logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Canicula reorganizării ANAF a trecut, dar efectele acestor zile toride de împărţire a influenţei pe mediul economic se vor vedea mai târziu.

Căci eu nu cred că şarpele cu ochelari care este baronul de Vrancea, Marin Oprişan, este mort aşa cum cred alde Dan Nica, Victor Dobre, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre.

În urma negocierilor, Constanţa şi-a tras partea de temut rezultată din reorganizarea ANAF: Direcţia Regională Antifraudă, în care s-au topit şi Garda Financiară şi Vămile. Deci, chiar cu şef din Bucureşti, Direcţia Regională Antifraudă a Constanţei lui Constantinescu şi Mazăre va controla judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

Direcţia Regională de Finanţe Galaţi, care va coordona aceleaşi judeţe, obţinuită de liderii politici locali, va fi coordonată de către liberalul vrâncean Eugen Ciorici, om bun cu Oprişan şi cu liderul penele Nini Săpunaru. Aşa că ne-am ales doar cu instituţia care va avea personalitate juridică la Galaţi, comanda politică fiind la Vrancea.

Tot la Galaţi a rămas şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice, care va controla colectarea finanţelor pe aceleaşi şase judeţe şi va fi coordonată, totuşi, de către uselistul Costică Onica.

Ei, eu cred că greul negocierilor instituţionale, până la fixarea capitalelor de regiuni, abia acum începe.

Căci nu cred că Oprişan, cu mare influenţă în politica de la vârful pesede şi usele, va accepta să dea atât fără ca Vrancea, Focşaniul să nu devină capitala regiunii, fie ea formată doar din Brăila, Buzău, Galaţi şi Vrancea. Căci e clar că Tulcea va rămâne captiva Dobrogei, de fapt a Constanţei celorlalţi foarte grei baroni locali ai pesede.

Un pamflet pe această temă puteţi citi în pagina 4.

Gelu CIORICI 30 - august - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...