logoImpact EST nr. 821 - 01.06.2020

Uite-aşa, prin Republicuţa noastră se zvoneşte că la Primăria Galaţi, la Departamentul Urbanistic, se manifestă cea mai cumplită birocraţie, unde dacă ai nenorocul să ajungi „ai belit-o”. Oamenii ăştia, draku’ ştie de-or fi oameni, au turbat de-a binele. Te privesc de sus, cu aroganţă, te sfidează, te dispreţuiesc, te umilesc, îţi cer „un milion” de documente, nu toate deodată, şi te poartă pe drumuri de faci cârcei la picioare. Azi îţi cer una, mâine alta, într-un dans al incompetenţei, al interpretării în mod abuziv a legilor din domeniu, pentru a-şi justifica activitatea şi acoperi neştiinţa spre liniştea adormirii lor, tăietorii de frunze la câini, pe bani fără număr. Iată, prin birouri, pe la colţuri, pe şoptite sau nu, ne-a parvenit un lucru din sutele care se propagă în târgul nostru şi care corespunde unui caz grav de bătaie de joc în ambele sensuri.
Astfel, după ani şi ani de zile, în care Mangalea a ruşinat Galaţiul cu dărăpănăturile de pe Coşbuc ale fostului MEHID, ce au fost o pată râioasă pe faţa oraşului, acesta s-a îndurat să ceară a le dărâma spre marea bucurie a populimii, dar şi a autorităţilor fără putirinţă şi cu mare nesimţire. După o aşa veste teribilă, la care se spune că Primarul s-ar fi îmbătat de bucurie, a urmat şi urmează calvarul aprobărilor de la „urbanistic” pentru obţinerea autorizaţiei de demolare a ceea ce a mai rămas de demolat după ciorile devoratoare. Eii, acum e acum, după luni de zile, se spune că autorizaţie şi aprobare pentru demolare, „canci”. Cică, se zvoneşte prin târg, nu se dă în mod intenţionat, ca Manglea să piardă afacerea de vânzare a terenului, prin băncile creditoare, pe milioane de euroi, la care autorităţile nu sunt parte şi nici nu au fost îmbiate în a fi unse spre aprobarea demolării.
Adică, dacă ei nu se dedulcesc, ce grabă mai este ca mizeria de pe COŞBUC să dispară? Cum a stat atâţia ani, mai poate rezista în contra satisfacţiei manifestate de populaţie la auzul chestiei cu demolarea.

Vasile Periscop 11 - octombrie - 2019

Lasa un raspuns


Ecosal râneşte dup

Educaţia se mai poate doar cu ciomagul amenzilor În afară de ...

Din categoria „Ori

Şi ca să nu rămână mai fraieri decât cei care ...

Mingea cu mâner

Linguşitorii se detestă între ei. Se acuză reciproc de servilism. ...

Pâinea noastră, ce

De la Dragoş Frumosu, preşedintele Sindicatelor din Industria Alimentară, ascultare!   Situaţia ...

Anunţ imobiliar

Vând Casă comuna Rediu, sat Plevna, judeţul Galaţi, cu teren ...