logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

O informaţie primită din sursă sigură, sosită miercuri, 1 aprilie 2020, m-a determinat să încep verificările necesare pentru o corectă informare a cititorilor. Aşadar, mi s-a transmis ca doctorul pentru urgenţe, Angel Trifan, ar fi intrat în conflict cu directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Motivul fiind lipsa testerelor pentru verificarea cadrelor medicale de la ISU, din prima linie a urgenţelor medicale. Căci cele circa 200 de testere au fost consumate aiurea-n tramvai pe curul politrucilor aleşi sau numiţi din administraţia locală, la capătul conductei aşteptând fix cei care chiar aveau nevoie de astfel de testări. L-am contactat pe medaliatul preşedintelui Iohannis, dr. Angel Trifan, la ora 18,22. Părea picat din cer de oboseală, căci a trebuit să îi repet partea protocolară a începutului de dialog telefonic. Mi-a relatat laconic faptul că nu a avut nici un conflict cu nimeni pe seama testerelor epuizate aiurea, şi că, mai mult, dr. Aurelia Romilă, directorul medical al spitalului, se află în concediu de odihnă, în locul ei fiind desemnat alt medic.
Eu accept multe, le înţeleg, ştiu că cei din sistemul sanitar sunt epuizaţi, stresaţi şi expuşi, dar nu pot înghiţi laşitatea, spaimele exacerbate, tăcerile, complicităţile, linguşeala asta păguboasă şi nefericită care a virusat şi sistemul sanitar. Iar acum, la proba dintre viaţă şi moarte, tot rahatul a bufnit. La suprafaţă au ieşit toate coteriile politice care au îngropat sistemul sanitar, precum şi manglirea banilor şi aşa puţini. Pai asta se vede din vopseaua de pe pereţi şi din zoaia de mâncare servită bolnavilor pe muşamale căcate de muşte, din aşa-zisele săli de mese.
Frescă Dumnezeu să stingi lumina în saloanele unor secţii din spitalul judeţean, că în secunda următoare carcalacii îţi uşchesc Eugenia întreagă din mână.
Deci, vedeţi, Domnule Doctor Angel Trifan, şi eu am motive de enervare. Iar mie nu îmi vine salariul de să dea pe dinafara cardului. Eu trebuie, ca manager şi administrator, timp de 30 de ani (cu o pauză de aproape doi ani), să asigur oamenilor salariile şi, atenţie, să alimentez bugetul de stat prin virarea impozitelor şi taxelor. Până în fiecare 25 ale lunii.
Iar afară pomii au înflorit degeaba, semafoarele sunt vii pe galben intermitent, nu ai cui sa dai bună ziua, în pieţele agro-alimentare sunt afişate doar preţuri, căci aşa a vrut omenirea.
Deci, domnule cu prenume de înger, îmi prezint scuze ca v-am deranjat oboseala. Credeţi ca dacă eu dorm, chiar mi se şi întâmplă?

Gelu CIORICI 2 - aprilie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...