logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Adevărul este că niciodată nu am agreat minunea aceasta cu organizarea unui Festival al Scrumbiei în urbea noastră. Asta pentru că sună ca draku, iar numele şi ideea au fost asociate cu Florin Pâslaru (vezi organizarea din ziua de Florii), cel mai „iubit” dintre pământenii ţinuturilor de la Dunărea de Jos. Demolator de afaceri pescăreşti pe malul Prutului sau a fabricii de peşte şi conserve de peşte, amplasată pe malul Dunării, în Port, individul cu pricina a devenit erou al marii societăţi, fiind mai apoi promovat în Parlamentul României.

Ani la rând, Florinel s-a ocupat de organizare, având „exclusivitate” în manipularea sumelor alocate din bugetul Primăriei, ba chiar se spune că şi-a patentat festivalul la OSIM. Ani de-a rândul s-au sifonat mulţi bani din visteria noastră, în numele scrumbiei, pentru îndestularea guşterilor, ba chiar domnul deputat şi-a implicat ca peste tot odrasla, cu firma sa, în circuitul banilor cu miros de scrumbie.

Anul acesta, mai precis duminica trecută, ne-am tot fâţâit pe faleză (Deh! Asta ne este meseria) la renumitul Festival al Scrumbiei, să ne lămurim şi noi pe ce se duc cei 130. 000 lei aprobaţi din bugetul Primăriei pentru organizarea parangheliei. În primul rând, nici urmă de politruci vii, nici urmă de „sărbătoare”, nimic deosebit care să ateste că s-ar putea întâmpla ceva anume. Două corturi, grătare cu mici şi bere, scrumbia fiind rara avis, o fanfară leşinată (la propriu) ce se reprezenta la foişorul de pe Faleză, un concurs de pescuit şi acela plictisit ca participare şi cam atât. Pe ce draku s-au putut cheltui 130. 000 lei, numai Primarul Stan şi guşterii din Primărie ştiu. Ceea ce ştim noi ca şi gazetari este faptul că aşteptăm să aflăm unde s-au scurs banii? În ce buzunare? Pentru că mâncarea şi băutura au fost pe banii „clientului”, fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” e a Consiliului Judeţului şi plătită pe stat de plată, ca salariaţi. Rămâne concursul de pescuit la care premiile au fost simbolice. În rest, NIMIC.

Gurile rele din târg, spun că bănuţii (aproape 30. 000 euro) s-au scurs tot în buzunarele „tăticului” scrumbiei ca festival, adică ale lui Florinel care deţine monopol pe brandul cu „Festivalul Scrumbiei” şi fără aprobarea lui, obţinută pe BANI, nu se poate vorbi de SCRUMBIE în FESTIVAL.

Dacă or fi adevărate aceste bârfe şi zvonuri, nu avem de unde şti, poate ne spun cei din Primăria lui Stan pe ce s-au cheltuit banii. Dacă nu, somăm (da! Ne permitem ca fiind a patra putere în stat şi câinii de pază ai democraţiei şi statului de drept) instituţiile specializate cu sediul în Republicuţa Galaţi – Curte de Conturi, DIICOT, DNA, să ne lumineze şi dacă e cazul să scoată armamentul din dotare, „cătuşele”. Ne-am săturat de FRĂŢIETATEA în cumetrie a celor chemaţi să ancheteze şi să aplice legea contra guşterilor din Primărie şi nu numai. Chiar nu se mai poate şi vom iniţia o sesizare la instituţiile centrale cu privire la lentoarea şi băltirea întru rezolvarea multiplelor probleme sesizate în media gălăţeană. Ceva nu e în regulă cu VOI, faţă de cele întâmplate în celelalte judeţe ale ţării, faţă de ceea ce se vede la nivel central, faţă de cerinţele Preşedintelui Iohanis, ale ambasadelor străine, ale Uniunii Europene. E clar?

JAP 10 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...