http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

marius_stan_24_09_55176100DNA – Structura Centrală anchetează patru speţe de milioane de euro

În încăpătorul şi ultra-amenajatul şi dotatul sediu al DNA-Structura Teritorială Galaţi e confort, căldură, linişte, iar vara umbră, răcoare şi aer condiţionat. Adică există splendide condiţii de anchetat dosarele de mare corupţie, prin care a fost furat şi distrus întregul sistem economic, până dincolo de orice perspectivă de revenire. Chiar şi întărită cu doi noi procurori, structura teritorială a acestui parchet nu dă semne că are voinţa şi capacitatea de a ieşi din derizoriul în care a fost târâtă de apucăturile unor procurori ca Ivan şi Aghiniţei, mari cadre didactice universitare. Aşadar, iată că şi în ce priveşte marile tunuri de milioane de euro pe care le-am semnalat încă din anul 2013, date banului public din taxe şi impozite de către primarul Marius Stan şi gaşca de care s-a înconjurat prosteşte, se ocupă tot DNA-Structura Centrală, ca şi în cazul marilor lovituri date imperiului financiar al lui Cătălin Chelu, de care tot o Structură Centrală, dar a DIICOT, se ocupă, nicidecum structurile teritoriale scufundate în cauze mici, dictate de orgolii personale, trecute şi viitoare, la fel de mici.

 

Audituri şi serbări de 1,2 milioane de euro

Desigur, Camera de Conturi a Judeţului Galaţi semnalează în rapoartele sale anuale neregulile economico-financiare depistate în instituţiile statului, apoi le trimite instanţelor de judecată şi cam atât, căci juriştii ei dorm, se pare. Iată că odată intrat cu picioarele în Primăria Galaţi, Marius Stan a fost şi el neîncrezător în CCJ şi a comandat un audit unei firme private din Bucureşti. Dar înainte de asta ar fi trebuit să vă spunem că la DNA-SC există Dosarul nr. 514/P/2013, în baza căruia, la data de 29.09.2015, prin semnătura procurorului-şef de Secţie Anticorupţie Doru Ţuluş, a fost transmisă o solicitare Primăriei Galaţi, în care sunt vizate patru chestiuni tehnice, prima fiind acel audit comandat de către primarul Stan firmei bucureştene Princewaterhouse Coopers. Acesteia i-a fost comandat, la 26.03.2013 un Raport privind „Analiza activităţii Primăriei Municipiului Galaţi din perspectivă juridică, economică şi organizaţională, audit plătit cu 200.000 de euro. La punctul doi sunt solicitate ordinele de plată emise de către Teatrul Muzical „Nae Leonard” prin care au fost achitate de Primărie suma de aproape patru milioane de lei firmei Publi Store SRL Cluj Napoca, în baza contractului de organizare de evenimente sub sloganul „Să (re)descoperim Galaţiul”, încheiat în 28.11.2012, aspect despre care Impact-est a scris la momentul acela.

Aşa că daţi căutare în arhiva ediţiei on line a ediţiei www.impact-est.ro a articolului „Noii şmenari ai noului Galaţi” pentru a afla că noi am scris încă din 29 martie 2013 despre această nelegalitate prin care firma Publi Store Cluj a primit prin încredinţare directă 3,22 milioane de lei fără TVA, contractul nr. 4190/28.11.2012 fiind încheiat în aceeaşi zi cu începerea acţiunilor, iar firma din Cluj se înfiinţa în aprilie 2012!

În aceeaşi zi cu semnarea contractului au fost făcute şi plăţile, iar peste două zile a avut loc vârful evenimentului.

La punctul trei din adresa DNA-SC este solicitată o copie după Ordinul de Plată prin care a fost achitată o factură în valoare de 700.000 de lei noi, reprezentând achiziţia de echipamente de comunicaţii radio şi transmisii video, de la firma Centrul pentru Servicii de Radiolocaţii SRL Bucureşti, controlată, pare-se, de jurnalistul Bogdan Chireac, plată făcută în 27.12.2012.

Punctul patru pe care îl solicită conducerea DNA se referă la actul adiţional încheiat între Primărie şi Agridelta Serv SRL Vădeni, Brăila, privind arendarea a 655 de hectare de teren agricol, situat în Cartierul pesede  Năstase – Nica – Nicolae „Dimitrie Cantemir”, contract prin care în doi ani Primăria ar fi încasat nimic.

 

Detalii încriminatoare care se pot solda cu multă răcoare!

Desigur că Stan s-a lăsat consiliat de toganii săi din Direcţia Juridică pentru competenţa cărora a angajat patru case de avocatură şi a îmbrăcat dizlocările de fonduri în HCL – uri (Hotărâri de Consiliu Local). Aşa că pentru punctul unu, suma de 200.000 de euro are în spate HCL 40 din 09.08.2012. Pentru recuperarea TVA din derularea investiţiilor între 2006-2013 se apelează la servicii de consultanţă prin HCL 509 din 21.11.2013, HCL care are în spate toate rapoartele şi avizele de specialitate (Direcţiile Economică, Juridică, Financiară) care nu-şi fac, de regulă, treaba aşa că scot astfel de servicii la licitaţie pentru a plăti comisioane de 10%, ceea ce înseamnă 2.024.000 lei noi, către aceeaşi firmă bucureşteană Princewaterhouse Coopers! Şi metoda e simplă. De pildă, noul director al ADP, acel misterios Popa, a cerut un audit pentru că are nevoie de bani ca să-şi desfăşoare activitatea! Simplu, nu?

În ce priveşte arendarea celor 655 de hectare de teren arabil, netede ca-n palmă, şi prevăzute cu sisteme moderne pentru irigaţii, am contactat firma Agridelta Serv SRL Vădeni, dar patronul Ion Badea nu a catadicsit să ne transmită care este valoarea contractului, semn că este obişnuit cu DNA încă de când le-a tras de sub picioare 15 hectare de păşune celor din comuna Siliştea, sat Mărtăceşti, judeţul Brăila. Şi, iată, domnule procuror şef Doru Ţuluş, firma Agridelta a avut în 2014 o cifră de afaceri de peste 24 de milioane şi un profit brut de 7,7 milioane de lei, cu 54 de salariaţi.

Vom reveni.

Gelu CIORICI 16 - octombrie - 2015

One Response so far.

  1. MELINTE MARIAN spune:

    Asteptam si pt TUNUL dat lui FC OTELUL e vb tot de milioane de euro!
    daca intri pe DNA Galati nu gasesti nici macar o persoana de pe FB care sa fi dat like pe apreciaza pagina!
    oare de ce !!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...