logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Carevasăzică, pe când Solidaritatea lui Tiber amână mitingul nemulțumiților din Sidex pentru 6 noiembrie, când se presupune că va fi soare şi căldurică, Combinatul e ca şarpele care îşi digeră coada: şi tot mânâncă, şi tot mănâncă, până va deveni o şopârlică mică mică, care repede repede se va strecura într-o crăpăturică din macadamul „integrării” în Europa lor. Dar până atunci  merge ceva gargară de comunicat, executată impecabil de omul aparențelor şi al şorțulețelor.

„ Declaraţie de presă. Galaţi, 26 octombrie –  “ArcelorMittal Galaţi îşi exprimă deopotrivă îngrijorarea şi regretul privind apariţia unor afirmaţii publice neadevărate împotriva companiei noastre şi care dovedesc o necunoaştere a realităţilor actuale.

O spunem încă o dată: nu avem în desfăşurarea un plan de închidere a Combinatului ori a fluxului cald. Dar, pentru a ne adapta la dificultăţile pieţei – în Europa cererea de oţel a a scăzut cu 25% faţă de 2007 – implementăm un model de flexibilitate pentru echipamentele principale. Acesta ne va ajuta să ne adaptăm rapid la piaţa în schimbare şi să protejăm Furnalul nr. 5.

Unitatea noastră execută operaţiuni de demolare exclusiv la echipamentele ieşite din uz, care sunt la finalul duratei normale de viaţă şi care nu vor mai fi repornite vreodată. Cele mai multe dintre aceste echipamente au devenit un risc pentru mediu şi pentru oameni. În acest an două persoane şi-au pierdut viaţa în timpul unor tentative de furt desfăşurate la utilaje din această categorie. Este în responsabilitatea noastră să stopăm aceste lucruri. Fierul vechi generat, o resursă valoroasă pentru noi, este reciclat intern ajutând la îmbunătăţirea costurilor şi – astfel – la protejarea slujbelor.

Redistribuirea de lucrări de la contractori către echipele proprii, programul de planificare a forţei de muncă, organizarea unei scheme de separare voluntară cu compensaţii financiare (o referinţă în industria noastră), construirea unei relaţii normale cu partenenerii sociali, toate acestea sunt parte a măsurilor responsabile, legale şi profesionale pe care le luăm în vederea adaptării la noile condiţii de piaţă. Dorim să asigurăm comunitatea că aceste eforturi intense au ca scop protejarea slujbelor, precum şi menţinerea Combinatului ca principal pilon al economiei locale”.

E? Aşa mai merge. Dormitați liniştiți, tovarăşi siderurgişti şi stimabili candidați la al patrulea mandat! În Românica nu se demolează, ci se implementează modelul de flexibilitate.

Silviu VASILACHE 1 - noiembrie - 2012

2 Responses so far.

 1. c spune:

  pai esye iesit din us deoarace am fost tepuiti, indienii nu au invetsit in echipamente noi cele 350 milioane promise, asa puteam taia si noi combinatul
  asta nu a fost privatizare
  a fost tepuira oamenilor care au muncit la ridicarea combinatului

  nu tepuirea statului, pentru ca statul roman in forma actuala nu deserveste interesele tarii, statul roman in forma actuala nu este altceva decat rau suprem al romaniai ca stat

 2. cobra spune:

  #1 ROMANIA FILM …… — cobra 12-11-2012 10:28
  …………prezinta : NEGOCIEREA.
  o cooproductie : hyndo,franco,ro maneasca.
  acest serial este interzis vizionarii fara acordul pensionarilor.
  filmul prezinta drama celor 7800 de nepunticiosi ascultatori ai celor 1001 povesti rostite de SAMDAR SEHEREZAD,si savoarea gustului de BORS acru consumat de CRACIUN,alature a de pomul RIBOBRUN,la lumina SCINTEII BEZMANICE prevestind de doi bani negociere si urarea „FSS&AMG IMPREUNA REUSIM !”
  PREMIEREA VINERI 16 NOIEMBRIE 2012,LA SALA ULTIMILOR RESURSE UMANE.
  Citat

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...