logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Turismul la Galaţi rămâne în continuare la stadiu de subiect de dezbatere pentru autorităţi şi societatea civilă. Deşi există resurse pentru dezvoltarea turismului în oraşul nostru, este nevoie de mari investiţii pentru ca o astfel de activitate să devină o realitate aici. Acestea sunt concluziile unei mese rotunde, pe acest subiect, la care au participat reprezentanţi ai societății civile, dar şi cei ai unor instituții publice din Galaţi.

În Galaţi, turismul este aproape inexistent, spun reprezentanţi ai societăţii civile. Asta în ciuda faptului că Dunărea ar putea constitui un avantaj în atragerea turiştilor în zona noastră.

Bogdan Brînzan, Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”: „Toate vasele de croazieră care vin din țările occidentale ne ocolesc, în loc să poposească şi în oraşul nostru.”

Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană de Cultură Galaţi: „Îi lipseşte oraşului nostru o amenajare portuară, o amenajare corespunzătoare pentru ca navele să poată să tragă cu bine la mal.”

De asemenea, absenţa unui aeroport şi a cinematografelor îi determină pe turişti să ocolească partea de sud a Moldovei.

Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană de Cultură Galaţi: „Am avut un aeroport, un aeroport pe care guvernul României din 1921 ni l-a pus la dispoziție tocmai pentru că oraşul Galați reprezenta o forță.”

Bogdan Brînzan, Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”: „Să existe trei cinematografe, din ce-am înțeles, care aparțin fostului RADEF, pe care aşteptăm să le preia primăria, respectiv „Flacăra”, „Dacia” şi grădina de vară „Central”, să le reabiliteze, să le modernizeze.”

24 - decembrie - 2014

One Response so far.

  1. G.LUCA spune:

    YR3wLa directia tehnica dela Primarie exista un studiu de fezabilitate denumit GAVIC (Galati Visitor Centre) care nu a fost aprobat de conducerea primariei. Lucrarea s-a facut in cadrul proiectului european Donauhanse de catre Atelier 3D Arh.Radu Driscu. Acesta va poate da detaliile necesare pentreu ca eventual acest proiect sa fie reluat, eventual adaptat. Zona de realizare a acestui centru de vizitatori era langa palatul navigatiei spre rasarit. La timpul sau APDM prin D-na Dir. Carmen Costache sustinea aceasta solutie. Pacat ca a fost blocat!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...