logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Lovitură de teatru: adolescent egocentric sau gică contra de gazon, Primarul Marius Stan uită că nu există administrație fără politică și vot „pentru” în CL cu consilieri contra. La ultima ședință de CL, PNL a votat împotriva propriului primar! Nu e chiar o știre de senzațional, ci de fapt divers provincial. Se vota demolarea garajelor din Micro 19 şi de la Ancora, proiect de portofoliu pentru primarul Marius Stan. Sigur, încă un proiect pentru care Primarul Stan nu cere nici o părere-doar părerea lui își trage seva din realitate, ce rost are să mai treacă și prin filtrul populimii votante? Da, dar n-a trecut nici măcar prin barajul de incompetențe din Comisia de Urbanism, ceea ce se cheamă că e un afront grav, e un conflict, e o eroare de evaluare. Dar parcă mai contează evaluările?

 

Toată suflarea de cocalari de cartier și prăjitori de mici  dintre chichinețele numite garaje e procontra

Dar să fie foarte contra chiar consilierii peneliști, în frunte cu medicul politician Mihai Bucatanschi? Da, a fost contra, probabil instinctiv, ca reacție la aroganțele și egocentrismele de adolescent întârziat sau rătăcit ale fotbaliatorului Primar Stan. Dovada e în tiradele de teatru stupid de care este încercat adesea Primarul Stan (replică către Mihai Bucatanschi): „Uitaţi-vă în ochii mei şi spuneţi-mi că nu votaţi aceste proiecte din convingere personală! Spuneţi-mi că nu votaţi pentru că aşa vi s-a ordonat de la partid, din partea unor oameni care au impresia că încă conduc acest oraş!”. Mda, fantezii, sentimentalisme, goange, fonfleuri, hai la vot. A votat „pentru” PDL, PC și PPDD, dar au fost contra cei din PSD și PNL. Notă specială pentru tiriplicul Gigel Caliga, trimis la interesul partidului,  să-l suplinească pe alt tiriplic penelist, plantat la sinecura de la Poliția Locală. Când să voteze, Gigel s-a fofilat tiptil afară din sala de vot-la o adică nu se pune rău nici cu barosanul Dobre, nici cu melteanul Stan.

 

Să fixăm la istorie lista rușinii și a trădării interesului comunitar

A fost un vot al  inculturii civilizației urbane și pervertirii cerințelor estetice. A fost însă și o sancționare a egocentrismului pueril al lui Stan, confirmat încă odată ca campion (reușită cacofonie!) al gafelor majore în registre minore. A început toaletarea copacilor, dar a rasolit-o, a demolat o groază de chioșcuri și buticuri, dar a distrus sute de locuri de muncă, a uitat să vorbească cu cetățenii și, foarte grav,cu reprezentanții cetățenilor-presa. A negociat prost și la ADI-asocierea Galaților cu Brăila și Tulcea a devenit un proiect ratat, iată cum fără consultarea cetățenilor și prin impunerea imbecilă a ostilităților cu partidul care l-a adus pe scaunul de Primar, Marius Stan crează o coaliție a respingerii unui proiect altfel remarcabil. Să amintim totuși cine sunt marțafoii de slabă prestație edilitară care au respins incredibil șansa de modernizare și europenizare a orașului rural Galați. Iată-i pe cei cu „ pentru” și pe cei cu „abținerile”. Au votat în favoarea demolării consilierii: Alin Mihai şi Victor Dobrea (PDL), Marian Avramescu, Monica Dascălu, Ilie Gheţu, Victor Malinovici şi Marian Alexandru (PP-DD),  Gheorghe Bugeag, Radu Cosca, Gina Paladi şi Costel Văsoi (PC). S-au abţinut: Hristache Bogatu, Desilia Cocu, Cristian Sorin Enache, Florin Popa, Marius Humelnicu, Liana Carmina Muşat, Nicolae Rainea, Ilie Zanfir (PSD), Eugen Găvan (PC), Vergiliu Vals (UNPR), Mihail Bucatanschi, Cristian Dima, Raul Mihailov, Sorin Ungurianu (PNL). După cum am spus, Gigelul de camarilă penelistă de la biroul Primarului, acoperit de numele Caliga s-a strecurat strategic afară când să se decidă dacă e pentru, contra sau abținut. E de ținut minte pentru momentele când va fi să căutăm iresponsabili care au întârziat orașul în schimbarea de care are disperată nevoie. Rămân ricanările belicoase, dar hazardate ale lui Marius Stan: „N-a fost învins primarul astăzi, a fost învins oraşul! Şi dăm înapoi, iarăşi. O să readucem proiectele pe ordinea de zi luna viitoare şi, dacă va fi nevoie, în fiecare lună”. Și? Luna viitoare sau anul viitor vor fi mai puțini cocalari de garaj sau cotețari de Consiliu?

Silviu VASILACHE 15 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...