logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Scrisoarea cititorilor noştri care au fost batjocoriţi în Săptămâna Mare, cea a pregătirii bucatelor şi a coacerii cozonacilor, a ajuns cu întârziere la Impact-est. Dar o vom publica, cu speranţa că Primăria, prin Consiliul Local Municipal, se va autosesiza şi-i va penaliza pe numiţii politic din fruntea societăţii Apă Canal Galaţi:

„Unii dintre noi suntem gălăţeni get-beget, alţii am venit aici de prin anii 1970-1975, dar aşa ceva nu am mai trăit şi nici pomenit: cum să faci ciorbă de miel cu mâl furnizat prin conducta de apă potabilă, de parcă ar fi fost conducta de evacuare a apelor uzate menajere?!
Toată zona cartierului I.C. Frimu, sau Aurel Vlaicu, de la bulevardul Coşbuc spre Intersecţia Fără Rost şi blocurile aferente străzii Nae Leonard a trăit coşmarul de a nu putea merge nici măcar la deniile de joi şi vineri, când a fost denia celor 12 Evanghelii, apoi cea a Prohodului. Cădi alde Apă Canal, fără să comunice în vreun fel, ne-au interzis dreptul constituţional la apă, ne-au lăsat nespălaţi şi ne-au obligat să gătim bucatele cu apă minerală plată. Coşmarul a venit pe ţeavă joi, 25 aprilie, în jurul orei 15.00, a continuat şi toată ziua şi noaptea de 26 şi s-a sfârşit abia sâmbătă dimineaţa, pe 27 aprilie. S-au îndurat de noi, păcătoşii, să ne lase să mergem la slujba de Înviere măcar spălaţi şi curaţi pe dinafară.
Nici un şef din Apă Canal, mic sau mare, nu a putut fi contactat, ei fugind de o astfel de răspundere prin munţii Vrancei, pe la Lepşa, pe unde se lăfăia în apă de izvor şi cascade, chiar Iisusul lor suprem, pensionarul Gelu Stan. Dar cine să aibă luciditatea unui ordin de rezolvare a calamităţii care ne era furnizată la robinete, când Stan acesta umbla cu busola în mână, rătăcit de măreţia vilei care i-a crescut în satul comunei Tulnici ?
Suntem siguri că aşa cum semnalele operatorilor de telefonie mobilă nu ajung la Lepşa, nici sancţiunile nu vor ajunge la toată gaşca de incompetenţi de la Apă Canal, căreia nu-i pasă ce fel de mâl curge prin conducte pe post de apă potabilă, din cauză că ei nu beau apă !
De aia ne-au şi lăsat să înotăm în această mocirlă trei zile la rând, fără să comunice, fie măcar cum o făceau dacii, cât va dura dezastrul ascuns.
Despre scuze, nu putem să emitem pretenţii într-un oraş ale cărui instituţii VITALE sunt conduse de oameni necivilizaţi cu pretenţii de spălaţi şi educaţi.
Să vă fie ruşine, atât!”

(R.I.) 17 - mai - 2019

One Response so far.

  1. Florin spune:

    Că nu anunţă uneori că întrerupe apa, e una, că de multe ori e cam murdară şi cam pute e alta. Dar ceva este mai dureros dacă stai la curte: te arde tare la buzunar. Nu ştiu cum fac ăştia de la Apă Canal, da ceasurile astea de contorizare consum ţin numai cu ei. Vin nişte scoruri de pici. Am cerut de vreo două ori verificare apometru şi de fiecare dată s-a constatat că aveam dreptate: înregistra mult mai mult. Dilema mea ar fi cum de înregistrează de fiecare dată mai mult şi nu mai puţin? Ar mai o problemă şi asta cu canalizarea, adică plăteşti la curte când uzi, florile, grădina, ca şi cum s-ar duce pe canalizare, se pune 100% plata canalizare, şi ceva parale costă canalizarea asta.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...