logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Citim în ziarul „cel mai cel” din târgul nostru, un articol de „senzaţie”, ce începe din prima pagină cu titlul de-o schioapă, ce şochează şi ne dă pe spate. Adică, cum poate STATUL să facă aşa ceva şi toate acestea sunt asociate cu o poză babană şi declaraţiile iresponsabile ale Directorului General al Poliţiei Locale Galaţi.
În fapt, totul a plecat de la legea 203/2018, privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, în care măsura cea mai importantă ar fi următoarea: „contravenientul poate achita cuantumul amenzii reprezentând jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ încălcat, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal”.
După părerea noastră, avem şi noi în sfârşit un act normativ făcut cu cap de legiuitor, atât în folosul cetăţeanului cât şi al statului. În primul rând, după ştiinţa noastră, o groază de amenzi rămâneau neplătite datorită cuantumului mare din punct de vedere valoric al acestora, cât şi a posibilităţilor financiare reale ale celor amendaţi. În al doilea rând, termenul de plată pentru conformare la jumătate de sumă era foarte strâns, rezumat doar la 48 de ore, de cele mai multe ori imposibil de atins. Şi nu în ultimul rând, credem cu tărie că legiuitorul a avut în vedere şi abuzul, excesul de zel, reaua credinţă a constatatorilor abaterilor ca motivaţie a amenzii, demonstrate de faptul că un număr extrem de important al contestării în justiţie a acestora, au avut câştig de cauză. Şi mai credem într-o motivaţie a celor care au făcut legea asta BUNĂ şi DEŞTEAPTĂ, că au avut în vedere PLANUL sau OBIECTIVUL trasat de sus în jos, de justificare a activităţii poliţiştilor prin amenzi cât mai multe, prin CAPITOLE în bugetele de venituri şi cheltuieli ale Poliţiei ce prevăd VENITURI din AMENZI.
Aţi mai auzit într-o ţară normală, cu oameni normali la cap, într-o ţară dezvoltată din UE ca Poliţia să aibă PLAN la AMENZI?!? NU! Nici n-o să auziţi. Dar în România este altceva, noi facem parte din UE doar cu numele, iar restul e ceva specific dâmboviţean, ceva balcanic, ceva naţionalist, ceva mai retro sau nostalgic spre comunism.
Drept urmare ne cuprinde FANTACSIA când citim şi ne crucim, ne scuipăm în sân, întrbându-ne cum e posibil ca un Comandant de Poliţie Local, de municipiu, un reprezentant de frunte al unei instituţii de forţă a STATULUI să acuze public, în gazetă, că Statul încurajează ilegalităţile! INCREDIBIL!!! Cică Poliţia Locală este afectată de legea 203. Zău? Adică afectată că nu îşi mai face PLANUL? Că nu mai dă amenzi cu duiumul într-o proporţie înspăimântătoare, de peste 10% din populaţia activă a municipiului? Ce mentalitate, ce înguşti la minte, ce doctrinari neocomunişti, ce reziduuri ale regimului de tristă amintire şi ai metodelor EPOCII de AUR. Măi, MILIŢIENILOR, voi aţi auzit vreodată de prevenţie? De educaţie? De avertizare? Un rol important pe care îl neglijaţi şi nu-l adoptaţi deliberat. La voi în minte nu există decât COERCIŢIA, OPRESIUNEA, AMENDA, de ce nu şi BĂTAIA, ca tot tacâmul să fie complet şi ca pe vremuri. Uite de aceea noi credem că nu vă iubeşte nimeni, nici neamurile, dar nici cetăţenii plătitori de taxe şi impozite care trebuie ocrotiţi, apăraţi, îndrumaţi şi care trebuie să simtă aceste lucruri. NU! La voi trebuie aplicată legea ad-literam, cu maximă stricteţe, cu încrâncenare, în stil stalinist sau gestapovist, având plan de amenzi, trebuind să raportaţi câţi bani aţi adus la BUGET, uitând că toate acestea sunt în dauna şi pe umerii oamenilor, a cetăţenilor şi nu a unor maşinării, a unor roboţi. A dispărut şi dispare în mod invariabil sentimentul UMAN şi metodele în sine care nu au nimic în comun cu acesta.
Auziţi, cât de îngrijorat e comandantul de ajunge să spună o ENORMITATE cât o DEMISIE, că STATUL încurajează ILEGALITĂŢILE. Adică, îl doare pe el cel mai tare că bugetul PRIMĂRIEI, la capitolul AMENZI din cel al POLIŢIEI, vezi Doamne, nu se mai realizează. O mentalitate ce te cutremură. Uite, de aceea mii şi mii de gălăţeni şi de peste tot din România pleacă, pentru că sunt agresaţi, batjocoriţi, umiliţi, şantajaţi, nu sunt RESPECTAŢI. În ochii voştri de miliţieni, toţi, dar absolut toţi suntem potenţiali contravenienţi, posibili şi neapărat plătitori de amendă, precum o cotizaţie pentru că trăim aici şi nu de-aiurea în altă parte.
De ce vă doare pe voi aşa tare BUGETUL PRIMĂRIEI? că doar acesta se face pe seama economicului şi al populaţiei, a taxelor şi impozitelor. BUGET care, într-o proporţie covârşitoare, e păpat de BUGETARI pe salarii şi nu pe INVESTIŢII, cum ar fi normal. Da, pe salarii nesimţite, pe pensii nesimţite, toate dintr-o vistierie tot mai goală, pentru că voi nu înţelegeţi că banii vin din dezvoltare economică, investiţii, creare de locuri de muncă, pe care voi le înăbuşiţi şi înnebuniţi – alături de alte instituţii ale statului – prin controale şi măsuri excesive.
Uite, noi credem că legea este bună, că se vor încasa mai mulţi bani la stat iar cetăţenii vor aprecia o astfel de măsură spre LAUDA LEGIUITORULUI.

Obiectiv 26 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...