logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

galatiPrimarul meu nu vrea să fie primar.

Primarul meu nu are primărie.

Primarul meu e câte puţin din toţi, câte puţin-ul adunat în momentele în care ne plângem de oraş, în care vrem să schimbăm, momente după care ne reîntoarcem cu gândul la ale noastre, hotărându-ne, poate, că trebuie să NE schimbăm. Ceea ce e bine.

Primarul meu ştie bine că trebuie să plece, ca să aibă de unde să se întoarcă. Primarul meu a plecat din oraş, din ţară, a plecat ca să SE schimbe, ca să se întoarcă să NE schimbe. Primarul meu e plecat departe, lucrează la omul care vrea să devină, la omul pe care vrea să îl vadă în fiecare din noi. El strânge (informaţii şi bani care să îl susţină la întoarcere) şi plânge departe de casă, pentru că „acasă” nu poate deveni omul care vrea să devină, omul de care au oamenii nevoie. Ironic, nu? S-ar zice că nicăieri nu e mai bine ca acasă, dar pe la alte „case” parcă e mai bine.

Deci primarul meu stă şi priveşte lucrurile în ansamblu, din exterior, dar gravitează spiralat în jurul problemei, adunând tot ce îi trebuie pe parcursul traiectoriei. Dar pe drum, primarul meu îşi poate pierde speranţa sau poate găsi ceva ce îl mulţumeşte mai mult pe omul care a devenit decât a se reîntoarce printre mulţi NEoameni şi oameni neşlefuiţi. Sau primarul meu ajunge acasă şi „acasă” al lui îi dă în cap (diplome nerecunoscute de sistem etc). Primarul meu nu ajunge niciodată primar.

Şi, gândindu-le cum le-am gândit şi eu, primarul meu nici nu vrea să fie primar.

 

Vitamina A&C

(elev aflat în primul an cu drept de vot)

Vitamina A&C 15 - aprilie - 2016

One Response so far.

  1. STUDENT spune:

    eu articol de exceptie
    !

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...