logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Editorial

Ca un căţel al străzii, jigărit şi amărât, aşa a ajuns să arate PSD-ul gălăţean în construcţia aceasta artificială şi păguboasă la noi în Republicuţă, cunoscută sub sigla USL-ului.

Hai să analizăm câteva repere şi să vă facem dovada că nu mâncăm „castane”, că lucrurile stau naşpa şi de tot râsul, demersul nostru neînsemnând o analiză ci doar un semnal de alarmă pentru cei care trag sforile în partidul lui Iliescu.

La Consiliul Judeţului treburile sunt de cacao rău de tot, nimic nu mai seamănă cu ce a fost mai înainte, nici ca „alonjă”, nici ca stil, nici ca strategie, nici ca înfăţişare, deoarece politica de „cadre” a fost de tot căcatul. Să fim bine înţeleşi, nu avem nimic personal cu nici unul dintre cei la care vom face referire, oamenii aceştia or fi având alte calităţi indiscutabile, dar nu aveau ce căuta la CJ-ul Republicuţei noastre. Nu au pregătire, nu au ştaif pentru aşa ceva, nu se pricep, nu au viziune, nu au „boaşe”, Preşedinte, Vicepreşedinte sau country manager.

Fără supărare, fără răutate, cum poţi să cobori ştacheta aşa de jos pe act managerial, numai Nica poate să răspundă, el crezând, ca de altfel mulţi alţii după ’89, că orice individ poartă în raniţă „bastonul de mareşal”.

Preşedinte, un doctor oarecare, maestru la „citate” şi dat din gură, antisemit şi naţionalist notoriu, un vice adus de la „ţară”, la care atmosfera de la CJ înseamnă „aer rarefiat” ce presupune acomodare de altitudine, experienţă şi viziune, la care adăugăm un country manager de aiurea, un „neica nimeni”. Păi, cu aşa echipă judeţul este înfrânt şi odată cu el şi pesedeul nostru drăgălaş, ce nu mai este balaurul cu şapte capete de altă dată. Crede cineva că poate exista vreo comparaţie în viaţa asta sau cea de apoi cu un Gogoncea, Sandu Florentin, Angheluţă, Beuran sau, mai nou, Chebac? NICIODATĂ! Dar, poate ne spune cineva cum de s-a ajuns ca pesedeul să fie a doua formaţiune politică în Republicuţă, cum a pierdut Primăria Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi marile comune cu peste 8-10.000 de locuitori?

Adevărul este că pe cei din „conducere” nu i-a durut niciodată cu adevărat de aceste meleaguri, nici de populime, nici de bogăţie sau sărăcie, nici de partid. Ceea ce i-a interesat cu adevărat a fost perpetuarea lor la putere, la ciolan, cu orice preţ, inclusiv prin devorarea colegilor apropiaţi.

Cel mai recent exemplu îl constituie Aurel Nechita, unul dintre „greii” partidului, care, iată, a fost sacrificat ca porcul de ignat, de aceiaşi tovarăşi.

L-au băgat cu forţa să candideze, promiţându-i-se „marea cu sarea”, că vezi Doamne, „el este cel mai bun ministru pentru SĂNĂTATE, că RAED nu vrea, că nu are cine, că el a mai fost Ministru adjunct”, şi tot aşa.

Omul acesta, care merită tot respectul pentru ceea ce a făcut la Galaţi, a renunţat la decanatul Facultăţii de Medicină, la preşidenţia Colegiului Medicilor şi la altele pentru că aşa a vrut gaşca din care încă mai face parte, dar care deranja în acelaşi timp enorm imaginii membrilor marcanţi ai acesteia tocmai pentru că era singurul care făcuse „ceva” pentru gălăţeni. L-au executat precum pe Pătraşcanu, nemaifiind luat în calcul pentru ministru, devenind incompatibil între timp şi fiind pedepsit prin „ucidere” să nu mai fie nici ce a fost. Adică omul acesta nu mai poate trei ani de zile să mai ocupe o funcţie aleasă, aşadar nici pe cea de decan, nici pe cea de Preşedinte al Colegiului Medicilor şi tot aşa, şi altele.

Aceeaşi importanţă o are măcelul directorilor (nu-i plângem) din Primărie şi zvonurile zicerilor celui care taie şi spânzură că „până la vară nu mai rămâne picior de pesedist în Primărie”. Apropo, pentru o astfel de atitudine şi curăţenie justă, corectă şi necesară a cangrenei ce cuprinsese Instituţia Primărie, a împănării cu şefi de tot felul aparţinători pesedeului, de cea mai proastă calitate, închegaţi şi încrengaţi pe sinecură de partid de atâta amar de vreme, ne simţim obligaţi să-l lăudăm pe Marius Stan şi să ne pară rău de unele vorbe!

Numai că vom fi cu bunghiul pe el şi nu vom accepta şmecheria cu „pleacă ai voştri şi vin ai noştri”.

O să vedem noi dacă şi Consiliile de administraţie şi Organigrama Primăriei vor fi înţesate ca şi până acum de politruci pe motiv politic.

La urma urmei pesedeul îşi merită soarta. E o vorbă din bătrâni legată de „ce-şi face omul singur cu mâna sa…”.

Era să uităm, urmează debarcarea cu „peronul pe stânga”, în câteva luni din Parlament şi a lui Pâslaru. Ce circ. Câtă aroganţă şi prostie. Cine plăteşte? 

JAP 22 - februarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...