logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

De doi ani de zile oraşul nostru s-a mai procopsit cu o manifestare xeroxată de  Cătălin Negoiţă şi anume „Galele culturii gălăţene”, ca şi cum culturii gălăţene asta-i mai trebuia, adică „tichie de mărgăritar”. La aşa directorla DirecţiaJudeţeană de Cultură a Republicuţei, aşa cultură am spune noi, ce se ocupă de protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural. Când în realitatea vizuală concitadină a fiecăruia dintre noi se regăsesc doar ruine şi obiective ce abia se mai ţin pe picioare, când fondurile alocate pentru protejarea patrimoniului cultural sunt nesemnificative, când nu se poate păstra nici în stadiul în care există acestea, asistăm la o mare manipulare cu rol de conştientizare a populimii. Ori, din acest punct de vedere, ar trebui să se trezească responsabilii administrativi care sunt politruci (adică puşi politic) sau şi cei dela Conducerea DirecţieiJudeţene de Cultură care şi ei, la rândul lor, au fost puşi tot politic.

Şi, cum politicul la politic nu-şi scoate ochii, cum credeţi că ăştia de la cultură vor cere, vor bate cu pumnul în masă, vor da sancţiunila Primărie,la ConsiliulJudeţului, la…

Negoiţă se pricepe la organizat paranghelii, sunt de notorietate chefurile organizate anual, când mai împlineşte Express TV-ul nu ştiu câţi ani de la înfiinţare, se mai pricepe omul nostru la organizat Gale precum cea „Între oglinzi paralele”, se mai pricepe individul la a fi amfitrionul tinerelor neprihănite lansate în arta televiziunii de buzunar gălăţene.

Se mai pricepe în a folosi, influenţa şi speria politicienii din patru în patru ani cu timpii de antenă şi apariţia lor pe sticlă. Cu arta de a şti să parvină ciocoieşte, că doar cu televizorul poate fi manipulat poporul şi nu numai, iar tu poţi fi propulsat şi în mediul academic şi în conducerea unei deconcentrate beton, precum Cultura.

Există o artă a şulfitului, a celui uns cu toate alifiile, a parvenitului. Acest lucru poate fi exemplificat inclusiv cu cei care au fost nominalizaţi şi au primit premii la Galele Culturii, la Teatrul Dramatic, de săptămâna trecută, când cei prezenţi în sală încăpeau cu uşurinţă într-un autobuz al Transurb.

Daţi-vă palme, ciupiţi-vă, citiţi şi cruciţi-vă. A primit Aurel Vlaicu – city manager al oraşului de un an şi jumătate, care ce mă-sa a făcut pentru patrimoniul nostru?  A mai primit premiu Dănuţ Lefter – comisar şef, pentru combaterea infracţionalităţii din domeniul patrimoniului, ha, ha, ha, te doare burta, i-a amendat sau legat pe ăştia dela Autorităţilelocale? Sau pe amărâţii care şi-au redobândit proprietăţile? Dar ciorile care dărâmă prin devorare totul în Galaţi, când sunt prinse? Cică a mai primit premiu madame Rodoclia Zamfiropol dela Comunitatea Elenă, zău? Dar pentru ce? pentru cinematograful Central închis de 20 de ani? Sau pentru chiciurile dela Olimpic, gen cârciuma YOBI sau cafeneaua Primarului Stan? Dan Nanu Basarab a primit şi el un premiu (e abonat omul) dar pentru ce? Ce treabă are omul când a dat cu zâmbetul pe buze, când nu s-a opus, când şi-a dat pantalonii jos, lăsând oraşul fără clădirea de patrimoniu al muzeului de artă, mutându-l la parter de bloc în piaţă! S-a dat un premiu şi grupului vocal Voces pentru câştigarea trofeului Festivalului „Mamaia copiilor”, de ce? Ce are sula cu Prefectura, cum a contribuit şi contribuie asta la protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural?

Au mai primit premii care nu au treabă cu patrimoniul, fanfara „Valurile Dunării” – de fapt aşa, ca să primească şi Centrul Cultural Sergiu Dumitrescu, de asemenea Asociaţia „Tinerii şi viitorul”, Televiziunea „VOX-TV” şi, culmea impertinenţei şi golăniei, Express TV, al cărui director e Cătălin Negoiţă.

De fapt, singura nominalizare şi în context cu denumirea şuşanelei, cu un premiu ce nu poate fi pus la îndoială e cel al domnului prof. univ. dr. Dan Rîpă Buicliu.

„Să auzim numai de bine” şi poate vom avea şi noi odată oameni de cultură şi nu culturnici.

Observator 3 - aprilie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...