logoImpact EST nr. 840 - 27.09.2020

text andradaÎn data de 26 aprilie, ONG-ul Bikeworks va organiza cea de-a doua ediţie a concursului sportiv „JUNIORII PEDALEAZĂ”. Ce este acest concurs? Ei bine, să ne amintim (unii din noi) data de 7 septembrie 2014, când a avut loc prima încercare a acestuia (reuşită!). Anul trecut, 50 de copii cu vârstele între 6 şi 14 ani au participat în număr impresionant de doritori pentru o primă ediţie a unui concurs inovator, pe o temă cu totul rară pentru Galaţi: sporturi pentru copii.

Acum urmează întrebarea mea: de ce, domnilor, unii pot şi alţii nu? De ce mereu tinerii să facă? Și când fac, de ce nu ştim? De unde această dezinformare, de unde atâta nepăsare? Mereu am criticat că aşa nu şi aşa niciodată, dar când a fost spre bine, ne-am dat la fund. E drept, e mai uşor să ne plimbăm cu autobuzul, să ne plângem de pensie la copii, apoi să zicem că nu am ştiut de evenimentul cutare, poate la anu’. Informaţia, uite-o, e aici! Ia-o, tu, batrânule pe sfârşite, tu, muncitorule la pensie, tu, adolescentule de facultate, şi tu, copilule de liceu! Rata de generaţie este, domnilor, de cinci ani şi tot creşte. Mai nou, vârstnicii se cred morţi deja, tinerii se gândesc doar la pensie, cei de liceu se fofilează în mii de chipuri, care de care mai serioase, iar copiii fumează unu-două pachete de ţigări într-o singură pauză şcolară. Ceea ce sugerez este: ”bine că eşti, ce bine că sunt”! Astfel de proiecte mă bucură, domnilor, la Galaţi. Mi-aş dori să văd mereu acest oraş înflorind prin copii, prin viitorul lui, de fapt. Ce e şi mai bun la acest concurs e că nu se punctează rapiditatea, ci îndemânarea! Astfel, copiii pot participa pentru a învăţa ce înseamnă o adevărată competiţie şi se pot obişnui cu ea, sau pur şi simplu pentru a se distra.

Degeaba atâtea premii şcolare, dacă sport nu e. Aceasta e părerea unui om care toată viaţa s-a axat pe culturalizarea personală. Acum mă uit la aceşti copii şi nu îmi vine să cred că sunt încă în Galaţi când îi văd, căci, domnilor, oraşul acesta moare în timp ce noi îl lăsăm şi numai tinerii mai încearcă să îl salveze. Felicitări, Bikeworks! Felicitări şi sponsorilor Daily Pub, Giplast, Juniaero, Mausbike şi Sprint pentru aprecierea de care daţi dovadă şi STARTUL oferit! Abia aşteptăm evenimentul şi poate şi multe altele care să ne învie!

P.S. Uitaţi-vă, domnilor, alături, la această poză. Nu vă topeşte inima, nu vă aminteşte de viitor?

Vitamina A&C 27 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...