Cei din fruntea PSD local nu-l mai vor, dar Viorel Ponta spune că se vor face sondaje de la Centru şi dacă omul are procente va fi candidatul sigur. Acum vine nenorocirea pentru că, în urma documentării şi analizelor noastre, Bacalbaşa va fi votat de populimea chestionată mai mult decât credeţi. Aşa că… murim sigur şi precis sperând la viitorul de AUR al Republicuţei Galaţi. Ar mai fi o şansă doar prin modificarea Codului Electoral, prin care alegerea Preşedintelui CJ să se realizeze de către Consilierii judeţeni. În rest, PNL-ului îi trebuie un candidat de calibru MARE pe care nu-l are, iar dacă l-ar găsi, tot nu ar fi suficient, fiind nevoie musai de PLR şi cam tot ceea ce mişcă pe dreapta, plus apelarea la centre de putere şi influenţă din societatea civilă precum Înalt Preasfinția Sa Casian, sau Filimon cu mediul de afaceri.

Cam atât, până în prezent, şi s-auzim numai de bine.

Analistul de serviciu 10 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...