logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Nu este prima dată când scriem despre filiera înţelegerilor dintre cei care revendică, dintre mafioţii interlopi care aşteaptă să cumpere şi finanţează demersurile legale de restituire, dintre aceştia şi funcţionarii corupţi din Primărie şi mai apoi rolul de paie al unei JUSTIŢII sufocate de procese şi al unor justiţiabili ce nu cunosc, nu îi interesează, dau sentinţe pe bandă rulantă, fără măcar a studia în detaliu sutele sau miile de pagini ale dosarelor. Dar, haide, să vă exemplificăm cum stau lucrurile într-un caz pe care ziarul nostru l-a mai găzduit, fiind vorba de retrocedări în buricul târgului, pe Faleza superioară a Dunării, în Mazepa I. Reţineţi că noi nu am pus la îndoială şi nu vom pune dreptul la redobândirea proprietăţii, ba chiar am sprijinit acest lucru, dar ceea ce se întâmplă în acest caz. Întrece orice limită a bunului simţ, a logicii, a firescului ce derivă dintr-un act de DREPTATE.

Pe scurt, recapitulăm în mod concis cazul prin care două familii solicită retrocedări lângă Hotelul Faleza, în condiţii de-a dreptul dubioase şi inacceptabile, obţinând acest lucru în ciuda tuturor evidenţelor, prin hotărâri ale Primăriei Galaţi, susţinute mai apoi de Justiţie.

Astfel, familia Niculescu obţine 118 mp plus încă 210 mp într-o zonă betonată de acces spre blocul PALTIN 2A şi 2B sub care se află de asemenea conducte magistrale de apă şi canale de termoficare vizitabile, cu diametrul de 1,5-2 m.

În aceleaşi condiţii, familia JORA obţine 437 mp, tot pe o parte din stradă, tot pe conducte şi canale, muşcând şi din strada care face înconjurul Hotelului Faleza.

Doi cetăţeni afectaţi în acest caz se adresează justiţiei, unul dintre ei fiind chiar proprietar, angajează experţi acreditaţi (judiciar) care cercetează, studiază, măsoară şi care ajung la concluzia că totul este o mare făcătură, demonstrând că de fapt fostele proprietăţi revendicate se află în cu totul şi cu totul alte locaţii, una fiind sub blocul G4 din apropiere, iar alta în parcarea blocului Dafin, tot din apropiere. Degeaba, justiţia doamnei Grecu îl trimite pe unul dintre petenţi la plimbare, neadmiţând. Cel de-al doilea se mai judecă încă. Degeaba cei de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă spun că nu se poate retroceda strada care duce la cele două blocuri pentru că nu mai au acces în situaţii de urgenţă. Degeaba locatarii reclamă că se închide astfel aleea de acces în blocuri. DDEGEABA!!! Nimeni nu aude, nimeni nu vede, parcă asistăm la un teatru al absurdului à la Eugen Ionescu.

Şi, acum vin şi argumentele care ne întăresc afirmaţiile legate de frăţietatea infractorilor şi a celor care o favorizează. Aflaţi, oameni buni, că în tot acest amar de timp Primăria nu s-a prezentat NICIODATĂ la nici un proces. Curios, NU? cum apără ei domeniul public, infrastructura, lucrările tehnice, interesul cetăţeanului. Mai mult, de când cu revendicările acestea, cu procesele, aşa, din senin în mod periodic, în plină zi, apare o maşină bengoasă, de fiţe, cu numere de ILFOV, din care coboară doi-trei indivizi, tatuaţi, cu cefe late, cu lanţuri de aur la gât cât degetul, care măsoară locurile cu pricina, fotografiază, trasează cu creta anumite linii, cu un aer ce pute de la o poştă a interlopi, samsari şi şmenari de tip nou.

Multe am văzut la viaţa noastră, multe ne-am închipuit că se poate, dar să se ajungă în centrul-centrului la retrocedări de străzi şi alei betonate, la terenuri „mutate” faţă de amplasament real şi totul cu o detaşare şi nonşalanţă nemaipomenite, aşa ceva credem că numai în Republicuţa Galaţi este posibil.

Ce autorităţi!? Ce dreptate!? Poate în altă lume şi în altă dimensiune. Oameni buni, când ne trezim? Într-o bună zi o să vă dispară şi pământul de sub picioare, atunci să vă vedem!

JAP 19 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...