logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

Măi, fraţilor, orice ne putem imagina, dar ca însuşi Primarul Galaţiului să devină unealtă pentru a „omorî” liberali de frunte, din însuşi partidul lui, al cărui vicepreşedinte este la nivel de vârf, nu credeam că se va întâmpla vreodată. Dihonia asta existentă în partidul liberal din Republicuţa Galaţi, războiul acesta dintre Dobre şi Stan, îmbracă forme extreme, de tot râsul-plânsul, ce nu s-a mai văzut şi auzit în politichia locală, regională sau chiar naţională. Cert este că aşa nu se mai poate, iar conducerea pe-ne-„leului” are acum ocazia să-i dea un şut în cur Primarului „care este”, scoţându-l din rândurile sale şi lăsându-l de izbelişte, pentru că tot nu are ce pierde, cum de altfel nu are NIMENI ce pierde.

Auzi: să te aliezi tu, Stan, cu anestezistul Bacalbaşa, ca să o debarci pe liberala Tania Bogdan de la cârma Consiliului Judeţean, nu se putea o tâmpenie mai mare pentru care fotbalistul nostru ar trebui linşat în cadrul partidului liberal. Aşa ceva se lasă cu decapitare în orice partid care se respectă. Aranjamentul acesta Baca-Stan, de tot râsul, s-a produs prin utilizarea unei scule politice de căcat, în persoana lui Picu Roman adus director în Primărie de Stan, recompensat de Stan după ce Picu ajunsese un golan fără serviciu, muritor de foame, dar mare în politica de doi lei a lui Dan Diaconescu.

Licheaua asta politică ce nu se poate ridica „neam” peste condiţia de „docher” şi şmenar de port, ce a făcut avere şi şcoală pe seama lui Durbacă, s-a prosternat în Faţa lui Stan pupându-i condurii şi popoul lui de Primar, ascultându-i ordinele precum un cuţu-cuţu când i se dă osul.

La solicitarea lui Bacalbaşa (spun gurile rele şi informate) adresată lui Stan, acesta a pus în mişcare PP-DD-ul cu ajutorul lui Picu, într-o organizare de puci politico-terorist prin care vicepreşedinta Tania Bogdan să fie înlocuită din coasta anestezistului de către Marian Vicleanu (despre cine este individul, ce afaceri, câţi dinţi în gură, ce amante, o să scriem cât de curând), omul lui Picu. Ce te lasă perplex este faptul în a crede că PSD-ul sau USD-ul aflată la putere în Galaţi, adică alde Nica şi Saghian ar da în mintea copchiilor şi s-ar gândi vreodată să se alieze cu Picu Roman via PP-DD. În al doilea rând nu se compară sub nicio formă, Tania Bogdan – o doamnă, profesor, fost inspector şef şcolar, director de colegiu şcolar, profesionist cu experienţă, cu Vicleanu, un neica nimeni, un no-name, un individ şters, fără merite, fără NIMIC. În al treilea rând nu se poate, „nu se pupă”, nu are logică, nu se susţine, este imposibil, ca alde Nica, Saghian, Popa&Co să renunţe în cadrul Republicuţei la un pact politic cu Dobre şi liberalii, care de-a lungul timpului au fost partenerul cel mai loial, serios, mare, ce a trecut în douăzeci şi cinci de ani prin momente extreme şi care a rezistat dând pe-se-de-ului local linişte, soliditate şi alonjă în a conduce neîntrerupt atâta amar de timp.

După şedinţa CJ-ului de săptămâna trecută, când puciul nu a reuşit, când însăşi membri marcanţi ai PP-DD-ului (consilieri) s-au opus, s-au abţinut în a face jocul lui Baca-Stan şi Picu, pe surse am aflat că pentru cei trei a fost deranj mare. Disperat, Picu a retras sprijinul politic celor care au avut coloană vertebrală, din partidul lui, votând împotrivă şi nepunând botul la o aşa porcărie. De asemenea, Stan l-a căutat pe Baca şi l-a asigurat în continuare de supunere, spunând că a fost un accident pe care nu l-a prevăzut, cerându-şi scuze şi confirmând măsurile adoptate de Picu împotriva „rebelilor”.

Unul dintre reporterii noştri aflat la o ceremonie cu multă lume şi un ambasador al unei ţări de seamă din UE, fiind la ceremonie a îndreptat de la distanţă microfonul unidirecţional spre cei doi iniţiatori de Puci şi ce să auzi? Pe Stan cerându-şi scuze cu mătănii lui Suleiman Magnificul, pentru nereuşită.

Ce lume bagaboandă, ce miros de hazna. De fapt un marţafoi de Primar liberal iresponsabil, a pus pe chituci pe-ne-leul Republicii aşa cum au arătat rezultatele la alegeri şi pe care le-am anticipat acum două luni în gazeta noastră. Şi, apropo de realitatea rezultatelor la europarlamentare, vedeţi mă, iresponsabililor, care nu daţi seamă din pe-se-de, cum draku’ aţi dat voi GALAŢIUL pe mâna unui pe-ne-list fotbalist? La fel şi CJ-ul, lui Baca.

Observator 30 - mai - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...