logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Carevasăzică, s-a dat ordin ca la şiragul partidelor satelit ale jupânului Băsu să se înşire alte satelite. Zis şi executat, stăpâne, că de aia te slujim! Cu credinţă şi devotament, s-a trecut la adunat partide strâns unite ca un monolit în jurul conducătorului iubit, cu neţărmurită dragoste, etc, bleah! Şi aşa s-a dat ordin să se adune la Partid partidul Noua Republică, aşa să strânsără poporul lui DD în jurul la DD, ca apoi să se adune la un pocnet din bici lîn jurul lui Băsu, se agăţă de pe drumuri cetele rătăcitoare de ţărăniţi din aripa Pavelescu a PNȚCD, şi e pe cale să se adune sub flamura dreptei de stânga liber-schimbistă şi dezorientaţii de la Forţa Civică, partid fără lider cu orientare. Acesta fu probabil contextul în care se dădu ordin astă primăvară la Presa de Galaţi să se vânture un subiect de mare impact, dar de măruntă documentare:cum că şeful Forţei Civice de la Galaţi, Constantin Telegan, e avocat fără mandat. Şi să fie bre, plângere penală, că încurcă evoluţiile politice locale, la naiba. Plângere fu, dar fu şi NUP, deci Telegan e tot acolo, e tot avocat şi nu se dă din calea reşapatului şef de partid Marius Necula. 

 

Se făcea că cică în spatele lui Telegan era banul lui Păcuraru

Hopa! şoc şi groază! „ Un condamnat la 5 ani în Dosarul „Poşta”- mentorul campaniei „justiţiarului” Telegan!” Sigur, poveşti de bolânzit cetăţeanul. Chestia e că s-au bolânzit şi alte persoane, cică cu glagorie mai multă, care viermuiesc prin cotloanele de la Palatul de Justiţie. Cei dintâi că nu se poate,domle, că în spatele lui Telegan, candidat la Primărie, ar fi stat gealaţii lui Marcel Păcuraru, în frunte cu Iulian Ditcov, condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, după ce procurorii DNA l-au acuzat de spălare de bani în Dosarul „Poşta”. Şi gogomănia continuă: „Iulian Ditcov este cumnatul miliardarului Maricel Păcuraru şi administrează o parte din afacerile miliardarului, Genius Network, Hotelul Galmondo şi Crama de la Casa Roşie. După cum stau lucrurile, e foarte probabil ca întreaga campanie electorală a lui Constantin Telegan să fie finanţată din banii lui Ditcov şi ai lui Păcuraru, şi el condamnat la 8 ani de închisoare în Dosarul „Poşta”. Telegan face pe justiţiarul pe holurile Palatului de Justiţie, neezitând să se îmbrace în robă, deşi el nu are calitatea de avocat, fiind doar mediator. Aureola de „justiţiar” pe care şi-o arogă Telegan, inclusiv în încercările sale de a se remarca în viaţa politică, pare să pălească din cauza legăturilor sale cu personaje implicate în tunuri date banului public.”

Să fabulăm dement despre Forţe şi Alternative de jurnalim de cumetrie

Ce scrie jurnaliştii care se prelingeşte când munceşte şi nu gândeşte? Spicuim din snopul cu apropouri. Că nu este prima conexiune între Telegan şi gruparea Păcuraru-Ditcov. Că au mai recidivat în perioada 2007-2008, când Maricel Păcuraru ajutat de Ditcov şi de traseistul Ion Ştefan (PUR-PC, PAE, PDL) a înfiinţat Partidul Alternativa Ecologistă (PAE). În echipa de la Galaţi a PAE era şi Constantin Telegan, el fiind chiar potenţialul candidat al PAE la Primăria Galaţi. Anterior, Telegan mai trecuse pe la PNDC. El a fost dat afară de la Alternativa Ecologistă după ce anunţase că dacă va deveni primar va eutanasia toţi câinii din Galaţi. A plecat Telegan la PNŢCD, de unde a fost de asemenea exclus, a pus laba pe Forţa Civică, fiind candidatul la primărie al Partidului, deci e logic,  Forţa Civică e a lui Păcuraru. Şi dacă e a lui Păcuraru, iarăşi logică de fier ruginit, Telegan e bandit! De ce? Păi, pentru că Maricel Păcuraru a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare, iar omul lui, Ditcov, a fentat statul cu spălări de bani grele, de circa şi aproximativ 18 milioane de lei.

Na fost să fie dezvăluire, ci doar măsluire

A venit dezminţirea, în stil Radio Erevan: n-a fost maşină, ci tractor, nu i s-a luat, ci i s-a dat…Ha, ha, ha şi tra la la: „Cel prezentat în fotografiile ce ilustrează articolul ca fiind Iulian Ditcov, este de fapt Dorin Darabă, candidatul Partidului „Forţa Civică” la preşedinţia CJ Galaţi. Şi apoi dezminţirea continuă în stilul excelenţei în impostură, cu ordin de partid:„s-a afirmat că avocatul Constantin Telegan „nu are calitatea de avocat, fiind doar mediator”, şi se baza pe faptul că dl Telegan nu este înscris în „Tabloul Avocaţilor” din Baroul Galaţi, nici la secţiunea „Avocaţi definitivi”, nici la secţiunea „Avocaţi stagiari”. Hop-ş-aşa! Dl Telegan ne-a remis cardul de identitate prin care face dovada că este înscris în Baroul Bucureşti, precum şi rezoluţia de pe data de 22.02.2012, în dosarul 8808/P/2011, aflat pe rolul Parchetului pe lângă Judecătoria Galaţi. În acest dosar Constantin Telegan era acuzat că ar fi exercitat fără drept profesia de avocat.

Procurorul Ionuţ Dincă a dispus neînceperea urmăririi penale

constatând că dl Telegan este înscris în Baroul Bucureşti. Aoleu şi văleleu, câtă umilinţă la ditamai profesionistu de presă! Ia ascultaţi acilea! „În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că făptuitorul Constantin Telegan este membru al Baroului Bucureşti din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România, în calitate de avocat definitiv, în temeiul Deciziei nr. 713A/24.08.2010, dobândind calitatea de avocat în condiţiile Legii 51/1995 şi pe cale de consecinţă figurează pe Tabloul Avocaţilor, aşa cum rezultă din cuprinsul adresei nr 558/23.05.2011, eliberată de Uniunea Naţională a Barourilor din România – Baroul Bucureşti, structură înfiinţată în baza încheierii din data de 30.07.2003, prin care s-a dispus înscrierea Filialei Boleşti Gorj, a Asociaţiei Figaro Potra – Alba Iulia, unitate cu personalitate juridică, în obiectul de activitate a acestei asociaţii fiind prevăzută şi înfiinţarea de barouri”. Şi încă, procurorul menţionează:„făptuitorul a urmat procedura prevăzută de lege în vederea dobândirii calităţii de avocat, respectiv susţinerea unui examen organizat de către barou, depunerea jurământului, înscrierera pe tabloul avocaţilor şi a obţinut cartea de identitate nr 713A.” Asta e ce drege www.presagalati.ro. Dar nu totul! „Celelate afirmaţii din articolul respectiv, referitoare la implicarea lui Iulian Ditcov în Dosarul Poşta şi condamnarea sa, la cererea DNA, la 5 ani de închisoare cu executarea pedepsei, sunt perfect adevărate şi susţinute de probe.”Probe irefutabile erau şi cele care îl incriminau şi pe Telegan, nu?

Silviu VASILACHE 5 - octombrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...