logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

maidanezi-galati-800x500_cLa un astfel de subiect se pretează perfect o cacofonie în bafta candidaţilor! Aşadar, nici haitele de câini vagabonzi nu scapă atenţiei şefilor de campanie electorală pentru alegerile locale. Acestea sunt folosite de candidaţii de Primar Marius Stan şi Ionuţ Pucheanu pentru a se acuza reciporoc de iresponsabilitate în asumarea culpei pentru despăgubirile de 10 000 de euro, cerute de o familie din Galaţi după ce copilul lor de doi ani a fost muşcat de un câine maidanez. În treacăt fie spus, ce seamănă acest proces cu o sifonare clasică de bani pentru campania electorală, ham, ham DNA. Tot în treacăt, Şeful Serviciului Juridic din Primărie, hai, curaj, demisia de urgenţă!

Să lăsăm fonfleurile, şi să trecem la mărşăvii şi ticăloşii serioase

De golăneală adâncă. Specializaţi pentru jocul electoral la două capete, candidatul director Ionuţ Pucheanu îl acuză pe Primar că nu a numit încă împuternicitul pentru eutanasiere, Primarul Marius Stan îi cere demisia lui Ionuţ Pucheanu din funcţia de la Ecosal. Are şi cu ce, o demisie în alb semnată de Pucheanu, dar de care n-a vorbit la momentul potrivit. Oficial, treaba pare serioasă. Primarul Stan îi cere demisia directorului Ecosal pentru gestionarea iresponsabilă a serviciilor de ecarisaj. Dezastrul activităţilor de ecarisaj din Municipiul Galaţi este real, dar atacurile reciproce sunt exerciţii de simulare a corectitudinii şi vigilenţei. Vigilenţă pe dracu! Amândoi se folosesc de hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Iaşi, prin care familia Bordei a tras la răspundere autorităţile locale, pentru că un câine maidanez le-a muşcat copilul de doi ani, şi a obţinut o despăgubire de 10 000 de euro. Serviciul Ecosal cere ca banii să fie plătiţi de Primărie, Primarul spune că nici măcar nu a ştiut de acţiune şi nu a fost parte în dosar, şi cere demisia din funcţia de la Primărie a candidatului Ionuţ Pucheanu.

Poate fi crezut Primarul că n-a ştiut de un proces cu miză mare, de 10 000 de euro? Exclus!

Poate fi crezut Pucheanu că a apărat cu toate serviciile cauza Ecosal şi a pierdut procesul la Apel? Exclus! Rămâne ca un jurnalist de investigaţie hotărât să se uite prin dosarele culiselor, şi va vedea ce e de văzut. Deocamdată, privim superficial la circăreala ecarisajului şi la golăneala cu împuternicitul. Acum ştim că treburile s-au mişcat, Primarul l-a pus pe vătaful infrastructurilor debile din Primărie, Capetis, să fie şi vătaful eutanasierilor. Situaţiile se complică şi se precipită. Dacă e împuternicit, e eutanasie şi se face loc la padoc. Deci se vor aduna mai mulţi câini, se va eutanasia mai mult şi ecarisajul va dudui. Teoretic. Practic, pe cât puneţi pariu că iar vom auzi văicăreli electorale de padoc cu 30 de locuri libere în padoc, cu rata scăzută a adopţiilor, cu padocul supraîncărcat, cu  aproximativ 16.000 de câini pe străzi etc.

Prin desemnarea împuternicitului, se cheamă că avem eutanasie

Deci se  deblochează procedurile prin care autorităţile locale pot să treacă la faza activă privind aplicarea Legii de gestionare a animalelor fără stăpân. Împuternicitul  special va decide când este eutanasiat fiecare câine fără stăpân prins de hingheri, după expirarea celor 14 zile de stat în adăpost fără a fi revendicat sau adoptat. Dacă animalele sunt adoptate de la distanţă, prin suportarea cheltuielilor de adăpostire şi hrănire, câinii scapă de eutanasiere. Serviciul Ecosal poate prelungi cazarea peste perioada de 14 zile lucratoare, pentru câinii care nu au fost revendicati, adoptati direct sau adoptaţi la distanţă, dacă există spaţii suficiente de cazare şi resurse financiare pentru întreţinerea lor (evident, nu există). Operaţiunea de eutanasie va fi efectuată doar de către medici veterinari, în săli de chirurgie, conform Ghidului aprobat de Colegiul Medicilor Veterinari. Eutanasierea va duce la crearea de locuri în padocurile Primăriei, necesare capturărilor de animale ce vagabondează pe domeniul public. Fantezii de primăvară, evident.

Silviu VASILACHE 12 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF