logoImpact EST nr. 849 - 24.11.2020
logo

logo

Candidaţii vin, câinii se reproduc, ecarisajul ne latră. Continuăm să lătrăm-doar suntem câinle turbat de muşcat din ticăloşii democraţiei participative(ei, aş!)-la pustia campaniei electorale, şi aducem la tribună soluţiile pe care candidaţii de Primar se fac că că le caută, dar neam să le găsească. Se doreşte aplicarea soluţiei finale, definitive în chestiunea câinilor. Cum spuneam, soluţiile definitive nu sunt decât paliative, surogate, improvizaţii, speculaţii şi aberaţii(ce de rime!). Toată adunătura de candidaţi se preface ipocrit sau se iluzionează că nenorocirea cu câinii e o chestie rezolvabilă pe bază de padocuri mari, multe şi late. Şi că toţi câinii vor fi băgaţi la închisoarea padoc, unde vor fi hrăniţi , vor fi adoptaţi, vor îmbătrâni fericiţi şi vor muri împăcaţi că oamenii nu-i au pe conştiinţă. Evident, este soluţia comodă, elegantă, simplistă, dubioasă, scumpă, extenuantă, şi la rigoare, imbecilă.

Taxezi, dublu taxezi, investeşti, extinzi, consumi tot mai mult, dar producţia de câini continua fără număr

pentru că nu s-a eliminat cauza, adică reproducerea fără şir, fără număr şi fără control a caninelor. Candidaţii se ascund după deget sau cireş, pentru că nici unul nu riscă să se depuncteze, acceptând valul de imbecilism popular, conform căruia nu se face să omorâm câinii la un moment dat,  că sunt fiinţe, că au fost lăsaţi de Dzeu, etc, metecând liniştiţi din fleica de vită sau de porc, care nu sunt evident fiinţe lăsate de Dumnezeu…Ham, ham sau hau, hauuuuu!? Deci, ăăăă, costul uciderii unui câine este de 15 euro pentru un animal. Asta înseamnă că cele 2 milioane de exemplare care ar trebui ucise prin noua lege ar constitui o afacere de 300 de milioane de euro. Dacă ne uităm ce zice organizaţia Helping Animals, bilanţul cheltuielilor cu câinii maidanezi în Bucureşti, pe un interval de vreo 7 ani e de 9 milioane de euro pentru a omorî 144.000 de câini. La Galaţi, „reţeta” rulajului de câini din stradă la padoc şi înapoi e de circa 1 milion de lei pe an, dar reţeta taxei de câine e de circa două milioane, avantaj sifonarea, clientelismul şi parandărătul. De ceva timp avem în funcţie împuternicitul primarului pentru eutanasieri, dar avem zero eutanasieri, că e campanie, ce naiba, doar n-o să se de-a cu injecţia letală în câini tocmai acum, când duduie baza electorală. La alţii se poate, la Galaţi, oraşul imbecililor de administraţie, nu.

Demonstraţia e făcută de candidaţii de Primar care s-au pregătit, dar nu cine ştie ce

pentru a rezolva scoaterea câinilor din zona ipocrită a „umanismului şi miloşeniei” de care trebuie să dăm dovadă de aceste animale care nu au nici o problemă privind devotamentul opportunist oferit oricui îi dă o ciosvârtă, dar care nu au nici un scrupul să-ţi smulgă o halcă de carne din corp atunci când nu-I eşti cunoscut sau cooperant. Iată ce inepţii au pregătit candidaţii lui 2016 pentru Primărie, conform VL.

Marius Butunoiu vrea să reducă impozitul cu 30% pentru cei care adoptă un câine, îl hrăneşte şi-l adăposteşte(unde, în chichineţe improvizate pe spatial verde dintre blocuri?) şi că nu se vor cheltui bani publici pe padocuri şi nu va fi nevoie de taxa de câine. Problema e că pentru controlul cipurilor de seriozitate şi responsabilitate a „adoptatorilor” va fi nevoie de mărirea efectivelor de controlori(medici veterinari, controlori- funcţionari de Primărie) deci alte plăţi, cheltuieli, consumuri.

Daniela Vreme e în paradisul naivităţii:prindere, sterilizare, înpadocare, adoptare.Uită că la ultima campanie de adopţie a fost adoptat un caine, şi acela la distanţă, şi doar fictiv, evident propagandistic, de un pesedist director de bibliotecă.

Ionel Goldură adoptă alte platitudini fără nici un efect-cooperare cu iubitorii de animale, împiedicarea abandonului(poveşti stupide, cum?), adopţie şi sterilizare(nici un medic nu sterilizează câini la preţul imbecil stabilit de consilieri imbecili(se dă de la taxa de câine 23 de lei şi cea mai ieftină sterilizare costă 70-100 de lei).

Monica Roman-PRU e mai aproape de realitatea câinească a ecarisajului: vrea Clinică Veterinară de padoc, cu sală de operaţii şi angajaţi care să lucreze în mare viteză, vrea şi o Poliţie Veterinară(plătită de la taxa de câine sau din bugetul Poliţiei Manoliu, că tot toacă banii pe borş de peşte şi taie frunză la câini), ba sugerează că avem lege şi împuternicit al Primarului, care n-a dispus nici o eutanasiere, conform legii şi bunului simţ.

Constantin Telegan PML s-a gândit la externalizarea serviciului de ecarisaj, către un srl, care va face minuni în şase luni.Mda, şi sifonarea banului public către partid va exploda, va fi o nouă sinecură politică, vor fi noi licitaţii trucate şi un monopol privat, o groază de corupţi şi angajări preferenţiale sociale, după modelul Gospodărire Urbană , Apaterm, Calorgal, etc.

Iulian Aramă e în paradisul socialist al lui „dacă nu vrei, te forţăm”: hai, mars, executarea! câinii la padoc, sterilizaţi şi vaccinaţi(pe ce bani?) apoi predaţi asociaţiilor de protecţie a animalelor(de unde vin banii la asociaţiile de protecţie a animalelor? câte asociaţii se ocupă de aşa ceva?) şi apoi, prin HCL, controlarea şi sancţionarea neregulilor la asociaţii(apare din nou o haită de funcţionari, plătiţi din banii de taxa de câine?!, care şi ei trebuie controlaţi de o altă haită de controlori, ham, ham!)

Nicuşor Ciumacenco, favoritul turmelor de cetăţeni gata de votat Primar, e de departe cel mai nostim, şi sinistru totodată, soluţionator de ecarisaj comunal-urban: ideea de apocalipsă câinească e cam aşa-în şase luni, cu 20 de echipe de trei hingheri şi lucru în două schimburi va băga 20 000 de câini din stradă în padocul de 1300 de câini, care e deja plin. Lovitură! A doua lovitură, sterilizarea, cu ajutorul Primăriei(s-a văzut mai sus cu ce bani de mare penibilitate şi stupiditate) şi a organizaţiilor protectoare de Lăbuşi vagabonzi. A treia lovitură la adresa bunului simţ comunitar vine ca un satâr-haitele sterilizate şi avide de spaţii vor fi trecute la ţarcuri gratuite, între blocuri, în grija asociaţiilor de proprietari(tocmai acum când asociaţiile trebuie desfiinţate, când se dovedesc grupări criminale de infracţiuni financiare, organizate pe clanuri familiale), care nu sunt în stare să administreze un bloc şi nu pot nici măcar tăia spatial verede plin de căcaţi de câine. Şi ca apoteoza aberaţiilor de candidat ca şi votat să fie totală, Comacenco(nume de alint electoral) mai dă o lovitură: Primăriile din zona limitrofă abia aşteaptă ca să facă în parteneriat cu Primăria Galaţi padocuri unde vor fi depozitaţi( pe foarte mulţi bani) puhoaiele de câini pe care nu le va prelua asociaţiile(care asociaţii, de unde au ele bani de cheltuit fără rost?). Urmeazăăăă! Data viitoare soluţiile candidaţilor Ionuţ Pucheanu, Marius Stan, Cătălin Cristache, Eugen Durbacă, care nici ei nu sunt departe de astfel de fonfleuri de campanie imbecilă, despre cum putem, dar nu vrem să ne supărăm un electorat la fel de stupid când e să accepte inevitabilul, pe care îl poate spune doar un om realist ca un ziarist(conform legii): banii din taxa de câine zac necheltuiţi, deci trebuie mărită subvenţia de castrare la 130 de lei(preţ pentru căţele), se trece la castrare masivă(în sistem privat), la etichetarea masivă a câinilor castrati, la înregistrarea acestora(fonfleuri legale, formale, etc), adopţia va fi desigur şi în viitor o glumă cretină de cartier, câinii vor fi ţinuţi la padoc şi sistematic eutanasiaţi(majoritatea vor fi eliberaţi în teritoriul actual, nu este nevoie de a construi în mod debil padocuri de care nu va mai fi nevoie), iar viaţa  va rezolva totul , mai ales prin moarte. Votaţi candidat de Primar Silviu Vasilache!

 

 

În Statele Unite ale Americii, orice câine găsit pe stradă şi care nu este revendicat de nimeni timp de trei zile, chiar dacă teoretic are un stăpân pentru că are la gât un element de identificare, este eutanasiat. În urmă cu trei ani, Curtea Suprema a statului California a dat o hotărâre prin care a mărit termenul la 5 zile. Aproximativ 3 – 4 milioane de câini şi pisici sunt eutanasiaţi în adăposturile din SUA, în fiecare an. De asemenea, în cele mai multe state este permisă împuşcarea oricărui câine care intră pe o proprietate personală. Barbari, criminali, nenorociţi…

Marea Britanie este una dintre ţările care abordează cu cea mai mare seriozitate protecţia animalelor.Majoritatea familiilor au un animal de companie, iar pisicile şi câinii vagabonzi atât de comuni în ţările din estul şi sudul Europei, aproape că nu există. Câinii maidanezi care sunt găsiţi totuşi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă în şapte zile nu sunt revendicaţi, sunt fie daţi spre adopţie, fie eutanasiaţi. Potrivit unui raport al Dog Trust, unul dintre cele mai importante ONG-uri care se ocupă de câinii din Marea Britanie, din 96.892 de câini maidanezi adunaţi de pe străzi, au fost eutanasiaţi doar 6.710 (7%). Urmeazăăăăă! II

În Irlanda, câinii maidanezi sunt adăpostiţi şi eutanasiaţi în cazul în care proprietarii nu îi revendică în termen de 5 zile. În plus, în cazul în care un propietar nu îşi supraveghează câinele corespunzător, primeşte pe loc o amendă.

În Franţa, atât câinii, cât şi pisicile care sunt găsite pe străzi sunt adăpostite timp de 8 zile, iar dacă nimeni nu le revendică, sunt eutanasiate. Mai mult decât atât, legislaţia din unele zone permite chiar împuşcarea acestora. Estimările neoficiale arată că, în fiecare an, în Franţa, sunt ucişi între 50.000 şi 500.000 de câini.

Legea franceză prevede ca persoanele care au animale să facă posibilă recunoaşterea lor prin introducerea unor cipuri, dar acest lucru nu este riguros respectat. Francezii au şi ei un număr crescut de maidanezi, mai ales în regiunile rurale, acolo unde câinii se reproduc necontrolat.

În Germania, câinii fără stăpân sunt sterilizaţi gratuit de autorităţi, dar prezenţa lor pe străzi este un caz rar. Şi asta datorită unei legislaţii bine puse la punct. Persoanele care abandonează animalele pe străzi trebuie să achite amenzi usturătoare. În plus, în această ţară sunt foarte multe adăposturi pentru animale, atât private, cât şi de stat.

Legislaţia este extrem de strictă şi în cazul proprietarilor de câini. Aceştia nu trebuie să îşi lase câinii nesupravegheaţi. În plus, este interzis accesul câinlor în parcurile pentru copii. În caz contrar sunt amendaţi. Fiecare proprietar de câine necastrat trebuie să achite, în fiecare an, la autorităţile locale, o taxă pentru fiecare exemplar pe care îl are în grijă.

În Spania, animalele fără stăpân sunt ţinute două săptămâni în adăposturile primăriei. Apoi, dacă nu sunt revendicate sau adoptate, ele sunt eutanasiate. În cazul în care ajunge într-un adăpost privat, câinele poate rămâne acolo, dacă nu este adoptat.

Până în anii ’90, guvernul din Italia a încercat să rezolve problema pisicilor şi a câinilor comunitari prin prinderea, adăpostirea şi, ulterior, uciderea lor, în cazul în care nu erau revendicaţi sau adoptaţi în trei zile. Ulterior, eutanasia a fost interzisă, iar acum fiecare comunitate are încheiat un contract cu un adăpost, care are obligaţia de a ţine maidanezii sau pisicile fără stăpân timp de 60 de zile, perioadă în care animalele pot fi revendicate de stăpâni. După expirarea perioadei de graţie, animalul este dat spre adopţie.

 S.V. 6 - iunie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...