logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Vineri  trec pe lângă Prefectură şi văd zarvă mare, forfotă, mişcare în sus şi în jos, ceea ce demonstra că se pregăteşte ceva la stabilimentul cu pricina. În primul rând, în parcare nu mai era loc neam ba chiar din lipsă de spaţiu multe maşini erau parcate pe trotuar în faţa clădirii, pe strada Domnească. Mă întorc şi întreb pe un şofer de limuzină „ce şi cum” şi îmi spune că e şedinţă mare cu primarii şi alţii de prin  judeţele din jur, Brăila şi Tulcea. 

 

Huooo!, hoţule, mincinosule!

Tot atunci observ că opreşte o maşină a Jandarmeriei din care mai mulţi jandarmi coboară garduri portabile de delimitare a perimetrului, în timp ce vizavi de Prefectură, în parcul din faţă, încep să se grupeze câţiva pensionari pregătiţi de proteste. Mă uit cu atenţie şi observ că încet, încet, se îngroaşă atât rândurile „protestatarilor” cât şi ale jandarmilor ce se retrag discret pe o alee lăturalnică. Plec, am treabă, trebuie să mă întâlnesc cu cineva. Mă întorc peste jumătate de oră şi aflu de la câţiva „gură cască” că am pierdut cel mai frumos moment, unic, extraordinar, de neimaginat. La niciun an de la alegeri, Primarul Republicuţei Galaţi, venind de la „doi paşi”la Prefectură, este văzut de protestatari şi făcut ţăndări. Adică, „huo…”, „pe a mă-tii”, „hoţule, mincinosule”, scuipături, ameninţări cu pumnul, ce mai, tot arsenalul arătat cu năduf zâmbăreţului, sfidătorului şi arogantului nostru Primar.

Iar  când vă spuneam că s-a ales praful şi pulberea de capitalul de „simpatie?” şi încredere, de speranţă şi optimism, credeaţi că mâncăm castane.

Asta este rodul unui an de zile în care nu s-a întâmplat nimic bun în târgul nostru amărât şi în care tot omul şi-a dat seama de rechinul pus să aibă grijă de peştişorii din acvariu, de cât de lacom şi hulpav, nesătul şi şmecher poate fi LUPUL pus paznic la oiţele Domnului.

Pe surse, cică la etajul superior al Prefecturii s-ar fi discutat despre „megapolisuri”, despre drumuri expres pe trei benzi, despre TUNELUL lui Stan şi tot aşa.

150.000 de euro studiu pentru TUN-EL!

Dacă este aşa, noi ne facem datoria să spunem că firma aceasta adusăla Primărie, cu surle şi trâmbiţe, cu nume pompos, în care au lucratla Galaţinumai români ca şi noi, ce a încasat 150.000 euroi plus TVA(!), a fost desemnată „aprioric” de către Primarul „care este” să câştige şi afacerea de vreo 10 milioane de euroi pentru studiul de fezabilitate al TUNELULUI.

Banila Primărienu sunt nici pentru buna funcţionare a Republicuţei pe ansamblu, vai de mama noastră, rupţi în cur, iar edilii visează să ne împrumutăm prin emisie de obligaţiuni. La un studiu mai atent asupra bugetului, vom vedea cât de periculos devine gradul de îndatorare, cumulând datoriile existente cu cele viitoare,  care se vor angaja  pe spinarea noastră.

Priveam zilele trecute la televizor şi-l aud pe primul ministru Ponta vorbind despre bunele relaţii pe care le are cu China, despre deschiderea pe care o promovează cu aceasta, despre tradiţiile şi apropierea cu MAREA  putere economică, despre investiţiile necesare şi aşteptate ale acesteia în România, făcând trimitere printre altele şi la PODUL de peste Dunăre de la Măcin, Brăila, Galaţi.

Şi, uite aşa ne apucă FANTACSIA, adică dăm nişte telefoane la „cine ştie” şi aflăm că la POD avem studiu geo făcut, studiu de fezabilitate realizat, proiectare şi arhitectură aşijderea, bani şi tehnologie,  de asemenea şi că problema ar fi doar garanţia guvernamentală care ar creşte deficitul ţării impus de FMI. Păi, atunci de ce mai avem fantasmele cu tunelul? Iar deducţia noastră este clară şi posibilă, adică de ce PONTA cu ale sale viziuni şi nu cele ale noului Primar cu ai săi liberali, de ce să nu angajăm noi (gaşca lui STAN) cheltuieli cât cuprinde, eventual şi partenerii şi tot tacâmul necesar. Astfel, gloria şi banul sifonat prin dedulcire la o astfel de investiţie ar fi pe măsură, nu glumă. Nu mai umblăm cu sute de mii de euroi, gen „Serbările Galaţiului” ci cu milioane. Păi, dacă facem POD, noi ăştia, instalaţi la puterea Republicuţei cu ce ne mai alegem? Cu o sulă! Se ştie că, chinezii „nu dau şpagă”, că nu au o astfel de noţiune în cultura lor.

Oricum, poporul acesta blegit şi prostit al Republicuţei nu mai poate „duce”, e prea sărăcit, anemic şi flămând, cu răbdarea la limită. Faceţi studiu de fezabilitate a TUNELULUI lui Stan şi al zaharisitului de  Săvel Rotaru, daţi zeci de milioane de euroi, dar vă avertizăm că în cazul în care  concluzia este „nu se poate” sau „nu se justifică”, sau nu are mai apoi cine să-l facă (nu sunt banii),   într-un an sau doi, vă garantăm că populimea o să turbeze făcându-vă să treceţi Dunărea înot, alegându-se praf şi pulbere de averile şi numele voastre, consemnate mai apoi în istoria vremurilor  la capitolul „DIAVOLI”.

Vasile Periscop 22 - martie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF