logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

Gata, au trecut doi ani de la alegerile locale şi vom încerca o analiză, o trecere în revistă, a marilor realizări faţă de marile promisiuni, ale edilului şef şi găştii sale teleportate din alte ţinuturi pe meleaguri gălăţene. Stan a promis o reformă şi o restructurare benefică a Primăriei Galaţi, atât la nivelul aparatului cât şi a organigramei de funcţiune, a conceptului de funcţionare, a relaţiei cu cetăţeanul plătitor de taxe. A reuşit? Păi, zicem noi că NU. A redefinit şi redenumit, a comasat şi împărţit, cosmetizând fără eficienţă, doar cu scopul de a da afară „legal” pe unii şi a-şi aduce ciracii proprii instalându-i pe funcţii. Aceştia, la rândul lor, au făcut dovada în doi ani de zile a neputinţei, la urma urmei pe ansamblu nu s-a câştigat NIMIC. Stan s-a îndepărtat şi de cetăţean, nu acordă audienţe, nu stă de vorbă cu oamenii, nu comunică, a instaurat „interpuşii” între el şi populime. Am încercat un exerciţiu pe stradă cu câteva zeci de persoane întrebându-le abrupt, direct, în a spune dacă pot identifica câteva obiective realizate de Stan. Majoritatea au spus că nu ştiu, au dat din umeri, câţiva au spus de Sala Sporturilor (finalizată ca moştenire de la Nicolae) sau de MALL, care nici acesta nu e terminat şi la care nu are nici un gând investitorul să finalizeze lucrarea. Unul a spus de o stradă asfaltată şi cam atât, extrem de puţin şi nesemnificativ. Iar noi, alături de cei intervievaţi, „sătui” de atâtea realizări o să vă amintim în continuare nerealizările, mândria lui Stan şi a lui gaşcă. Ce ziceţi de groapa de la Elice, care de doi ani blochează bulevardul Falezei? Dar de inundaţiile permanente, an de an, de pe Faleza inferioară a Dunării sau cartierului „Valea oraşului”? Nu tu dig, nu tu funcţionarea sistemului de evacuare a apei instalat cu olandezii în Valea oraşului.

Dar cu termoficarea oraşului ce ai făcut Stan? NIMIC. Ai promis marea cu sarea, că ai să faci, că o să dregi, că pe studii de eficienţă energetică vei schimba, se va investi, că oamenii nu o să mai plătească de aiurea fără să aibă căldură, şi tot aşa. Dar la Apă Canal ce mare căcat ai realizat, că am ajuns să plătim apa de la robinet şi cea scursă la canalizare, ca şi cum ar fi apă minerală. În oraş este o mizerie de nedescris, a ajuns iarba şi buruiana prin unele locuri mai înalte decât omul, aleile pietonale dintre blocuri sunt făcute praf, pline de gropi, străzile aşijderea. Nu s-a anvelopat termic nici un bloc din când eşti la putere, pe când în Bucureşti sau alte oraşe, cvartale întregi, cartiere, au fost termoizolate, s-a pus termopan, au culori unitare, etc. Pe linia siguranţei cetăţeanului, a liniştii publice, a pazei oraşului şi cetăţenilor acestuia, nu s-a întâmplat nimic bun, cu tot cu poliţia ta comunitară ineficientă şi amorfă.

Ai promis că vom avea intrări în Galaţi cum nu a văzut „Parisul”, şi au rămas la fel, ba chiar mai jalnice, că vom avea o arteră de circulaţie suspendată ce va duce de la Debarcader – Ivas până la Auchan şi ieşirea din Galaţi spre Brăila. Ai promis în toată valea de la fosta Uzină de Apă că vei face cel mai mare Parc de distracţii, un Aqualand cum nu s-a mai văzut. Aiurea! Nu s-a mişcat NIMIC, iar în cât timp a mai rămas până la alegerile viitoare nici nu se mai poate. Ai promis drum de centură, ai promis… dar ce nu ai promis? Cel mai important lucru, ai promis locuri de muncă, investiţii, gargară şi atât. Mai nimic, Parcul industrial nu are o investiţie, Tehnopolul „există dar lipseşte cu desăvârşire”, iar Parcul de Soft de-abia îşi trage sufletul. Ai promis că ne scapi de caşcarabete, că vom avea un transport în comun civilizat, modern, eficient ca în orice mare municipiu din ţară. Praf în ochii alegătorilor.

Ne-ai tâmpit, zăpăcit, prostit, cu TUNELUL pe sub DUNĂRE, iar mulţi din populimea boschetară, băutoare de „genocid” şi telenovelistă chiar te-au crezut. Ai dărâmat chioşcuri şi garaje fără număr, bun, dar în locul lor ce ai pus? A rămas o privelişte dezolantă, selenară, de SF. Să continuăm? O Doamne! Câte am mai avea de spus, dar din păcate spaţiul din ziar ne este limitat. Şi, totuşi, nu putem încheia fără a aminti că ai reuşit, ai un mare MERIT, în a distruge echipa de fotbal OŢELUL, prin care ai fost propulsat în fotoliul de PRIMAR. Tu eşti singurul (UNICUL) care ştie cum s-au evaporat milioanele de euroi, tu eşti singurul care a vândut OŢELUL, tu eşti singurul care ai rupt echipa de Borş şi Sidex, tu eşti singurul răspunzător de toate acestea. Acum, când alianţa cu PSD-ul s-a rupt, cerem acestora, care te-au înscăunat PRIMAR la GALAŢI să te dea jos. Nu mai putem suporta încă doi ani de MĂREŢE REALIZĂRI.

Aveţi cum domnilor, organizaţi un referendum, daţi drumul la dosarele care zac la organele abilitate, faceţi ceva, că altfel vom cânta şi dansa cu burta goală, încă doi ani la parangheliile de tot felul pe care se pricepe cu măiestrie să le organizeze.

Analistul de serviciu 6 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...