logoImpact EST nr. 855 - 27.01.2021

Începutul sezonului estival şi deschiderea Plajei Dunărea, chiar şi fără bazin, fără duşuri şi fără concertul Proconsul, pentru care investitorii n-au mai avut bani, ar fi trebuit să fie o ştire OK, pentru că după 4 ani petrecuţi „pe uscat” gălăţenilor li se oferea măcar iluzia a ce a fost odată Plaja Dunărea. Dar dintr-o ştire bună a ieşit o veste foarte proastă, pentru că gălăţenii care în cele 4 zile de „intrare gratuită” au trecut pe acolo şi chiar au stat la soare pentru primul bronz au tras concluzia că de fapt va fi şi ultimul lor bronz la plaja de la turnul TV, din cauză că taxele sunt atât de mari încât nu şi le vor putea permite.

O zi la plaja Dunărea, de la 60 de lei în sus de persoană
În anii trecuţi, intrarea la la Plaja Dunărea era modică, de numai 2 lei. Îşi putea permite oricine să petreacă o zi la plajă cu familia şi să aibă şi bani pentru sucuri, îngheţată, o bere. După ce primarul Ionuţ Pucheanu a semnat contractul de concesionare a plajei cu Karan Business & Finance SRL, firma din Bucureşti a promis investiţii de 6,25 milioane euro şi că plaja va fi deschisă pe 1 iunie. A fost deschisă doar plaja, pentru că la primul bazin încă se lucrează, şi promisiunea este că se va băga şi apă pe 15 iunie (dacă vom fi cuminţi!). Simultan cu deschiderea plajei au fost anunţate şi taxele. Intrarea la plajă este de 15 lei pentru adulţi şi copiii peste 14 ani şi 5 lei pentru copii între 5 şi 14 ani. Accesul la bazin este 30 de lei. Un şezlong costă 15 lei. Un adult va plăti pentru o zi la plajă 60 de lei. Mai scump decât la Mamaia, unde un şezlong de pe plajă costă 50 de lei, iar apa mării e la liber. Practic, intrarea la Plaja Dunărea a fost scumpită de 30 de ori, fără să se fi întâmplat nimic deosebit.

Majoratul la 14 ani?
Fapul că cei de la Karan Business sunt puşi pe făcut „biznis” pe banii gălăţenilor ne este sugerat şi de faptul că taxele sunt de 5 lei pentru copiii de la 5 la 14 ani. Adică cei de 15 sau de 17 ani sunt deja adulţi şi trebuie să plătească taxa ca atare. Bine, se pot inventa raţionamente, că la 14 ani băieţilor le dau tuleiele, că fetelor la 15 ani le cresc sânii, că „tinerii de astăzi sunt mai avansaţi în sexualitate decât eram noi la vârsta lor”, dar bineînţeles că ar fi o prostie să încerce cineva să demonstreze că un copil de 15 ani trebuie taxat ca un adult. Inteligent era chiar să fie acordate reduceri pentru elevi şi studenţi, cărora chiar le-ar plăcea să-şi petreacă toată vacanţa pe plajă, dacă părinţii lor avea salariile suficient de mari ca să îşi permită asta.

Pentru o familie cu copii, distracţia de o zi costă 250 lei
La plajă se vine de obicei cu familia şi în aceste cazuri situaţia se complică. Pentru un cuplu de tineri care ar vrea să petreacă o zi pe Plaja Dunărea, distracţia începe de la 120 de lei, cât costă intrarea, două şezlonguri şi accesul la bazin. În cazul unei familii cu doi copii, o zi la plajă costă 220 de lei. Dacă mai adăugăm sucuri, îngheţate, o bere, se face de 250 de lei. Cine îşi permite să dea o bună parte din salariu pe o zi de plajă? Se pare că cei de la Karan şi-au greşit business-planul. Dacă or să aştepte ca gălăţenii cu bani să se bulucească la Plaja Dunărea, au de aşteptat mult şi bine.

I. Costea 9 - iunie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...