logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

S-a dat cep la răsplătit clientela măruntă, de partid. Alegerile de tot felul se apropie inexorabil şi pesediştii au nevoie disperată de toată armata, inclusiv de lipitorii-şefi ai afişelor. Anul trecut, tot în primăvară, Faleza a fost ţinta chioşcărelii de partid printr-o iniţiativă similară, dar primăria a bătut în retragere la reacţia de revoltă a cetăţenilor. Anul acesta, soarta Falezei pare pecetluită. Pe site-ul propriu, respectiva instituţie a scos la licitaţie numeroase amplasamente pentru „construcţii provizorii”.
Din serenitatea zdrenţuită a Falezei nu va mai rămâne mare lucru: bâlciul şi derizoriul îi vor frânge respiraţia şerpuită, paralelă cu Dunărea, prin amplasarea a cel puţin zece chiţimii unde se vor vinde sucuri colorate, îngheţată, vată pe băţ şi tot felul de prostii.
În afara celor zece „amplasamente” de pe faleză, utilii lui Pucheanu vor mai primi nişte petice din domeniul public: în Parcul Viva, în orăşelul copiilor din Ţiglina 1, în complexul din Ţiglina 1, pe aleea de la P-uri, pe Brăilei, pe Coşbuc, etc.
Iată cum sună anunţul administraţiei Pucheanu:
„Primăria Municipiului Galaţi organizează licitaţie publică, cu oferta în plic, pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public pentru18 amplasamente, aprobate prin dispoziţia primarului, după cum urmează:
-Faleza Inferioara- 10 amplasamente cu următoarele destinaţii:
-parc de distracţii (1amplasament)
-înc hiriere bunuri recreaţionale (2 amplasamente)
-comercializare îngheţată (2 amplasamente)
-comercializare produse zaharoase sau de patiserie(3 amplasamente)
-comercializare băuturi răcoritoare/sucuri (2 amplasamente). […]
3.Se vor depune oferte individuale pentru fiecare din aceste amplasamente.
4.Scopul atribuirii de licenţe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi şi în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii. […]”
Treaba trebuie rezolvată rapid, din scurt, nu ca licitaţiile cu autobuze, tramvaie şi alte fantasmagorii. Aşa că, până pe 29 martie la ora 14, ofertele sunt aşteptate, în plic.
Această acţiune arată cât de determinaţi sunt coalizaţii administraţiei locale să rămână la butoane; fidelizarea reţelei de clan – fie şi cu preţul distrugerii ultimei oaze de respiraţie a oraşului – sugerează că miza nu e doar sifonarea banului public, ci propria lor libertate.

O. Karina 29 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...