logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Adevărul este că din noianul de promisiuni electorale ale lui Stan, s-a ales praful şi pulberea, intrând la categoria minciuni, neputinţă, neştiinţă, amatorism, prostie, curvăsăraie politică, manipularea populimii votante.

Iată, în categoria demagogiei versatile intră şi ceea ce trebuia să se întâmple în BINE la Primărie, la stabilimentul care adăposteşte sutele de salariaţi şi care, prin structurile sale, trebuie să asigure buna funcţionare a Republicuţei Galaţi.

Ori, conform promisiunilor lui Stan, lucrurile nu s-au îmbunătăţit ba chiar putem să spunem că s-au înrăutăţit, adâncindu-se racilele lăsate de vechea conducere administrativă.

S-a promis o triere, o asanare, o periere a întregului personal, pe bază de profesionalism, pe noi coordonate morale. S-a mai promis că organigrama va fi una nouă, mai suplă, mai funcţională, cu şefi de compartimente apolitici, fără nepotism. În aceeaşi categorie se înscrie şi promisiunea de a dispărea sau măcar a reduce birocraţia şi corupţia care puseseră stăpânire pe Primărie. Acum, după doi ani şi jumătate de mandat, avem imaginea clară a neputinţei, a faptului că nimic din cele de mai sus nu s-au realizat, a conservării şi perfecţionării artei de a „nu face”, de a nu fi în slujba cetăţeanului, de a nu rezolva problemele stringente ale urbei.

Am încercat cu diferite ocazii, în articole anterioare publicate, să analizăm în detaliu anumite aspecte care vin să întărească concluziile noastre. Iată, acum o să facem o radiografie din alt unghi, o să scoatem în relief alte aspecte şocante. Am supravegheat o zi modul în care la Primărie, în clădirea cea mare, decurge activitatea şi am constatat următoarele: la primele două ore ale dimineţii se adună cam toţi cei care au oarecare funcţii şi obligaţii, la care se adaugă o anumită categorie de şmekeri precum consilieri, de ăştia cu „gulere albe” în afaceri şi învârteli, o anumită lume de „casă” care umple parcarea cu limuzine şi maşini de lux. Birourile se umplu şi ele aşijderea, la care se pune „ţara la cale”, se beau cafele, se rezolvă interesele, se face lobby şi tot aşa. Toată forfota începe să înceteze pe la prânz când oamenii se răspândesc la mâncare şi băutură, tot în găşti, pe la cârciumile din târg (unele). După amiază dacă se mai întorc câţiva la treabă, e lucru mare şi doar din întâmplare.

Comunicare cu populimea, cu alte persoane cu oarece atribuţii în târg este aproape zero. La telefon nu găseşti neam „un şef”, nu-ţi răspunde chiar dacă te are în agenda telefonului, dacă nu, niciodată în veci, iar când vorbeşti cu secretarele, au un sictir de te bagă în boală cu răspunsuri gen: nu este, nu ştiu, nu a spus când se întoarce, mai sunaţi, mai căutaţi, poate… şi tot aşa.

În tot acest timp „pulimea” parcă e speriată de moarte, adică funcţionarii de rangul doi, trei, patru, din birouri şoptesc, nu hotărăsc, se ascund după calculatoare sau stau cu nasul în hârtii, se lipesc de perete precum fantomele, sunt terorizaţi şi mor de frică, sunt penalizaţi însuşi în a respira normal.

În Primărie parcă te afli într-un loc PARANORMAL, de SF, sau horror, ai senzaţia nefirescului şi a maleficului. Ca să iei o aprobare legală de exemplu la urbanism, de a construi, de a dărâma, de a intra în legalitate, de a…, intri într-un malaxor din care ai toate şansele să înnebuneşti.

O mie şi una de cereri, de taxe, de avize, de expertize, de ştampile, de aprobări, de solicitări care te fac să urăşti STATUL să urăşti însuşi faptul că trăieşti aici şi nu oriunde de aiurea.

Ei, funcţionarii, ei, şefii şi şefuleţii, din prostie, din necunoaştere, din lipsă de profesionalism, din lipsă de răspundere îşi bat joc de noi, ocupându-se de hârtii, de semnături, fugind de fapt în a-şi asuma răspunderea atribuţiilor. Luni şi luni de aşteptare şi bătaie de joc.

Oriunde te-ai duce în Primărie, trebuie să aştepţi, trebuie să fii programat, trebuie să fii bătaia lor de joc, trebuie să-ţi pierzi timpul de aiurea, trebuie să suporţi obrăznicia, lipsa de condescendenţă şi aroganţa funcţionarului.

De fapt nimic, dar ABSOLUT NIMIC, nu funcţionează în mod normal la PRIMĂRIA lui Stan.

În fapt, o gaşcă de interese şi oameni de casă, de încredere ai acestuia, de slabă calitate, suprapusă peste o încrengătură rău mirositoare, înrădăcinată şi neextirpată de NOUL PRIMAR fără „coaie” şi ştiinţă.

Uite de aceea, domnule Stan, spre lauda gălăţenilor, Iohannis a câştigat la Galaţi, pentru că dumneata, cel care nu va mai fi votat nici de draku’ ai împânzit oraşul cu panouri prin care afirmai, îndemnând populimea, că şi tu votezi Ponta.

Observator 30 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF