logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

VicePopaM-am abţinut ceva timp de la aceste rânduri, în special cât s-au aflat protagonistele meciurilor Fed Cup la noi în oraş. Ar fi fost cel puţin un gest de proaste maniere să se trezească într-o dimineaţă comparate pe prima pagină cu o pereche de porci la proţap.

Dar acum, că tot am rămas doar noi între noi, să ne reamintim o replică dată la cel mai înalt nivel de la care se poate întrevedea o grosime incredibilă a şoricului responsabilităţii politico-administrative. La discuţiile din Consiliul Local, Viceprimarul Florin Popa i-a cerut primarului Marius Stan să-şi asume contractul de asociere dintre municipiul Galaţi şi Federaţia Română de Tenis vizavi de cheltuielile efectuate cu ocazia meciurilor de la Patinoar.

Pentru 392.000 de lei şi eventuale suplimentări, Popa a pretins, inclusiv în numele celorlalţi consilieri locali, ca Marius Stan să-şi asume „responsabilităţile pe care controalele care vin le stabilesc în sarcina Consiliului Local”.

Foarte ciudat cum a răzbit, dintr-odată, teama de controale în aleşii noştri. O fi fost plecat viceprimarul Popa din oraş şi de pe planetă când s-au făcut şi alte cheltuieli greu de justificat dar de aceeaşi anvergură? Or fi fost în transă toţi consilierii amuţiţi dindărătul vicelui, într-o unanimă aprobare tacită colectivă şi complice, când se dădeau 100.000 de euro pe o butaforie reprezentând impresionante clădiri istorice, dar „demolată” de prima rafală de vânt mai serioasă?

Iar la cei 100.000 de euro de mai sus, să mai amintim o sumă cel puţin la fel de mare pentru un Ro-velion 2014-2015 cu doar vreo… sută de spectatori. Dar şi cheltuirea a 100.000 de lei pentru patru porci sacrificaţi la Crăciunul Inimilor (pline de colesterol…). Preţ de fazani,  dacă mă întrebaţi pe mine. Fiindcă la vreo 100 de lei kilul de carne, cât ar rezolta în urma unui control mai amănunţi al slinoasei pomeni populiste din faţa Sălii Sporturilor, zici că porcăriile la caserolă de plastic şi tacâmuri de unică folosinţă au fost servite în sala candelabrelor de la Marriot, nu pe betonul crăpat din dosul pubelelor de la McDonald`s …

 

Lui Florin Popa îi miroase a populism concurent

Măcar, la Patinoarul polivalent, de 400.000 de lei, ne-am delectat la cu opt tenismene de înaltă clasă! Adică, la un calcul sumar, ca la piaţă, două la suta de mii de lei.

Dar cum v-ar suna o comparaţie între „gazelele” cu rachete şi porcii hăcuiţi ostentativ în faţa Sălii Sporturilor, domnilor viceprimar şi consilieri? Dincolo de comparaţii aproape grobiene la care ne-ar putea duce cu gândul subita grijă a viceprimarului pentru banul public, leit-motivul ăsta cu suta (de mii, de lei, de euro) este, în fapt, esenţa păguboaselor practici ale administraţiei locale. Unde merge mia, merge şi suta – nu-i aşa, domnilor aleşi?

Adică, după atâtea cheltuieli cărora abia le mai ţine şirul presa, darămite Camera de Conturi, chiar vreţi să credem că de banii noştri vă roade grija? Cum să dai în plâns pentru nici 100.000 de euro cheltuite pe un eveniment sportiv de talie internaţională când un parc industrial de tot râsul curcilor locale înghite mai mult de-atât, lună de lună, de 10 ani încoace, producând doar garduri frumos vopsite şi goale pe dinăuntru?

Eu cred că fix „porcăria” de Crăciun, de pe platoul Sălii Sporturilor, i-a aţâţat simţurile vicelui Popa, nicidecum nu s-a-ncurcat el în iţele filéului (!) de la patinoar. Se simte în aer mirosul de ciolan anticipat şi este posibil să fi început „campionatul” intern de desemnare a candidatului alianţei de stânga. Aşa încât, cei care zi de zi îşi taie pe sub masă hălci din avuţia oraşului aruncă acum unii-ntr-alţii cu ciozvârte bune doar de prostit fraierii cu maţele goale şi se acuză reciproc şi ipocrit de populism. Când, ce să vezi!, acesta li se scurge jenant, pe obraji groşi ca şoricul, de fiecare când deschid gura plină de promisiuni expirate şi exasperant de goale.

Mihai Angheluţă (www.madeingalati.ro) 27 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...