logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Încă de anul trecut, de la inaugurare, noi am scris că Noul MALL, al NOULUI ORAŞ, al NOULUI PRIMAR, nu este MALL, aşadar şi prin urmare se cuvine „ciocu’ mic” în atare împrejurări. Panarama asta de hală asemănătoare cu una industrială, de tip „bou vagon”, sau de bazar precum la „Dragonul roşu”, nu poate fi numită sub nici o formă Mall. Nu tu etaje, nu tu scări rulante, nu spaţii generoase şi luxoase, nu tu divertisment într-o proporţie apreciabilă, nu tu cinematograf, nu tu patinoar, nu tu…

Senzaţia noastră, a populimii consumatoare, este că ăştia de la Primărie, în frunte cu Stan, plus cei care au investit ne cred coborâţi din copaci, în lumea a treia şi, prin urmare, asta ne-au oferit.

Nu am înţeles nici de ce, evrei fiind, oameni şi instituţii potente din punct de vedere financiar, şi cei de la NEPI, precum şi cei din Austria cu Mall-ul aproape gata din Valea oraşului, nu s-au pus de acord să facă un singur MALL adevărat, aşa ca în lumea civilizată. S-ar putea ca vina să nu le aparţină lor ci autorităţilor locale noi, care au vrut să demonstreze că fac un aşa zis MALL în şase luni şi nu în şase ani precum moş Nicolae Tăgârţă.

Că aşa e la noi, unii „e mai deştepţi decât alţii”, au mai mult ştaif şi şmecherie.

Din punctul nostru de vedere Primăria şi-a încheiat prea repede misiunea, a inaugurat, a tăiat panglica, s-a băut şampania şi gata! Ura şi la gară. Aveţi, dragă Primărie şi Primar acum alte priorităţi. Uite, de exemplu, să dărâmaţi garajele, faptă susţinută şi de noi „găozarii” ăştia care muncesc cu pixul. Dar, luaţi-o uşor, pe obiective, pe cartiere, cu soluţii clare şi benefice pentru oraş, pentru locuitorii Republicuţei. Atenţie la costurile de demolare, la eventualele despăgubiri, la supraevaluarea a ceea ce se va realiza pe aceeaşi suprafaţă. Ne-a distrat copios şi nu e de nasul unui Primar NOU, că o să vă „urcaţi pe buldozer şi o să dărâmaţi”… hai, bre, că ne doare burta, asta aşa pentru reclamă, imagine, popularitate ieftină etc. Iată, noi ne întrebăm aşa, precum Gânditorul de la Hamangia, de ce nu vă ocupaţi voi în egală măsură de mizeria, golănia şi jaful de pe Coşbuc, de la fostul Mehid, că doar e în parohia noastră şi acolo avem hectare cât sub toate garajele la un loc. Acolo însă, în mod complice, vă faceţi că nu vedeţi, că nu aveţi soluţii, că e proprietate privată. Zău?!

Dar, să ne întoarcem la MALL-ul NOULUI ORAŞ, pe surse (extrem de sigure) am aflat că de fapt e mare supărare, că vânzările şi implicit profitul nu sunt cele estimate, ba, mai mult, acum nu-şi mai face „planul” nici cel de la Brăila.

Investitorii stabiliseră iniţial declanşarea etapei a doua de dezvoltare, cu patinoar propriu (nu s-a agreat ideea cu patinoarul municipiului niciodată), cu cinematograf şi altele în data de 1 Martie 2014. Apoi, au amânat începerea lucrărilor în data de 1 Mai 2014, iar în prezent spun că nu o să mai realizeze aşa ceva. Se zvoneşte că de fapt dacă se face aşa ceva moare cel de la Brăila de tot, ori aşa ceva nu se poate.

Alte păsărele măiastre ne-au ciripit că singura posibilitate de reluare a lucrărilor va fi doar dacă se va vinde Mall-ul de la Brăila, intenţie ce se poate concretiza la sfântul aşteaptă în condiţiile actuale.

Ori, noi ne-am dorit în primul rând MALL la Galaţi ca să nu ne mai ducem la cinema şi patinoar la Brăila.

Între timp şi MALL-ul din Valea oraşului se pare că va fi finalizat, fără ajutorul şi implicarea administraţiei locale. Oricum, în Galaţi, în oraşul acesta ca vai de mama lui, fără putere de cumpărare, sunt prea multe stabilimente de acestea precum: marketuri, supermarketuri şi uite acum şi mall-uri.

Pe cât punem pariu că în curând unele se vor închide? Construiţi, mă, fabrici, ateliere de producţie, instituţii de prestări servicii, investiţii în agricultură şi în infrastructură, nu în bazaconii precum şi TUNELUL, pentru care îşi va pierde capul Stan şi ai lui.

Vasile Periscop 14 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg