logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

În data de 5 octombrie, Primăria Galaţi i-a premiat pe toţi elevii cu rezultate deosebite, obţinute în decursul anului școlar 2013-2014. Printre acestea, putem aminti numeroase exemple din cadrul elevilor Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, care au adus întotdeauna premii excepţionale și diversificate, demnostrându-și an de an nivelul chiar de ei creat, deci de neegalat.

 

Cel mai important premiu i-a fost acordat elevului Robert Râclea din clasa a XI-a A, daorită faptului că a obţinut nu doar medalia de argint la Olimpiada Internaţională de „Știinţe pentru Juniori”, dar și medalia de aur la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada”, secţiunea chimie. Pentru aceste rezultate impresionante, Robert a primit două cecuri din partea Primăriei Galaţi, unul în valoare de 1300 lei și unul de 6000 lei. Suma nu este exorbitantă, cum ar spune unii, ba chiar îndrăznesc să spun că este un preţ mic pentru un prestigiu imens, adus nu doar liceului și orașului, ci ţării de asemeni. Drept profesor coordonator, o felicităm pe domnișoara Lidia Mînză, care obţine încă un rezultat remarcabil prin elevul ei, Ștefan Nedelcu, din clasa a X-a D, premiat cu suma de 300 lei pentru Menţiunea Specială de la Olimpiada Naţională de Chimie. Tot la această materie, eleva Alexandra Ciurescu din clasa a XII-a C, având ca profesor coordonator pe doamna Ruxandra Șerban, obţine o Menţiune Specială la Olimpiada Naţională și, de asemeni, unu cec de 300 lei din partea Primăriei.

La Olimpiada Naţională de Informatică, elevii Bogdan Serea ( XI A), Ștefan Iordache ( IX D), Tudor Profir ( XII A), având ca profesori coordonatori pe doamna Mihaela Stan, doamna Luminiţa Cobzaru și, respectiv, doamna Lizeta Iordachi, obţin fiecare câte o medalie de bronz și sunt răsplătiţi, astfel, cu câte un cec în valoare de 300 de lei.

Totodată, eleva Silvia Taftă, din clasa a XI-a A, care a obţinut Menţiune la Olimpiada Naţională de Limba Franceză, având ca profesor coordonator pe doamna Carmen Marcu, va primi și ea un cec de 300 de lei. La fel primește și elevul Ionuţ Deaconu ( XII A), participant, de data aceasta, la Olimpiada Naţională de Șah, unde obţine Menţiune.

Când vine vorba de Olimpiada de Limba Germană, trei elevi se remarcă. Primul, Șerban-Mihai Bratu, elev în clasa a XII-a A, primește un cec de 500 de lei pentru obţinerea Premiului III la proba pe echipe și Menţiune la proba individuală, nivelul B2. Aceeași sumă o va primi și eleva Irina Roșu ( XII A), care a luat Premiul III la proba individuală și Menţiune la proba pe echipe, la impresionantul nivel de C1. De asemeni, eleva Claudia Smadu obţine același cec pentru premiul III câștigat la această olimpiadă. Cei trei elevi menţionaţi anterior au fost coordonaţi de doamna Roxana Gogoașă, un alt profesor de excepţie din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”.

În cadrul Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, eleva Angelica-Gabriela Popa, din clasa a XI-a A, reușește să obţină Menţiunea de Onoare și, astfel, un cec în valoare de 300 de lei. De asemeni, eleva Ana-Maria Fotache ( XI F) va fi premiată pentru rezultatul deosebit, obţinut la Olimpiada Naţională de Religie, având ca profesor coordonator pe domnul Daniel Bejan.

Toate aceste premii în bani oferite de Primăria Galaţi sunt pe bună dreptate meritate, dar cum de a fost făcută în acest an atâta dreptate? Se apropie cumva alegerile, domnilor?

Nu în cele din urmă, elevul Adrian Murariu, elev în clasa a XII-a A, obţine unul dintre cele mai importante premii, și anume Medalia de Argint în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Știinţele Pământului, având ca profesor coordonator pe doamna Ruxandra Șerban. Foarte interesant este faptul că acest elev nu a fost încă premiat, domnilor, dar oare de ce? Aceeași întrebare a fost adresată și Primăriei, a cărei membri aruncau vina unii pe alţii. Premiul acestui olimpic v-a dat acum socotelile peste cap? Noi am înţeles, domnilor, că anul acesta aţi triplat premiul pentru medaliile de la internaţională și înţelegem, desigur, că nu vi s-au părut brusc mai importante și ca aceste cauze au altă natură, dar o treabă nedusă până la capăt pierde multe laude, să știţi!

Oricum ar fi, ne bucurăm că viitorul nostru, reprezentat de acești copii minunaţi ( și nu doar ei), este răsplătit pentru munca depusă și prestigiul adus. Felicitări tuturor premianţilor, ba chiar tuturor elevilor care au participat și participă la olimpiade, tuturor profesorilor coordonatori extraordinari, care îi îndrumă pe elevii lor spre performanţe! Felicitări Colegiului Naţional Vasile Alecsandri, care este întotdeauna el însuși o performanţă. Felicitări Primăriei Galaţi pentru premiile acordate și ne bucurăm, Galaţi, că te bucuri tu de atâtea laude!

 

Vitamina A&C 17 - octombrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...