logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Oameni buni, am ajuns la concluzia că ăştia NOII dela Primăriesunt mai hoţi, mai şmenari în arta sifonatului banului public decât oricare alţii de dinainte, întrecându-l chiar pe marele şi legendarul DURBI.

Echipa asta NOUĂ are ca deviz „un Galaţi NOU”, adică lăsat la sfârşit de mandat lustruit, ca şi NOU în urma devalizărilor, la popoul gol. Uitaţi-vă mai atent la ei, la ceea ce fac şi veţi observa uşor că sunt „chitiţi” doar pe luat, pe dat tunuri, restul în afara acestor preocupări chiar că nu are sens pentru bibilica lor.

În urma insistenţelor noastre, ale majorităţii confraţilor din media, a presiunilor chiar de ordin politic, marele Stan şi ai lui, au catadicsit să facă public raportul (mintoşilor?!) de audit al celor dela PWC, având ca obiect PRIMĂRIA.

Raportul acesta de audit, aşteptat de toată lumea cu sufletul la gură, a fost în sfârşit publicat pe site-ul Primăriei, numărând aproximativ o sută cincizeci de pagini.

 

Destructurarea mafiei din Primărie se putea face prin auditul Camerei de Conturi

Contrar aşteptărilor noastre, acesta, la doar o simplă lecturare, te lasă cu gura căscată, e un MARE FÂS, o mare BUFONERIE marca STAN şi asociaţii sau prietenii. Acum nu care cumva să se creadă că noi nu am priceput de ce s-a organizat chestia aceasta cu auditul, pentru că „ce era” şi „cum era” în instituţia cu pricina cunoşteam cu toţii. Clar era că nu se mai putea, mirosea rău a rahat, a corupţie şi a prostie de la o poştă, lucru despre care noi tot am mai scris ani de zile degeaba. Odată şi odată trebuie cineva să ia taurul de coarne şi să facă curăţenie în încrengătura, ţesătura de indivizi şi interese care se cimentase pe altarul sinecurelor de partid şi al nepotismului. Numai că nu înţelegem de ce pentru a destructura acest fapt a fost nevoie de un audit care a costat cât nu face sau de ce se aplică principiul dâmboviţean „pleacă ai voştri, vin ai noştri”, schimbându-se nişte hoţi jigăriţi, primitivi, neşlefuiţi cu alţii mai rasaţi, mai şcoliţi, mai nesătui, mai spilcuiţi, cu papion şi gulere albe.

Auditul acesta are în fapt o singură justificare, legată de mătrăşirea celor care „au fost” şi de material opozabil pentru colegii din coaliţie cărora dacă ar încerca să zică ceva, să ia o poziţie, li s-ar da cu auditul peste nas, ameninţând chiar cu publicarea. Da, dar cu publicarea sa reală, autentică dacă e să dăm crezare zvonurilor care spun că  ceea ce citim pe site-ul Primăriei este doar o prelucrare, o făcătură.

Cert este că noi nu avem încotro şi luăm de bază ceea ce este oficial, iar ceea ce este oficial din punct de vedere al conţinutului, al valorizării documentului, nu avea cum să coste mai mult de 10.000 de parai, restul s-ar putea să reprezinte „taxă” de firmă cu renume sau parandărătul şi asta nu o spunem noi, ci gurile rele din târg, sursele şi unii care chiar fac chestii din acestea, de audit.

Citesc, mă frec la ochi încerc o analiză, cât de cât articulată şi ajung la concluzia că două treimi din audit este pur şi simplu teorie, trimitere şi pasaje întregi din legislaţie, „educaţie” pentru cine citeşte, care ar trebui să facă apoi corelaţie, să priceapă ce?!? Ori un astfel de studiu ar trebui să fie împănat cu exemple concrete, cu studii de caz, cu măsuri şi metode de aplicat, cu evaluări concrete cuantificate şi tot aşa.

Şi, uite aşa, ne loveşte damblaua şi ajungem să credem că „ăştia” (cine dracu or fi) instalaţi la NOUA PUTEREne cred pe toţi nişte BOI.

Mai ştii? Poate chiar suntem, de aceea îi lăsăm să-şi bată joc ce noi.

Jaf orchestrat prin Teatrul Muzical

 

După ceea ce am scris în legătură cu marea şmenuială a lui STAN produsă cu ocazia „Sărbătorilor Galaţiului”, iată că, recent, am intrat în posesia unor documente care demonstrează că şi ultimul punct neclar şi la care ne-am ferit să ne dăm cu presupusul, a fost un jaf, la fel ca şi celelalte, o mare măsluială şi o mare păcăleală pentru lumea cu ştaif a Galaţiului cât şi pentru populimea care a plătit şmenurile.

Dacă vă aduceţi aminte, singura manifestare de care nu am îndrăznit să ne legăm a fost spectacolul dat de Teatrul Muzical, spectacol exclusivist, prezentat de Orchestra „Europa Simfony”. Cititorule drag, află că şi aici am avut de-a face cu JAFUL, cu creanga întinsă a organizatorilor de a prădui. Hai să vă prezentăm minunea minunilor, de o să cădeţi pe spate, or să vă iasă ochii din orbite, şi o să crăpaţi de furie şi indignare că alde procurorii IVAN sau CĂRARE nu-i leagă pe bandiţi (ăştia doi umflându-şi muşchii doar cu plebea).

Prin metode specifice actului de investigaţie jurnalistică am intrat în posesia următoarelor documente originale, pe care le reproducem în facsimil: Procesul verbal de predare-primire între manglitorii dela CLUJ– SC PUBLISTORE SRL şi Teatrul Muzical „Nae Leonard” (instrumentul Primăriei şi Primarului „care este”), Factura fiscală. De asemenea, Procesul verbal de predare-primire pentru spectacolul „Crăciunul inimilor” cel cu colindătorii din decembrie 2012 şi, aferent acestuia, Factura fiscală.

 

 Marius, cheamă aum auditul ăla!

 

Ce concluzii se desprind din acestea? Ce nereguli? Hai să vedem că, în primul rând, diferenţele astronomice de euroi dintre ce au încasat ăia din CLUJ şi ceea ce s-a plătit în realitate sunt de-a dreptul colosale:

  • Contractul 4190/28.11.2012  în valoare de 3.220.900 lei fără TVA a fost atribuit în mod direct „prin selecţie de oferte” unei firme necunoscute, fără activitate până în acel moment şi înfiinţată abia în aprilie 2012 (cu câteva luni înainte), aceasta fiind prima activitate a firmei, la data de 28.11.2012;
  • Contractul 4190/28.11.2012 a fost încheiat în aceeaşi zi cu începerea acţiunilor, cunoscut fiind faptul că pregătirea unor astfel de manifestări de mare amploare necesită timp, contactarea şi depistarea colaboratorilor disponibili, desfăşurarea unor ample forţe logistice;
  • Pentru acţiunea „Concert de muzică clasică cu orchestra Europa Symphonie” pentru care Teatrul Muzical a plătit suma de 258.730,96 lei conform facturii PBL nr.0019-03.01.2013 au fost facturate servicii care nu erau necesare şi care de fapt nu s-au efectuat, astfel:

–   concertul a avut loc în sala Teatrului Muzical care are toate dotările scenice, lumini, sonorizare necesare şi nu necesită niciunul din serviciile menţionate în procesul verbal de predare primire, încheiat în data de 31.01.2013, la paginile 1-2 respectiv: sistem de sonorizare tehnică de lumini, scenă, acoperire scenă backline, generator curent electric, acestea fiind necesare doar în cazul unui eveniment în aer liber. În fapt, toate aceste servicii nu au fost prestate de firma PUBLISTORE;

–   din fotografiile de la eveniment rezultă că pe scenă s-au folosit elemente de decor din magazia Teatrului (respectiv fundalul din spectacolul Boema act III, garnitură concert simfonic grena, instrumente muzicale contrabasuri, percuţie, scaune şi pupitre ale teatrului. În concluzie, deşi nu au fost efectuate serviciile de mai sus, Teatrul a plătit pentru amenajare scenă şi dotări suma de 22.000 lei;

–   orchestra a avut un număr de 27 de instrumentişti şi un dirijor pentru care teatrul a plătit onorarii pentru artişti de 173.250 lei netto, instrumentiştii fiind din România;

–   concertul a fost prezentat pentru un public selectat de către organizator, publicul larg neavând acces la eveniment astfel încât serviciul de publicitate (în valoare de 8.004 lei) nefiind necesar şi în fapt neprestat de firma PUBLISTORE;

–   prezentatorii au fost doi angajaţi ai Teatrului Muzical „Nae Leonard”, solistul Ionuţ Negrişanu şi corista Florina Nistor ce au contract de muncă pe perioadă nedeterminată în Teatrul Muzical, efectuând până la această dată asemenea prestaţii în cadrul atribuţiilor de serviciu. Suma plătită pentru prestaţia celor doi a fost de 2.700 lei în condiţiile în care prezentatori de prestigiu primesc mult mai puţin.

  • Pentru acţiunea „Crăciunul Inimilor”, Teatrul a plătit suma de 144.000 lei, din care pentru prestaţia a 100 de colindători suma de 112.500 lei şi 100 de pachete cu mâncare, dulciuri, fructe, în valoare de 31.500 lei. Sumele plătite sunt enorme întrucât conform clipului prezentat pe facebook-ul oficial al Primăriei Galaţi apar doar opt persoane, care sunt de fapt corişti ai Teatrului Muzical.

Ce se mai poate spune? Ce comentarii? Nimic. Ori să ne tragem toţi câte un glonţ în cap, ori să se apuce EI de cei „NOI cu NOUL”, ei – serviciile şi instituţiile statului care ar trebui să-i lege de urgenţă şi să-i bage la zdup până la adânci bătrâneţi pe NOII HOŢI. HUO, BĂI JAVRELOR FALS LIBERALE!

Vasile PERISCOP 29 - martie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...