logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

A plouat torenţial înGalaţica la sfârşit de august, deci dacă e apă mai multă, în Valea Oraşului e lăcăreală. Asta înseamnă că pe nişte străzi, apa urcă până la un metru. Urmează secvenţe tâmpite (vorba lui Baca) repetate imbecil de cel puţin 20 de ani, cu militari de intervenţie, bărci de cauciuc, motopompe, bătrâni, agitaţie inutilă, resemnare, oameni scârbiţi. Şi desigur, maşini pline de apă infectată cu conţinutul latrinelor de curte  vidanjate în stradă.

În Vale au fost identificate 3 locuinţe, 94 de curţi şi 6 străzi inundate. Iarăşi avem motive să cerem inutil demisia directorul incapabil deApăCanal, Gelu Stan. Să ne plictisim încă odată cu această scârboşenie de administrator şi sub regimul Marius Stan.

 

Nu-s multe, dar sunt destule

 

Este vorba de  străzile: Tăuni, Cernei, Vasile Lupu, Farului, Griviţei şi Alexandru Moruzzi. Potrivit Primăriei Galaţi, motivul pentru care s-au inundat casele şi curţile din Valea Oraşului (de pe străzile „Moruzzi”, „Farului”, „Tăuni”, „Griviţei”, „V. Lupu” şi „Portului”), dar şi zonele de pe str. Brăilei (zona fostei benzinării Mondiala), precum  şi B-dul.Galaţi(la ieşirea spreBrăila, în zona hypermarket-ului REAL), a fost … sistemul de canalizare al oraşului, care nu a făcut faţă cantităţii mari de apă, având în vedere că respectivele conducte au fost înfundate de diverse gunoaie aruncate de populaţie şi de resturi provenind de la lucrările de construcţie. Gunoaiele adunate în sistemul de canalizare au făcut imposibilă funcţionarea staţiei de pompare 13 Iunie, iar apa rezultată de la ploaie a fost deversată în Dunăre doar datorită gravitaţiei. Ascultaţi aici un comunicat doct şi cinic. „Potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Naţională de Metrologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, cantităţile de precipitaţii au fost de 13 l/mp într-un interval de doar două ore. Acest lucru a dus la intrarea sub presiune a sistemului public de canalizare, după ce precipitaţiile au angrenat resturi de materiale, cârpe, pungi, hârtii, PET-uri şi pietriş, care au blocat grătarele la intrarea în bazinele staţiilor de pompare şi au făcut imposibilă funcţionarea  electropompelor. Blocarea sistemului de preluare a apelor meteorice s-a produs şi din cauza neprotejării materialelor provenite din săpături în zonele unde se realizează lucrări de construcţie în imediata vecinătate a colectoarelor, dar şi de aruncarea de resturi menajere direct in sistemul de canalizare. În aceste condiţii, societatea Apa Canal SA Galaţi a luat măsura deschiderii stăvilarelor de la Staţia 13 lunie (A.lpătescu), str.Griviţei, Elice (Parc l.C. Brătianu) pentru deversarea apelor meteorice direct în Dunăre. Serviciile publice din subordinea Primăriei Municipiului Galaţi au intervenit cu motopompe pentru evauarea apei din zonele afectate”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Galaţi.

 

Na-vă ISPA, ca oricum e la fel după fiecare ploaie

 

E constatarea acră a unui lăcuitor al oraşului, care constată că inundaţiile în vale sunt o fatalitate deGalaţi. E şi constatarea altora, care văd că ploile vin, inundă, distrug şi pustiiesc, iar jupânii de la stabilimentele de partid rămân şi îşi îngraşă conturile. E şi cazul jupânului (sau jupânilor) care au tras linii la socotelile grase de la proiectul ISPA. Am vrut canalizare largă, nouă, europeană, şi uite că n-o avem. 75 milioane de euro au fost tocaţi ca să se ducă apa în Dunăre şi uite că ea se încăpăţânează să inunde străzile şi să infecteze gospodăriile. Explicaţii imbecile ca cea de mai sus auzim mereu, la fiecare ploaie serioasă. Pleacă cu siguranţă de la vârful de partid al canalizării, adică de la directorul client PSD Gelu Stan, a cărui demisie nu încetăm s-o cerem de cel puţin  câţiva ani. O facem şi acum – daţi-vă demisia, domnule director Gelu Stan, cineva trebuie să vă ia locul urgent! Orice om sănătos la cap nu mai poate auzi cum repetaţi ca o jucărie stricată placa cu grătarele înfundate de cai morţi. Dv. sunteţi un cal mort , care înfundă conducta cu apa schimbării năravurilor. Să dăm şi nişte argumente de cronologie, să se ştie. Să se ştie că, virgulă, canalizările erau înfundate cu euroI – o spun şi oamenii pe forumurile de discuţii.

„Daca DNA-ul de Galati nu ar cauta in continuare BIBLIA pierduta anul trecut la Suraia, pentru ce s-a intamplat asta noapte, astazi persoanele enumerate mai jor ar trebui sa fie un pic la „sectia de reculegere din puscarie”:- DIRECTORI RAGC / APA CANAL:- A.Tanasescu;- V. Parlog;- sociologul;- psihologul;- actualul.
– DIRECTORI EXECUTIVI:- Adriana Stratulat;- Nita Podaru.- Sef cu mare experienta in masurarea suruburilor ruginite al tehnicului – ing. Stefan Dragomir”. Aceştia sunt oamenii care scumpesc tot ce ating. Anul acesta şi toţi anii trecuţi după terminatrea canalizării ISPA, ei scumpesc şi inundaţia.

Cronologie pentru ajutorarea demisiei directorilor Stan şi Podaru

 

iulie 2010-inundaţie catastrofală în Valea Oraşului, pe fondul inundaţiilor catastrofale de pe Dunăre. Şi atunci ca şi acum, directorul Gelu Stan a motivat dezastrul prin aceleaşi înfundări de sorburi la pompele din staţia 13 iunie (nostalgiile comuniste nu se dezlipesc de PSD), deşi surse de interior au precizat că pompele nici măcar nu au fost pornite, ca să se facă economii la curent. Pagubele au fost imense, plângerile au fost multe, răspunderile au fost nule. Atunci s-a cerut prima oară demisia directorului Gelu Stan. Avocatul fără procese Manoliu (consilier local PNL) a refuzat să fie avocatul cetăţenilor disperaţi de repetarea unei sinistrări anunţate.

Iulie 2009-pestilenţa unei guri de canalizare se revarsă lejer (inclusive astăzi) peste aleile şi iarba parcului Durbacă/Cloşcă/Coposu. Gelu Stan nu aude, nu vede, şi tace la astfel de prostiuţe infectante şi dezolante.

Februarie 2012-oprire totală a apei în tot oraşul, nici o explicaţie.

2010-2011-refuzul cererilor locatarilor din Asociaţia problemă 761, de a li se face contracte individuale de apă şi a reduce debitele catastrofale.

2011-2013, terorism urban la ordinul directorului Gelu Stan, prin oprirea în devălmăşie a apei curente la blocurile cu restanţe, şi introducerea sistemului „Sacaua printre blocuri”.

Iarna 2012-marea oprire completă a apei, fără avertisment, peste noapte, probabil din cauza gerului şi apariţiei fenomenului surprinzător de previzibil „zai şi sloi”. Nimeni nu a răspuns de acest disconfort general.

2012-distrugerea /dezafectarea vechii Uzine de apă şi transformarea acesteia în afacere imobiliară. Nici astăzi nu s-a stabilit vreo responsabilitate a administratorilor uzinei.

Iunie 2012-canalizările din poarta noii Uzine de Apă au devenit „arteziene”gigant, aruncând jeturi de apă murdară la 2 metri. Simultan, strada Oltului s-a prăbuşit într-o groapă gigant, care a blocat circulaţia luni întrgi şi a înghiţit un morman de bani. La celălalt capăt al străzii Oltului, infiltraţiile masive în subsolul blocului I acentuează tasarea şi fisurarea blocului iar locatarii sunt alarmaţi de apariţia unei alte caverne sub stradă. Directorul Stan rămâne în continuare şi director, şi impasibil la aceste semnale caraghioase ale cetăţenilor.

Aprilie 2013-Faleza Dunării în zona statuii IC Brătianu se prăbuşeşte a treia oară, circulaţia este deviată, mirosurile de canalizare infectează promenada la Elice şi simultan începe tasarea terenului pe suprafaţa Parcului din jurul statuii. Gelu Stan nu răspunde la cererile de informaţii publice ale jurnaliştilor şi interzice accesul unora dintre ei în incintaApăCanal.

August 2013-inundaţii în 3 locuinte, 94 de curţi şi 6 străzi în Valea Oraşului. Pagube, nervi, discuţii, cheltuieli, lamentări, nesimţiri. Gelu Stan, dă-ţi mai repede demisia!

Silviu VASILACHE 6 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...