logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

În numărul trecut al Impact-est  a apărut un interviu excelent din punct de vedere gazetăresc la care ne-am propus să comentăm, fără răutate, dintr-un punct de vedere ce nu se vrea musai a fi contra, ci doar,  printr-o cunoaştere şi o percepţie diferită, altceva.
– Vorbeşte domnul Preşedinte al CJ Galaţi de fraude, de evaluatori cărora le-a fost frică şi lor să acopere, de dosare înaintate Justiţiei.
Ce  uită să  spună este că timp de patru ani de zile CJ-ul a fost condus de P.S.D. şi de un Preşedinte care era vicepreşedinte al pe-se-de-ului, iar domnul doctor era consilier judeţean al aceluiaşi partid. Oare nu este mai bine ca  cei răspunzători să fie legaţi de gaşca de partid? Noi credem că da. Aşa că vă daţi cu stângul în dreptul, adică tot în voi.
– Domnul doctor îşi dă cu părerea şi despre economie, despre „moştenirea grea a comuniştilor”, adică nu avem pod, nu aeroport, fără şosele. Zău?, ce dezordine mentală, adică în 23 de ani postdecembrişti s-a mai făcut un kilometru de şosea, nici vorbă.  Dăscălescu a lăsat un judeţ cu cel mai mare număr de şosele judeţene asfaltate. Până şi aeroportul acela fito-sanitar şi de agrement a fost furat.
S-a distrus industria, agricultura făcută praf şi tot aşa, se dă vina pe foştii, dar voi ce aţi făcut?
Dar ce te siderează este afirmaţia că „istoria este cu valuri, nu ţine de oameni”. Domn’ doctor, gata, bre,  cu abureala, istoria este făurită de oameni, de faptele şi actele lor de voinţă, istoria este permanent legată de personalităţi. Aha, vreţi să induceţi opinia că ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă nu vă aparţine, că este peste capetele voastre. Parşivă idee şi opţiune de răspuns.
– „Tot ceea ce părea un banc prost, pod peste Dunăre, comunicarea cu TULCEA, se va realiza”. Gogomănie mai mare ca aceasta rar mi-a fost dat să aud, pe ce vă bazaţi afirmaţiile? Ce ştiţi despre o astfel de investiţie? Dar de costuri? Dar de posibilităţi tehnice? Dar de voinţă politică bazată pe eficienţă economică? Şi tot aşa…
La patru ani vă apucă, aşa,  strechea pe toţi şi începeţi să daţi cu gura de aiurea, de vă înjură toată populimea.
– Vorbiţi despre legăturile cu Ucraina, care există dar lipsesc cu desăvârşire şi despre faptul că avem port de containere conectat la calea ferată largă. Domnule doctor,  chiar credeţi că se poate numi port de containere ceea ce avem noi? Ce draku ne prostiţi de la obraz tocmai dumneavoastră care aţi călătorit pe mările lumii şi aţi văzut ce este acela port de containere. Şi ne permitem să vă mai dăm un sfat când vă daţi cu părerea la politica externă a României, nu vă băgaţi în seamă, vă prindeţi degetele, lăsaţi UE în pace şi pe Rusia aşijderea, are cine să vorbească.
– Vorbiţi, domnule doctor, de viziune în Republicuţa noastră, de patrioţi, de masoni, aşa cum sugerează reporterul, iar dumneavoastră vorbiţi de Gogoncea, obosit şi saturat, care nu a făcut nici o căcărează la Camera de Comerţ, sau de Marius Stan care nici măcar nu s-a dezmeticit prea bine „cu cine? care? cum? când?” la instituţia Primar.
– Vă referiţi la managerul judeţului, la inginerul horticol, ce rezultate babane are şi că o să-i daţi şi spitalul judeţean pe mână.
Ce eroare şi manipulare „dottore”, care nu vă face cinste. Ştim cum v-a fost impus omul acesta, demolator de IAS Tg. Bujor şi mare făuritor de spital performant în oraşul comună cu cinci mii de locuitori. Apropo, ce dotări, câte paturi, câţi medici? Ha! Ha! Ha!
– Domnule doctor, de ce nu spuneţi cum s-a pierdut de aiurea Muzeul de Artă, dat împotriva legilor româneşti, fiind caz penal, imprescriptibil, de către aleşii locali. Pe legi, Arhiepiscopia a fost despăgubită legal şi a acceptat trocul cu vile şi terenuri. Aţi dat şi nu a mai luat nimic înapoi, cu promisiunea de a rămâne Camera de Comerţ, temporar, în sediul revendicat şi adjudecat de Arhiepiscopie.
Spuneţi gălăţenilor cum aţi negociat şi v-aţi preocupat pentru Muzeul de Istorie şi dacă oraşul năucit de voi va mai avea vreodată, în viaţa asta a noastră, Muzeu de Artă sau de Istorie.
Ne-aţi furat istoria şi cultura, domnilor.
Cred că aşa trebuia să răspundeţi domnule doctor, Preşedinte şi făuritor de istorie proastă sau bună la GALAŢI.

Observator 23 - noiembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...