logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

Nu ne-am fi adus aminte de „Omul bun” al gălăţenilor, Marius Necula, dacă numele acestuia nu ar fi lichit ca „marca de scrisoare” de SC ATLAS, societate de care, în prezent, s-a ales praful şi troscotul, fiind, aflată în insolvenţă, ca să nu se mai redreseze în vecii vecilor, amin!

„De haram a fost, de haram s-a dus”, spune o vorbă din bătrâni, adică mai pe şleau şi pe înţelesul tuturor, ce a luat moacă a fost stors ca  o lămâie după care, la coşul cu gunoi.

Păi, noi, care ştim cum s-a prăduit fiecare fabrică din târgul acesta, am umblat la seiful de documente şi apoi am rememorat mişculaţiile sub acoperire politică, patronate de „naşul” Plătică, prin care s-a pus laba pe ATLAS, cu ajutorul tablei din Combinat, cum a fost cu autobuzele (autocarele), cu vilele de serviciu de pe Faleză, transformate în vile proprietate personală pentru locotenenţii în şmen deveniţi manageri de căcat ca alde Butucaru şi Cernega.

Prin inginerie financiar-economică, ca în multe alte cauze din acelaşi Galaţi, Atlasul a fost acaparat pe nimic, cea mai mare unitate de utilaje grele şi construcţii în metalurgie din România a valorat pentru „finul” sau „cumătrul” cât preţul unui autocar de lux.

Tot pe ceea ce apus mâna ca „pe nimic” Marius Necula, s-a transformat, în timp, tot în „nimic”, precum Atlasul şi Zătunul, Vlădeştiul şi altele.

Gurile rele ne îndeamnă să amintim aici şi de oarece afaceri cu „ochiul” dracului, adică petrol şi derivatele din acesta.

Iată, zilele acestea, ne-a vizitat la redacţie o delegaţie de oameni necăjiţi, vai de mama lor, care au lucrat pe şantierele Atlasului, oameni cu mulţi copii şi care nu au mai primit salariile de luni şi luni de zile. Că nimeni nu stă de vorbă cu ei, că sunt ţinuţi pe la porţi păzite şi ferecate. Între timp, alde „băieţi deştepţi” zvoneşte că aplică metode de „sifonare” la adăpostul legii, că se înfiinţează alte societăţi, că se mai dau bani numai „unora” etc.

Sesizăm instituţiile statului să verifice „ce şi cum”. Se aude, domnilor de la Finanţe, Inspecţia Muncii, DIICOT, Direcţia de Asistenţă Socială şi altele?

(Jap) 29 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...