logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Stând eu aşa, precum gânditorul de la Hamangia, şi cum pritoceam din aduceri aminte ce vremi, ce oameni şi ce materiale am mai scos pe piaţă, dintr-o dată mi-am luat seama-vorba unui mare poet – că am tot băgat în seamă pe domnii, tovarăşii, mogulii etc. din capitală, şi, odată mi s-a făcut ruşine. Cum domnule ziarist – mi-am zis – nu avem şi noi „faliţii” noştri în plan local? Şi m-am roşit, îngălbenit şi albăstrit, dar ce spun eu, curcubeu nu alta. Păi în oraşul asta gri, cu nuanţe de negru, dar în care culoarea roşie predomina autoritar, indivizii care au funcţii de răspundere (promit că voi reveni cu chestiuni concrete), şi care sunt plătiţi din buzunarele rupte ale personalului votant precum angajaţii NASA, ei chiar nu merita să fie puşi pe faţa de masă? Păi nu sunt ei directori de societăţi performante numai pe hârtie, consilieri aleşi din considerente politice contra cost, preşedinţi de consilii, prefecţi, primari… Alo, domnul primar, de ce aţi „tuchit” capul? Pentru moment n-o să vă mai amintim de necăldura din apartamente, de faptul că de câte ori ninge oraşul se regăseşte numai pe străzile principale, 80% din străduţe, alei sau poteci arată ca în „ţara vecină şi prietenă” Siberia. Şi pentru că veni vorba de străzi, străduţe, uliţe sau cărări, şi, ca să nu se spună că suntem cârcotaşi, venim pentru moment cu câteva exemplificări:

– Strada EROILOR. De ce i-o fi schimbat numele din Primăverii în Eroilor? Poate pentru faptul că există fosta reşedinţă ceauşistă, actualmente sălaşul Consiliului Judeţean? Dar ideea este alta. Ce ne facem cu maşinile staţionate pe una din benzile de circulaţie care blochează strada la ieşirea în Domnească. De foarte multe ori, autoturismele care vor să facă la stânga din str. Domnească, în situaţia în care exista 2-3 care vor să iasă şi aşteaptă semaforul, nu au pe unde mai trece. Chiar în centrul oraşului şi să nu vadă nimeni? Mai degrabă organele abilitate nu-şi fac datoria!

  • O altă anomalie care aparţine tot de subordonaţii d-lui Manoliu, poliţiei rutiere, care se ocupă cu orice altceva numai ce trebuie, nu. Trotuarul de la restaurantul Lupul de Mare (M.21, str. Oţelarilor) permanent este blocat cu maşini în staţionare. Deşi există o pistă pentru biciclete, nu se poate circula nici cu piciorul. Am văzut uneori maşinile poliţiei rutiere prin zonă, dar probabil că aveau ochelari de soare. Şi fiind iarnă!…
  • Strada Stadionului, în faţa Liceului Sportiv, care de vreo 2 ani stră cu o groapă în mijloc. 200 m de stradă în doi ani şi încă nu-i gata domnule primar?!
  • D-apoi cu tot promisa stradă din B-dul Dunărea – Turnul de TV prin curtea poliţiei de frontieră ce să mai vorbim. Probabil o va face Ponta după ce termină autostrada Comarnic-Braşov.
  • Str. Calea Basarabiei, Traian, Coşbuc, Ştefan cel Mare (dacă ar mai fi trăit, săracul, ehe!). Strada care duce de la Vamă la Şantierul Naval şi pomelnicul nu se termină aici!…

Şi încă nu s-au topit zăpezile. Atunci să vezi tot cratere, tranşee, ostroave, şanturi… Ce ne facem domnule edil şef, că mai este o scurtătură de băţ până la locale? Mă îndoiesc că va mai ţine vrăjeala cu stadioane ultramoderne, tuneluri fantastice, treceri de pietoni suspendate ca autostrada lui Oprescu, cu lift sau fără şi alte mizilicuri!

Şi, ar mai fi o enigmă de dezlegat, cu condiţia ca domnul primar să aibă un milimetru de amabilitate!

De ce a renunţat d-l viceprimar Radu Cosca la funcţia avută în primărie?!

De ce relaţia excelentă care-i unea şi-i însufleţea pe amândoi în egală măsură, a făcut febra de 40 grade odată cu venirea frigrului?

Să fie vorba despre niscai „gozură” la împărţirea căreia s-a dat ţeapă dintr-o parte sau alta?

Ori poate reorientarea politică a domnului Marius Stan a spart carul cu oale?

Atâta timp cât nimeni nu iese public să ne lămurească putem bănui orice.

Frunză Verde de Paris 23 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...