logoImpact EST nr. 875 - 16.06.2021

Editorial

Parcă am mai spus cândva că la noi în Republicuţă este altfel decât oriunde, adică este vorba despre frăţietatea dintre găştile de partid la nivel de vârf, indiferent de culoare, de orientare, de doctrină, de a fi la putere sau nu. Se ajută între ei, se cunosc de ani de zile, au pus „ţara la cale” ori de câte ori a fost necesar, s-au ajutat şi înţeles „pe la spate”, şi-au rezolvat problemele personale apelând unul la altul, după cum s-au rotit la putere. De aceea nici nu s-a făcut mare brânză în colţul acesta de ţară, uitat până şi de Dumnezeu şi de trimişii noştri pe lângă EL.

Mă uit în urmă, aducându-mi aminte pe ce val de simpatie şi încredere, ce entuziasm cuprinsese populimea când a venit la putere pe-de-Leul.

Păi, la nivel local nu mai încăpea lumea în sediu, la şedinţe, toţi cu fulare portocalice, şefi şi şefuleţi de la deconcertate, oameni de afaceri, interlopi, oameni din administraţie şi cultură, roiau de dimineaţa şi până seara precum muştele la rahat. Da, dar rahatul însemna putere, loc la masa cu bucate, influenţă, dedulciri la învârteli de tot soiul, funcţii şi altele care din păcate sunt caracteristice şi la „alţii”, inclusiv la cei care se află la putere acum, contaminarea ca fenomen fiind aceeaşi pentru toate găştile politice.

Acum, după atâtea prostii, după asocierea cu toţi proştii, mafioţii şi corupţii, a drojdiei unei categorii de indivizi, mă uit în sediul PDL şi este aproape pustiu, iar buciumul sună cu jale. Sigur, demnă de laudă este Epurarea realizată de ei înşişi a unor golani cu etichetă politică şi cu pretenţii de ştaif, cât şi graba unor netrebnici de a se arunca de pe corabia care începuse să se scufunde. Şi, cu toate acestea, încă se mai impune măturarea şi stropirea cu insecticid a unora care şi-au bătut joc şi care au mai rămas atârnaţi.

A fost readusă  sau reactivată o serie de personalităţi cu vână, cu sevă puternică din vechea gardă, când democraţii erau atât de curaţi, frumoşi, plini de speranţă, la care, iată, va trebui să se aducă alţii „noi”, printr-o analiză temeinică a fiecăruia, prin aprecierea pasului făcut acum când nu sunt la putere şi mai e mult până departe.

Fără alde Cadar sau Ţăranu, Om Bun sau Rugină, Dediu sau Florea şi tot aşa. Da cu Movileanu, Turcu, Irimia, Dumitriu, Ciumaceno, de ce nu Potorac şi alţii!

Gata, voi reprezentaţi opoziţia, ieşiţi la rampă, taxaţi zilnic, organizaţi conferinţe de presă, apăreţi pe sticlă, treceţi la bătaie, sancţionaţi greşelile (şi câte sunt) mai marilor aflaţi la putere în Guvern, la judeţ, în Primăria Galaţi.

Fiţi răi, dar constructivi, veniţi cu propuneri, imputaţi promisiunile batjocorite, nu dormiţi, scoateţi capul de la „putinică”, aşa este în democraţie. Acesta este rolul vostru, acum. Şi, ce este mai rău pentru noi (populimea) şi mai bine pentru voi este că aveţi „marfă” cât cuprinde. Uitaţi-vă la cei pe care i-am votat şi care, după două luni plus încă vreo şase înainte, îşi dau cu „stângul în dreptul”, au minţit, iar acum fac cum făceaţi şi voi, pun noi taxe şi biruri tot mai aberante, îşi pun neamurile pe funcţii, nu au soluţiile miraculoase de care făceau vorbire.

Democraţia presupune o OPOZIŢIE PUTERNICĂ  fără de care ne putem aştepta la derapaje, la accente cu iz de dictatură, de grandomanie, de suficienţă.

Observator 1 - februarie - 2013

One Response so far.

  1. Pamanteanul spune:

    Ce bună e meseria asta de scos vorbe, mai ales că certifică cele scrise aici.Manual New World Order scris în urmă cu 108 ani : ”Principalul nostru obiectiv este să slăbim mintea publicului prin nesfârşite critici, făcute în nenumărate direcţii; să îndepărtăm reflecţiile serioase ale publicului căci acestea pot da naştere la rezistenţă; să distragem forţele minţii spre lupte false fără scop. În loc să ne războim să stingem focul, vom folosi pasiunile lor, vom lua ideile lor în loc să le eradicăm, le vom cultiva şi le vom amesteca, important este să nu fie finalizate aceste idei, să rămână într-un veşnic amestec brut, primitiv. Pentru ca opinia publică să fie în mâinile noastre trebuie să o aducem într-o stare de zăpăceală, prin oferirea unor puncte de vedere atât de contradictorii din toate părţile, încât să-i facem pe oameni să-şi piardă capul în acest labirint, pentru a ajunge la concluzia că cel mai bine e să nu-şi mai bată capul cu nici o chestiune politică. Publicul nu trebuie lăsat să analizeze prea serios nici un eveniment, trebuie bombardat cu un şir nesfârşit de evenimente, false probleme şi pasiuni primare. Trebuie să descurajăm orice iniţiativă personală, dacă în spatele ei se află şi inteligenţă, această iniţiativă poate face mai mult decât milioane de oameni, nimic nu e mai periculos decit iniţiativa personală.”

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...