logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Se făcea că se schimbase administraţia locală în urma unor alegeri locale bine manipulate şi la putere venise regimul lui Marius Stan, primar de extracţie liberală. Mai bine zis PeNeLe SRL. Şi că odată cu schimbarea regimului lui Moş Mitică Nicolae, se schimbară şi mizeriile făcute celor care vroiau să aibă acces la informaţiile publice, de o prea scârboasă şi mizerabilă purtătoare de vorbe duplicitare, numită Nicoleta Manole. Uraaa! Pe naiba! Se schimbară cu alte mizerii. Făcute de noul purtător de vorbe unsuroase şi suspicioase, o clonă cu pantaloni a Nicoletei Manole, adică logoreicul Mihai Costache. Logoreic şi scorţos, dar de ce şi scârbos? Inexplicabil, dar veritabil, Mihai o întrece la multe capitole pe Nicoleta în a vorbi fără a spune ceva. Sau în a spune mult prea multe despre nimic. Sau în a fi atât de riguros în a cenzura libertăţile explicite, scrise foarte clar în Legea 544 a liberului acces la informaţiile de interes public, încât devine când ridicol, când penibil. Dar mai ales inutil ranchiunos. Nu vi se pare că seamănă cu Moş Nicolae? Bleah!

 

Recidivăm pe chestia garajelor tovărăşeşti care bat hotărârile judecătoreşti şi în regimul Stan-Togan

Am testat şi pe calea cererii scrise  cum stau treburile cu revendicările de terenuri din jurul Hotelului Faleza. Stau prost. Pentru că a mai trecut un an de când am scris ultima dată, să le amintim celor doi tovarăşi din titlu că e vorba de nişte garaje tovărăşeşti amplasate pe terenuri revendicate de familiile Jora-Timofte, şi care garaje sfruntează nişte hotărâri judecătoreşti de Înalta Curte privind grabnica retrocedare. Sunt terenuri de zonă zero, în spatele hotelului Faleza, care n-au fost niciodată ale Primăriei, care au fost dintotdeauna proprietate privată şi care sunt exploatate cu nesimţire de clienţii veşnici ai politicii de găşti. O fac cu tupeul specific că nimic nu li se poate opune.

 

Nişte chestii de ilogică şi sfruntare a evidenţelor

Povestea revendicării terenurilor familiei Jora a început demult, cu nouă ani în urmă, de către persoane pentru care fiecare an de viaţă contează enorm. Reclamanţii din familia Jora-Marieta, Georgel, Valeria şi Silviu au chemat în judecată pe pârâtul Consiliul localGalaţi, pentru a solicita anularea unei  dispoziţii a primarului şi obligarea acestuia să-i pună în posesie în natură cu terenul din vecinătatea hotelului Faleza, în suprafaţă de 436 mp, situat pe fosta str. a Deşteptării. Terenul le fusese furat de regimul comunist, printr-un simulacru de act de donaţie. Seria de procese a curs încet, dar decisiv, iar în 2008 judecata a ajuns la Înalta Curte. Aşadar, definitiv şi irevocabil, găştile de interese de la Primăria Galaţi nu mai aveau nici un suport legal pentru abuzuri. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat şi a hotărât, în numele legii, că terenul solicitat e liber de sarcini (garajele sunt construcţii provizorii, canalele cu ţevi sunt un moft de conjunctură) şi că trebuie retrocedat. Când în sfârşit au depus dosarul cu toate actele de aplicare a Legii 10, cei din familia Jora au avut prima surpriză- o parte din pământul lor fusese deja dat. În 22. 02. 2010, primăria spune că a vândut, în aprilie Prefectul Păun revocă ordinul. Natural, ca ţigara la cafea, la OCPI se descoperă alt furt cu acte trăsnet, via Budescu şi Gurzu: 60 de mp din pământul proprietatea familiei Jora a fost dat lui Ghe. Mihăilescu, acesta fiind, la rândul lui, proprietarul terenului de sub blocul Gorun. Ca să prelungească boala golănismului de Primărie, tovarăşii cu garaje au clocit un proces de contestare a hotărârii Înaltei Curţi. Cică sunt canale cu ţevi pe sub teren şi nu se poate retroceda. Când chestia cu canalele s-a subţiat, a apărut diversiunea cu cumpărarea terenurilor de către familia Istrate, noul proprietar de la Hotel Faleza. Nu a cumpărat. Şi atunci, de ce nu se pune în aplicare hotărârea Înaltei Curţi la Primăria Stan-Togan? Să conteze invenţia cu zona total sistematizată, care nu mai permite restituiri în natură? Ei, aş! Permite, clientul Mihăilescu a cerut compensare conform Legii 10 şi i s-a dat 60 mp în zonă total sistematizată şi aflată în revendicare la Înalta Curte.

Aşa ştie să dea răspunsuri noul cabinet doi Costache-Togan

Am vrut să ştim ce face noua administraţie a Noului Galaţi pentru ca legenda schimbării de reflexe şi atitudini în vechea golăneală de administraţe  să treacă spre o nouă calitate. A rămas la vechile apucături, fiţi fără grijă. Ba, chiar mai rău decât pe vremea lui Nicolae, noii şefi de relaţii publice şi de răspunsuri ghiduşe îşi fac de cap. Una îi întrebi, alta îţi răspund. I-am întrebat , fireşte, care mai este starea juridică actuală a terenurilor din jurul Hotelului Faleza, revendicate de familia Timofte, Jora şi Niculescu. Ne aşteptam să fie o întrebare care cere documentare, răscoliri de arhive, plimbări de dosare, rapoarte etc., deci am avut răbdare. Răbdare care a durat o lună şi o săptămână până să vină răspunsul. Şi când a venit, ia să vezi răspuns! E cam aşa: „În lipsa indicării unor persoane sau denumire de străzi individualizate, inclusiv sub aspectul numerelor poştale , suntem în imposibilitatea de a comunica existenţa sau inexistenţa unor contracte de închiriere/concesiune pentru terenurile din jurul Hotelului Faleza.”

Să tot ceri informaţii de interes public la Primăria Stan şi să scrii articole cu răspunsurile lui Costache şi Togan. Existăm, deci insistăm !

Silviu VASILACHE 14 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...